Kaurabuusti-seminaari
Kaurabuusti-seminaari on elintarvikealan yrityksille, alan kehittäjille ja sidosryhmille suunnattu maksuton tapahtuma, joka tarjoaa katsauksen kauran vientipotentiaaliin, kehitysnäkymiin sekä mahdollisuuksiin. Tilaisuutta voi seurata myös etäyhteydellä. Tervetuloa!
Event date and time
13.3.2025 at 12.00–15.00
Event location
Lahden kampus, 2. krs
Mukkulankatu 19, LAHTI
Ohjelma:
Viennin, tutkimuksen ja tuotekehityksen mahdollisuudet klo 12–13.15:
- Avaus: Riika Kivelä, aluekehityspäällikkö, Päijät-Hämeen liitto
- Peruskaurasta menestystuotteita vientimarkkinoille: Csaba Jansik, erikoistutkija, Luonnonvarakeskus
- Tutkimustieto kauratuotteiden kehityksen tukena: Saara Sammalisto, tutkija, LAB-ammattikorkeakoulu
- Kohti kasvuloikkaa: Miten kehittää kasvipohjaisen ruoan alaa? Jukka Kajan, toiminnanjohtaja, Pro Vege ry
Kasvuvoimaa kaurasta – oppeja ja oivalluksia yrityksiltä klo 13.45–15:
- Avaus: Anssi Pyysing, Teerenpeli Yhtiöiden toimitusjohtaja ja Päijät-Hämeen Viljaklusterin puheenjohtaja
- Kaurasta juustoa? Miten suomalainen innovaatio syntyi ja mihin se vie meidät? Annamari Jukkola, toimitusjohtaja, Mö Kaurameijeri
- Kauratuotteet ja laadun merkitys viennissä: Markku Mikola, tuotekehitys- ja tutkimusjohtaja Fazer Mylly
- Kaurasta menestysreseptiksi: Terhi Kinnari, yrittäjä, Kinnarin tila ja Suomalainen menestysresepti -kilpailun voittaja
- Lunastetaan yhdessä kau(r)an kateissa ollut mahdollisuus: Mika Kukkurainen, partner, Nordic Foodtech VC
Food Pilot Plantin esittely klo 15:
- Seminaarin päätteeksi on mahdollisuus tutustua LABin kasvipohjaisten elintarvikkeiden tuotekehitysympäristöön, Food Pilot Plantiin.
Tapahtuman järjestävät Food Campus Finland -verkostojen vahvistaminen ja Päijät-Hämeen FoodHub -hankkeet. Molempia hankkeita rahoittaa Päijät-Hämeen liitto, ja ne saavat tukea Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR).
Lisätietoja:
Katja Pethman
TKI-asiantuntija
katja [dot] pethman
lab [dot] fi
lab [dot] fi Soila Saavala
Laboratoriovastaava
soila [dot] saavala
lab [dot] fi
lab [dot] fi