Design

Kestävien ratkaisujen muotoilu 

Kuva
A plant and a round mirror

Haastamme sinut kehittämään yhdessä älykkäitä ja ihmislähtöisiä ratkaisuja hyödyntämällä muotoilun ja taiteen erikoisosaamista. Ratkaisumme tukevat liiketoiminnan uutta arvonluontia.

  • Muotoilu kestävän liiketoiminnan välineenä ​
  • Asiakaskokemus ja ihmislähtöinen muotoilu ​
  • Taide julkisessa tilassa

Design blogi

Projektit

Ota yhteyttä

Kristiina Soini-Salomaa
TKI-johtaja
kristiina [dot] soini-salomaaatlab [dot] fi

Design Archives - LAB Focus

Palvelumuotoilun potentiaali verkkosivujen kehittämisessä

Digitaalista muotoilua on kaikkialla. Digitaalinen muotoilu toimii yläkäsitteenä esimerkiksi käyttökokemuksen suunnittelulle ja sillä viitataan mm. erilaisilta näytöiltä sekä digitaalisista kanavista tarkasteltaviin sisältöihin ja palveluihin, sekä niihin liittyviin kokemuksiin (Gävert & Tikka 2018, 92). Jokainen meistä pystyy myös arvioimaan käyttökokemustaan esimerkiksi erilaisia verkkosivuja, applikaatioita ja muita käyttöliittymiä käyttäessään. Kokemuksen perusteella teemme herkästi nopeitakin päätöksiä: jos emme […] The post Palvelumuotoilun potentiaali verkkosivujen kehittämisessä appeared first on LAB Focus.

Miltä palvelumuotoilu voisi näyttää pelialalla

Palvelumuotoilu tarkoittaa palveluiden kehittämistä systemaattisesti, analyyttisesti ja intuitiivisesti, asiakastutkimus ja erilaiset datalähteet huomioiden (Tuulaniemi 2011, 12). Myös pelisuunnittelussa samat periaatteet ovat läsnä. Esimerkiksi markkinoinnin ja itse pelin toiminnallisuuksien ja sisältöjen muokkaaminen käyttäjiltä kerättyyn ja kerääntyvään digitaaliseen dataan perustuen on ainakin teoriassa helpompaa kuin koskaan (Foust & Jerome 2021). Palvelumuotoilu ei ole pelisuunnittelussa kovin tuttu käsite, […] The post Miltä palvelumuotoilu voisi näyttää pelialalla appeared first on LAB Focus.

Työntekijäkokemuksen kehittäminen empatia-ajattelun keinoin

Työprosessien ja työntekijäkokemuksen kehittämistä voidaan verrata ratasten öljyämiseen – mitä paremmin tieto kulkee ja eri tekijät osallistuvat, sitä tehokkaammin edetään. Muotoiluajatteluun liittyvän ihmislähtöisen suunnittelun pohjalla on yksilöllisten, yhteisöllisten ja kulttuuristen tarpeiden, haasteiden ja mahdollisuuksien tunnistaminen (Tikka & Gävert 2018). Työpaikoilla nämä tekijät vaikuttavat kaiken toiminnan taustalla. Organisaatiomuotoilulla tarkoitetaan työpaikan kulttuurin, rakenteiden ja työn tekemisen tapojen […] The post Työntekijäkokemuksen kehittäminen empatia-ajattelun keinoin appeared first on LAB Focus.