Food Campus Finland - Verkostojen vahvistaminen

Uuden hallitusohjelman tahtotila Suomen elintarvikeviennin kaksinkertaistamisesta tarjoaa hyvän selkänojan Päijät-Hämeen älykkään erikoistumisen “ruoka ja juoma” -kärjen tehokkaalle toteutukselle. Food Campus Finland - Verkostojen vahvistaminen -hanke (FCF-verkosto) luo kansallista ja alueellista osaamis- ja infrastruktuuripohjaa sekä tukee mahdollisuuksia ruokaratkaisujen kehittämiseen samalla, kun se vahvistaa Päijät-Hämeen askeleita kansanvälisesti kilpailukykyiseksi elintarvikealan kyvykkyyskeskittymäksi.

Hankkeen toteuttavat LAB-ammattikorkeakoulu ja Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy yhteistyössä alueen keskeisten toimijoiden ja sidosryhmien kanssa.
Toteutusaika
-
Projektin tila
Käynnissä
Toteutusalue
Kansallinen
Rahoitus
EAKR 2021-2027
LABin rooli
Hallinnoija
Yksikkö
Teknologia
Painoala
Aineeton arvonluonti
Projektissa tapahtuu

Onko yritykselläsi elintarvikkeisiin liittyvä innovaatioidea, jonka hiomiseen tai toteuttamiseen tarvitset asiantuntija-apua? Osana hanketta toteutamme innovaatiopilotointeja tuotekehitysympäristö Food Pilot Plantin monialaisten palvelujen kehittämisen tueksi.

Ota yhteyttä ja kysy lisää: saara [dot] sammalistoatlab [dot] fi (saara[dot]sammalisto[at]lab[dot]fi) 

*********

Kuva kaurasta vaaleanpunaisen kuusikulmion sisällä ja teksti 13.3.2025 klo 12-15 Kaurabuusti-seminaari. EU-osapahoittama, Päijät-Hämeen liitto, LAB-ammattikorkeakoulu ja LADEC logot.

Kaurabuusti-seminaari 13.3.2025 12.00–15.00
LAB Lahden kampus, 2. krs, Mukkulankatu 19, LAHTI

Kaurabuusti-seminaari oli elintarvikealan yrityksille, alan kehittäjille ja sidosryhmille suunnattu maksuton tapahtuma, joka tarjosi katsauksen kauran vientipotentiaaliin, kehitysnäkymiin sekä mahdollisuuksiin. Tilaisuutta oli mahdollista seurata myös etäyhteydellä. 

Katso tallenne Kaurabuusti-seminaarista: https://youtu.be/yFKc0wUi2UM
Ohjelma:
Linkkejä klikkaamalla saat auki esitysmateriaalit (pdf).

Viennin, tutkimuksen ja tuotekehityksen mahdollisuudet klo 12–13.15:

Kasvuvoimaa kaurasta – oppeja ja oivalluksia yrityksiltä klo 13.45–15:

Food Pilot Plantin esittely klo 15:

  • Seminaarin päätteeksi on mahdollisuus tutustua LABin kasvipohjaisten elintarvikkeiden tuotekehitysympäristöön, Food Pilot Plantiin.

Tapahtuman järjestävät Food Campus Finland -verkostojen vahvistaminen ja Päijät-Hämeen FoodHub -hankkeet. Molempia hankkeita rahoittaa Päijät-Hämeen liitto, ja ne saavat tukea Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR). 

********

Tavoitteet
- Luoda perusta Food Campus Finland -yhteistyöverkostolle, joka tukee kansallisen ruokaviennin kaksinkertaistamista ja elintarvikealan jalostusarvon merkittävää kasvattamista. Verkosto rakentuu alueellisista keskittymistä ja niissä toimivista yrityksistä, oppilaitoksista ja kehittäjäorganisaatioista.

- Edistää elintarvikealan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa koko arvoketjussa vahvistamalla TKI-infrastruktuuria, tunnistamalla yritysten TKI-tarpeita ja -mahdollisuuksia ja tukemalla yrityksiä erityisesti kansainvälisiin TKI- ja liiketoiminnan kehityshankkeisiin osallistumisessa.

- Vahvistaa Päijät-Hämeen elintarvikekeskittymää ja sen yritysten kansainvälisen liiketoiminnan edellytyksiä sekä edistää uusien investointien toteutumista alueella.
Kestävän kehityksen tavoitteet
Projektipäällikkö
Katja Pethman
TKI-asiantuntija
katja [dot] pethmanatlab [dot] fi