Maallemuuttajat 2030

Kuva
hankkeen_banneri
Maallemuuttajat 2030 –hanke kerää yhteen maaseudun jakamis- ja palvelutalouden hyviä käytäntöjä, toteuttaa kokeiluja uusista maaseudun jakamis- ja palvelutalouden toimintamalleista Päijät-Hämeessä sekä selvittää toimintamallien liiketoimintapotentiaalia sekä ympäristö- ja hyvinvointivaikutuksia. Jakamistalous on toimintaa, jossa käytetään tavaroita, tiloja ja palveluita niiden omistamisen sijaan. Maaseudun jakamis- ja palvelutalouden mahdollisuuksia ovat esimerkiksi yhteisviljely ja yhteiskäyttöiset työkalut, maatilojen tarjoama palvelutoiminta, kuten pihanhoitopalvelut ja korjauspalvelutoiminta sekä tila- tai ajoneuvovuokraus.
Toteutusaika
-
Projektin tila
Käynnissä
Toteutusalue
Kansallinen
Rahoitus
Maaseuturahasto 2014-2020 Flat rate
LABin rooli
Hallinnoija
Yksikkö
Teknologia
Painoala
Kiertotalous
Projektissa tapahtuu

Uusin palvelukokeilumme, Tapahtumakärry, on alkanut!

Tapahtumakärry on peräkärry, jonka avulla tapahtumajärjestäjät voivat vuokrata yleisimmät tapahtuman järjestämiseen liittyvät tavarat - helposti yhdestä paikasta, ja halutessa tapahtumapaikalle toimitettuna. Kärry sisältää mm. äänentoistolaitteet, teltan ja grillin.

Kärry on vuokrattavissa yhdistyksille, yrityksille ja yksityishenkilöille esimerkiksi kylätapahtumiin tai syntymäpäiväjuhliin. Kärryä ylläpitävät Asikkalan ja Hollolan 4H-yhdistykset. Kärryyn voit tutustua tarkemmin osoitteessa www.tapahtumakarry.4h.fi

Kuva
Tapahtumakärry

Hollolan kuntapyöristä on julkaistu video, jossa kerrotaan miten kuntapyörätoiminta on käynnistetty, katso video alta! Kuntapyöräkokeilu jatkuu taas kesällä 2021 - tällä kertaa uusien lainauspisteiden kanssa. Kiinnostuitko kuntapyörätoiminnasta? Ota yhteyttä, niin selvitetään, saisiko kuntapyörän lainauksen myös teidän tontille kesäksi 2021!

 

Asikkalan kirjaston yhteyteen avattiin kesäkuussa 2020 asukkaiden tavaralainaamo, johon kerättiin keväällä 2020 tavaroita lahjoituksina. Kiitos kaikille lahjoittajille! Tavaralainaamo on kaikkien asukkaiden vapaassa käytössä kirjastokortilla, ja lainaamoon pätee kirjaston lainaussäännöt. Lainaamosta löytyy muun muassa ompelukone, saumuri, akkuporakone, höyrypesuri, kasvikuivuri, teltta, rinkka, trangia ja erilaisia lautapelejä sekä keittiötyövälineitä. Tervetuloa lainaamaan!

Myös tavaralainaamosta on kuvattu video, jossa esitellään, miten tavaralainaamo syntyi:

Kuva
Asikkalan tavaralainaamo

 

Unelmien etätyötila maalla -työpajoissa keskityttiin maaseudun etätyötilojen palvelumuotoiluun. Palvelumuotoilun asiantuntija luennoi palvelumuotolusta, asiakaskokemuksesta sekä asiakaspersoonista. Puolen tunnin luennon voit katsoa youtubesta!

Tavoitteet
Hankkeen päätavoitteena on siirtää käytäntöön tietoa ja osaamista palvelu- ja jakamistalouden mukaisista mahdollisuuksista maaseudun palveluntuotannossa ja yhteisöllisissä toimintatavoissa, sekä edistää tähän liittyvää yhteistyötä, vähähiilistä toimintatapaa ja liiketoimintamahdollisuuksia Päijät-Hämeen maakunnassa.

Hankkeen tavoitteena on aloittaa kolme asukas- tai yrittäjälähtöistä jakamis- ja palvelutalouden kokeilua Asikkalassa ja Hollolassa, jotka parhaassa tapauksessa jäisivät elämään hankkeen loputtua.
Hankkeen vaikuttavuus
Hankkeessa tuotetun tiedon ansiosta jakamis- ja palvelutalous lisääntyy Päijät-Hämeen maaseudulla ja tietoa maaseudun jakamis- ja palvelutalouden mahdollisuuksista ja hyvistä käytänteistä on paremmin saatavilla koko Suomessa.
Projektipäällikkö
Kaisa Tuominen
TKI-asiantuntija
kaisa [dot] tuominenatlab [dot] fi

Uutiset aiheesta

Sijainti