Sinustako AirBnB-majoittaja?

Kuva
AirBnB-infolilta
Infotilaisuudesta vinkit majoitustoimintaan Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson alueelle.

LAB-ammattikorkeakoulun Maallemuuttajat 2030-hanke, Päijät-Hämeen Kylät, Heimohautomo-hanke, Kymenlaakson Kylät ja Ring Race Club järjestävät yhteistyössä infotilaisuuden AirBnB-majoittamisesta kiinnostuneille.

Tilaisuudessa ohjeistetaan majoitusilmoituksen tekemisessä ja neuvotaan, mitä kannattaa ottaa huomioon vakuutuksissa, verotuksessa ja markkinoinnissa. Majoittajina jo toimineet ovat paikalla kertomassa omista kokemuksistaan.

AirBnB-majoittaminen on maailmanlaajuinen ilmiö, jossa tavalliset ihmiset voivat tarjota vajaakäyttöisiä tilojaan satunnaisten matkailijoiden majoittamiseen. Tällaisia tiloja ovat esimerkiksi kesämökit, tyhjät huoneet asuinrakennuksessa tai aittarakennus. Myös Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson seudun maaseudulta löytyy jo jonkin verran erilaisia AirBnB-majoituskohteita.

Koska koronapandemia on rajoittanut ja vähentänyt matkustamista, suomalaiset ovat olleet entistä kiinnostuneempia kotimaanmatkailusta. Usein toiveena on myös vältellä ruuhkaisia kohteita, mikä luo maaseutumatkailulle hyviä mahdollisuuksia.

Erityyppisille majoituksille on kysyntää myös suurten alueellisten tapahtumien aikana. Esimerkiksi Iitin Kausalassa sijaitseva Kymiring-moottoriurheilurata ja sen mukanaan tuomat kilpailut lisäävät majoitustarvetta lähialueella.

”Tulossa on isoja tapahtumia, kuten MotoGP™ Suomen osakilpailu heinäkuussa sekä MXGP Motocrossin MM-osakilpailu elokuussa. Nämä molemmat vaativat paljon alueellista majoituskapasiteettia”, Ring Race Clubin Jarkko Niemelä kertoo. Niemelä uskoo harrastajia ja kilpailutiimejä tulevan sekä lähialueilta että kauempaa, ja koronarajoitusten lievennyttyä myös katsojamäärien lähtevän nousuun. Tämä kaikki tulee osaltaan lisäämään majoituskapasiteetin tarvetta tapahtumien aikana.

Infotilaisuus järjestetään verkossa Teams-alustalla maanantaina 22.3 klo 17.30-19.30.

Lisätietoja ja Teams-osallistumislinkin löydät osoitteesta phkylat.fi ja Facebookin AirBnB-infoilta-tapahtumasta.

Kaisa Tuominen
TKI-asiantuntija
kaisa [dot] tuominenatlab [dot] fi