
Kaurabuusti-seminaari
Tapahtuma-aika
13.3.2025 12.00–15.00
Tapahtuman sijainti
Lahden kampus, 2. krs
Mukkulankatu 19, LAHTI
LAB:n rooli
Kaurabuusti-seminaari on elintarvikealan yrityksille, alan kehittäjille ja sidosryhmille suunnattu maksuton tapahtuma, joka tarjoaa katsauksen kauran vientipotentiaaliin, kehitysnäkymiin sekä mahdollisuuksiin. Tilaisuutta voi seurata myös etäyhteydellä. Tervetuloa!
Ohjelma:
Viennin, tutkimuksen ja tuotekehityksen mahdollisuudet klo 12–13.15:
- Avaus: Riika Kivelä, aluekehityspäällikkö, Päijät-Hämeen liitto
- Peruskaurasta menestystuotteita vientimarkkinoille: Csaba Jansik, erikoistutkija, Luonnonvarakeskus
- Tutkimustieto kauratuotteiden kehityksen tukena: Saara Sammalisto, tutkija, LAB-ammattikorkeakoulu
- Kohti kasvuloikkaa: Miten kehittää kasvipohjaisen ruoan alaa? Jukka Kajan, toiminnanjohtaja, Pro Vege ry
Kasvuvoimaa kaurasta – oppeja ja oivalluksia yrityksiltä klo 13.45–15:
- Avaus: Anssi Pyysing, Teerenpeli Yhtiöiden toimitusjohtaja ja Päijät-Hämeen Viljaklusterin puheenjohtaja
- Kaurasta juustoa? Miten suomalainen innovaatio syntyi ja mihin se vie meidät? Annamari Jukkola, toimitusjohtaja, Mö Kaurameijeri
- Kauratuotteet ja laadun merkitys viennissä: Markku Mikola, tuotekehitys- ja tutkimusjohtaja Fazer Mylly
- Kaurasta menestysreseptiksi: Terhi Kinnari, yrittäjä, Kinnarin tila ja Suomalainen menestysresepti -kilpailun voittaja
- Lunastetaan yhdessä kau(r)an kateissa ollut mahdollisuus: Mika Kukkurainen, partner, Nordic Foodtech VC
Food Pilot Plantin esittely klo 15:
- Seminaarin päätteeksi on mahdollisuus tutustua LABin kasvipohjaisten elintarvikkeiden tuotekehitysympäristöön, Food Pilot Plantiin.
Tapahtuman järjestävät Food Campus Finland -verkostojen vahvistaminen ja Päijät-Hämeen FoodHub -hankkeet. Molempia hankkeita rahoittaa Päijät-Hämeen liitto, ja ne saavat tukea Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR).
Lisätietoja:
Katja Pethman
TKI-asiantuntija
katja [dot] pethman
lab [dot] fi

Soila Saavala
Laboratoriovastaava
soila [dot] saavala
lab [dot] fi

Alue