Design

Kuva
A plant and a round mirror

Haastamme sinut kehittämään yhdessä älykkäitä ja ihmislähtöisiä ratkaisuja hyödyntämällä muotoilun ja taiteen erikoisosaamista. Ratkaisumme tukevat liiketoiminnan uutta arvonluontia.

Design blogi

Projektit

Ota yhteyttä

Kristiina Soini-Salomaa
TKI-johtaja
kristiina [dot] soini-salomaaatlab [dot] fi
Blog liftup

Design – LAB Focus

Muotoilijaharjoittelijan kesä etänä

LAB-ammattikorkeakoulu on mukana ECOtronics-hankkeessa, jossa tutkitaan ja kehitetään uusia kestävän kehityksen materiaaleja elektroniikkateollisuuden käyttöön. LAB kehittää hankkeessa uusia tuotekonsepteja. Kesällä 2020 tavoitteena oli tutkia älypakkauksien käyttöä markkinoilla sekä luoda uusia skenaarioita älypakkauksista. Toteutettu tutkimus, ideointi ja skenaariotyöskentely antavat hyvät lähtökohdat tuotekonseptin jatkamiseen syksyllä 2020 Muotola Design Studiossa.   Etätyön aloitus  Moni on joutunut siirtymään toimistolta etätöiden pariin vallitsevan COVID-19-poikkeustilanteen takia. Harjoittelija Anna Koponen koki […] The post Muotoilijaharjoittelijan kesä etänä appeared first on LAB Focus.

Visualisoidut skenaariot auttavat hahmottamaan tulevaisuutta

ECOtronics-hankkeessa tullaan syksyn 2020 aikana toteuttamaan uusi älypakkauskonsepti. Kesällä konseptia pohjustettiin tutkimustyöllä ja ideoinnilla. Tavoitteena on luoda uusi tuote tulevaisuuden kuluttajalle. Tutkimuksessa otettiin huomioon markkinoilla olevat tuotteet ja tutkittiin, mitä uusia ominaisuuksia älypakkauksiin olisi mahdollista luoda.   Ihmisten on joskus vaikea tietää, mitä he haluavat. Vaikeus tulee vastaan, kun pitää keksiä, mitä tulevaisuudessa voisi tarvita. Yksi kuuluisimmista havainnoista on Henry Fordin väitetty toteamus, että ihmiset olisivat pyytäneet nopeampia hevosia, koska […] The post Visualisoidut skenaariot auttavat hahmottamaan tulevaisuutta appeared first on LAB Focus.

Kuvittaminen osana TKI-viestintää

Kuvittaminen on merkittävä osa tutkimus- ja kehittämishankkeiden (TKI) viestintää. Työharjoittelu LAB-ammattikorkeakoulun TKI-viestinnän parissa avasi mahdollisuuksia osaamisen kehittämiselle. Harjoittelu mahdollisti käytännönläheisellä tavalla ymmärtämään paremmin asiakasnäkökulmaa ja kuvituksen kohdeyleisöä sekä opetti samalla vektorigrafiikkaohjelman käyttöä.  Uusia työkaluja kuvituksen rakentamiseen  Laajin harjoittelun aikana toteutettu kuvitusprojekti oli kuvituksien suunnittelu ja tuottaminen CECI-kiertotaloushankkeelle. Projektille tarvittiin ensisijaisesti ns. masterkuvitus, jonka pohjalta voitiin […] The post Kuvittaminen osana TKI-viestintää appeared first on LAB Focus.