Design

Kuva
A plant and a round mirror

Haastamme sinut kehittämään yhdessä älykkäitä ja ihmislähtöisiä ratkaisuja hyödyntämällä muotoilun ja taiteen erikoisosaamista. Ratkaisumme tukevat liiketoiminnan uutta arvonluontia.

Design blogi

Projektit

Ota yhteyttä

Kristiina Soini-Salomaa
TKI-johtaja
kristiina [dot] soini-salomaaatlab [dot] fi
Blog liftup

Design – LAB Focus

Palvelumuotoilulla jakamistalouden uusia avauksia maaseudulle

Maaseudun autioitumiselle ja palveluiden karkaamiselle on löydettävissä vastaiskuja. Paikallisten yhteisöjen tuottamat palvelut ja maaseudun yrittäjien verkostoituminen synnyttävät uudenlaisia tapoja toimia. Asukkaita osallistamalla ja palveluiden luonnetta pohtimalla Maallemuuttajat 2030 -hankkeessa pyritään löytämään uusia palveluratkaisuja maaseudun elävöittämiseksi. Hankkeessa toteutettujen asukaskyselyiden mukaan ihmiset ovat valmiita jakamaan osaamistaan ja omaisuuttaan, kunhan vastuuasiat on otettu huomioon. Kun uudet tavat koetaan […] The post Palvelumuotoilulla jakamistalouden uusia avauksia maaseudulle appeared first on LAB Focus.

Koronakevään ketterää kaupunkimuotoilua

Sukelsimme kehittämään keväällä 2020 palvelumuotoilun väylän opinnoissa Lahden kaupungin yrityksille suunnattuja palveluja. Tehtävä liittyi City as a Service-projektiin. Tarkastelimme, miten yrityslupiin ja tapahtumien lupiin sekä sijoittumiseen liittyvät palvelut toimivat, ja miten niitä voisi kehittää käyttäjälähtöisiksi ja sujuvammiksi. Käyttäjälähtöistä palvelujen kehittämistä Palvelumuotoilua on hyödynnetty niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla. Esimerkiksi hallituksen Luvat ja valvonta –hankkeessa on […] The post Koronakevään ketterää kaupunkimuotoilua appeared first on LAB Focus.

Kiertotalouden mukainen vaatesuunnittelu

Telaketju 2 -hankkeessa on syksyn 2019 ja kevään 2020 aikana perehdytty tekstiilien kiertotalouteen muotoilijan näkökulmasta. Toukokuussa 2020 LAB-ammattikorkeakoulun Telaketju-verkostolle järjestämässä tuotesuunnittelupäivässä kartoitettiin muotoilijan osuutta kiertotalouden mukaisessa tuotesuunnittelussa. Yritysten edustajien lisäksi tuotesuunnittelupäivän työpajoihin osallistui sekä LABin että Turun ammattikorkeakoulun opiskelijoita. Strategiset työkalut muotoiluprosessin apuna – työpajatyöskentelyn tuloksia Tuotesuunnittelun päivässä jokaisessa ryhmässä työskenneltiin hyödyntäen Ted’s Ten -strategiakortteja […] The post Kiertotalouden mukainen vaatesuunnittelu appeared first on LAB Focus.