Insinööri | Biomateriaalit ja elintarviketeknologia
4 vuotta
10.–24.3.2026
Biomateriaalien ja elintarviketeknologian insinöörit ovat innovaattoreita ja laadunvarmistajia
Biomateriaalien ja elintarviketeknologian insinöörien asiantuntijuus perustuu vahvaan osaamiseen biomateriaalien ja elintarvikkeiden raaka-aineista sekä prosesseista, joilla raaka-aineista valmistetaan laadukkaita tuotteita kestävällä tavalla.
Asiantuntemuksensa avulla he pystyvät optimoimaan tuotantoketjuja ja soveltamaan kiertotalouden periaatteita tehokkuuden ja kestävyyden parantamiseksi. Heidän osaamistaan arvostetaan, kun kehitetään innovatiivisia biomateriaaleja, ravitsemuksellisesti ja aistinvaraisesti laadukkaita elintarvikkeita tai hyödynnetään elintarvike- ja metsäteollisuuden sivuvirtoja.
Biomateriaalit ja elintarviketeknologia -koulutus tuottaa ammattilaisia, jotka osaavat tehdä innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja. He toimivat biomateriaalien ja ruoantuotannon parissa teollisuudessa, hallinnossa ja yrittäjinä.
Koulutus mahdollistaa monipuolisen uran insinöörinä
LAB-ammattikorkeakoulusta valmistuvat biomateriaalien ja elintarviketeknologian insinöörit ovat tuotekehityksen, valmistuksen, laadunvalvonnan ja työnjohtamisen osaajia. He tuntevat ruokajärjestelmän ja sen ympäristövaikutukset, hallitsevat prosessien ja tuotteiden kehittämisen, sekä ymmärtävät markkinoita ja kuluttajia.
Valmistuneiden insinöörien asiantuntemus biopohjaisista materiaaleista, ruokajärjestelmästä ja prosessiteollisuudesta mahdollistaa monipuoliset toimenkuvat tuotannon ohjaamisessa, prosessien ja tuotteiden kehityksessä, laadunvalvonnassa ja myyntiin ja vientiin liittyvissä tehtävissä. He toimivat tyypillisesti asiantuntija- ja kehitystehtävissä lähinnä yksityisellä sektorilla biomateriaaleja ja elintarvikkeita valmistavassa teollisuudessa.
Ammattinimikkeitä
- elintarvikeinsinööri
- laatuasiantuntija, EHS-insinööri tai laatupäällikkö
- myynti-insinööri tai tuotepäällikkö
- prosessiasiantuntija tai prosessi-insinööri
- prosessikehitysinsinööri
- tuotantoinsinööri tai tuotantopäällikkö
- tuotekehittäjä tai tuotekehitysinsinööri
Koulutus toteutetaan tiiviissä yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa ja nykyaikaisissa tutkimus- ja tuotekehitysympäristöissä, kuten Food Pilot Plant.
Opinnot yhdistävät teoriaa ja käytäntöä
Opinnot sisältävät teknistä osaamista, luonnontieteellisten ilmiöiden ymmärtämistä sekä biomateriaalien ja prosessitekniikan teoriaa ja käytäntöä. Opinnoissa painotetaan myös viestintä- ja vuorovaikutustaitoja, monialaisen ja monikulttuurisen työyhteisön ymmärtämistä sekä kiertotalouden systeemisyyden ymmärrystä osana biomateriaalien hyödynnettävyyttä ruokatuotannossa.
Opintojen alkuvaiheessa keskitytään matematiikkaan ja luonnontieteisiin sekä biomateriaalien ja elintarviketeknologian peruskäsitteisiin ja -taitoihin. Opiskelun edetessä paneudutaan biomateriaalehin ja elintarvikkeisiin liittyviin teollisuuden prosesseihin, automaatioon, laatuun, kuluttajanäkökulmiin ja tuotekehitykseen.
Koulutus toteutetaan tiiviissä yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa ja nykyaikaisissa tutkimus- ja tuotekehitysympäristöissä, kuten Food Pilot Plant.
Opintojen sisältöjä
- Johdatus biopohjaisiin ratkaisuihin
- Prosessi- ja elintarviketeknologian perusteet
- Monikäyttöiset biomateriaalit
- Juomaprosessit
- Viljaprosessit
- Kuluttajalähtöinen tuotekehitys
Tutustu opintojen sisältöön opinto-oppaassa
Hae koulutukseen
Voit hakea koulutukseen seuraavina hakuaikoina
Kevään 2. yhteishaku: 10.3. klo 8.00 – 24.3.2026 klo 15.00
Valitse toteutusmuoto ja hae koulutukseen Opintopolussa:
Mitä eri opetusmuodot tarkoittavat?
Toteutusmuodot vaihtelevat tutkinto-ohjelman ja hakuajan mukaan.
Tekniikka
Löydä oma tekniikan alan AMK-koulutuksesi LABin monipuolisesta tarjonnasta.
Miksi LAB?
LAB on uusi AMK niille, joille maailma on mahdollisuus. Tutustu miksi juuri LAB kannattaa valita.
Sinua voisi kiinnostaa myös
Insinööri | Ympäristöteknologia ja kiertotalouden ratkaisut
Insinööri | Puutekniikka
Ota yhteyttä hakijapalveluihin
AMK-tutkinnot
- 040 480 9970 tai 044 708 1385
YAMK-tutkinnot
- 050 440 4317