Design

Kestävien ratkaisujen muotoilu 

Kuva
A plant and a round mirror

Haastamme sinut kehittämään yhdessä älykkäitä ja ihmislähtöisiä ratkaisuja hyödyntämällä muotoilun ja taiteen erikoisosaamista. Ratkaisumme tukevat liiketoiminnan uutta arvonluontia.

  • Muotoilu kestävän liiketoiminnan välineenä ​
  • Asiakaskokemus ja ihmislähtöinen muotoilu ​
  • Taide ajattelun uudistajana

Design blogi

Projektit

Ota yhteyttä

Kristiina Soini-Salomaa
TKI-johtaja
kristiina [dot] soini-salomaaatlab [dot] fi

Design Archives - LAB Focus

Miten tehdä uskottavaa ja vaikuttavaa vastuullisuusviestintää?

Kuluttajista 88 % toivoo, että brändit auttaisivat heitä tekemään vastuullisempia valintoja. Yritysten kannattaakin avata ääni jo pienistä vastuuteoista, tavoitteista ja niihin etenemisestä (Korva 2022). Menesty asiakaslähtöisesti ja ympäristövastuullisesti -valmennussarjan viimeinen osa 16.11.2022 käsitteli, miten tehdä uskottavaa ja vaikuttavaa vastuullisuusviestintää. Ympäristövastuullinen viestintä aiheuttaa monenlaisia haasteita pk-yrityksille. Yrityksen voi olla esimerkiksi vaikeaa tunnistaa kaikkia ympäristövastuullisia toimiaan tai nähdä niiden merkittävyyttä. Myös tiedon puute ympäristövaikutuksista […] The post Miten tehdä uskottavaa ja vaikuttavaa vastuullisuusviestintää? appeared first on LAB Focus.

Menetelmiä yhdistämällä monipuolisempi kuva käyttökokemuksesta

Käyttökokemuksen moniulotteisen luonteen johdosta sen arviointiin on perusteltua hyödyntää useampaa arviointimenetelmää. Asta Lindholmin (Lindholm 2022) LAB-ammattikorkeakoululle laatima opinnäytetyö käsitteli Suomen kansallisoopperan ja -baletin Stage24-suoratoistopalvelun mobiilikäyttökokemusta. Opinäytetyön tutkimuksessa hyödynnettiin ja yhdistettiin erilaisia tutkimusmenetelmiä: mobiililuotaimia, teemahaastatteluja ja semanttisena differentiaalina toteutettua kyselyä. Käyttökokemuksen arviointimenetelmän valintaan vaikuttavat kohteena olevan järjestelmän luonne, tarkasteltava aikajänne ja tutkimuksen tavoitteet (Roto ym. 2011, […] The post Menetelmiä yhdistämällä monipuolisempi kuva käyttökokemuksesta appeared first on LAB Focus.

Biofilinen suunnittelu ­- ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­hyvinvointia rakennettuun ympäristöön luonnosta 

Kolmannen vuoden kokemus- ja palvelumuotoilun opiskelijat olivat syksyllä 2022 mukana KEKO-hankkeessa luomassa käyttäjäymmärrykseen pohjaavia tilakonsepteja tulevaisuuden palveluasumisen tueksi. Opiskelijaryhmät suunnittelivat skaalautuvia interiöörejä, joissa huomioitiin käyttäjien tarpeita ja toiveita. Kyselyissä ja haastatteluissa nousi vahvana eri käyttäjäryhmien luontosuhde. Yksi näkökulma ihmislähtöisen ja terveyttä edistävän tilakokemuksen luomiseen löytyy biofilisesta suunnittelusta.  Mitä on biofilinen suunnittelu?  Ihmisillä on vahva sisäinen tarve […] The post Biofilinen suunnittelu ­- ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­hyvinvointia rakennettuun ympäristöön luonnosta  appeared first on LAB Focus.