Design

Kestävien ratkaisujen muotoilu 

Kuva
A plant and a round mirror

Haastamme sinut kehittämään yhdessä älykkäitä ja ihmislähtöisiä ratkaisuja hyödyntämällä muotoilun ja taiteen erikoisosaamista. Ratkaisumme tukevat liiketoiminnan uutta arvonluontia.

  • Muotoilu kestävän liiketoiminnan välineenä ​
  • Asiakaskokemus ja ihmislähtöinen muotoilu ​
  • Taide ajattelun uudistajana

Design blogi

Projektit

Ota yhteyttä

Kristiina Soini-Salomaa
TKI-johtaja
kristiina [dot] soini-salomaaatlab [dot] fi

Design Archives - LAB Focus

Onnistunut palvelumuotoilu lähtee hyvästä toimeksiannosta

Viimeisten vuosikymmenien aikana palvelumuotoilu on vakiinnuttanut paikkansa lähestymistapana käyttäjälähtöisempien palvelujen sekä asiakas- ja työntekijäkokemusten kehittämisessä. Yhä enenevässä määrin eri toimialojen organisaatioissa on tunnistettu, että palvelumuotoilulla on mahdollista paitsi kehittää yksittäisiä palveluratkaisuja, myös tuottaa laajamittaisempaa liiketoiminnallista arvoa.Palvelumuotoilun sovelluskohteet kattavatkin palvelujen lisäksi myös mm. brändin ja viestinnän ratkaisujen, yrityksen sisäisten toimintamallien sekä liiketoiminnan strategisten suuntaviivojen kehittämistä. (Koivisto […] The post Onnistunut palvelumuotoilu lähtee hyvästä toimeksiannosta appeared first on LAB Focus.

MUX auttaa yrityksiä digitaalisissa mobiiliratkaisuissa

LABin Muotoiluinstituutissa on syksyllä alkanut uusi hanke, Päijät-Hämeen Mobile UX pilotti, kutsumanimeltään MUX. Sen tavoitteena on alueen yritysten kilpailukyvyn parantaminen yritysten mobiiliratkaisujen asiakaskokemusta kehittämällä. Miksi mobiiliratkaisu on olennaisen tärkeä menestykselle? Valtaosa tiedonhauista ja ostotapahtumista tehdään nykyään kannettavien tai pöytäkoneiden sijaan mobiililaitteella. Tätä trendiä on edelleen voimistanut pandemia-aika, jolloin ihmiset ovat laajemmin löytäneet web-tilaukset ja kotiinkuljetukset. […] The post MUX auttaa yrityksiä digitaalisissa mobiiliratkaisuissa appeared first on LAB Focus.

Tuotteiden omistamisesta palveluiden hyödyntämiseen

Kiertotalouden liiketoimintamalleissa asiakkaalle tarjotaan omistamisen vaihtoehtoja tuote palveluna -ratkaisujen avulla. Asiakas vuokraa tai liisaa tuotteita halutun ajanjakson ajan, jolloin tuotteen omistajuus säilyy palvelun tarjoajalla. Yhteiskäytön lisäksi palvelukonseptiin liittyy tuotteiden huoltoa ja korjausta, jolloin niiden käyttöaste lisääntyy ja elinkaari pitenee. Tuote palveluna -mallit tukevat kiertotalouden tavoitteita ja luovat potentiaaleja toimintamahdollisuuksia muuttuvassa toimintaympäristössä. Tuote palveluna -konseptin kehittäminen […] The post Tuotteiden omistamisesta palveluiden hyödyntämiseen appeared first on LAB Focus.