Design

Kuva
A plant and a round mirror

Haastamme sinut kehittämään yhdessä älykkäitä ja ihmislähtöisiä ratkaisuja hyödyntämällä muotoilun ja taiteen erikoisosaamista. Ratkaisumme tukevat liiketoiminnan uutta arvonluontia.

Design blogi

Projektit

Ota yhteyttä

Kristiina Soini-Salomaa
TKI-johtaja
Design
kristiina [dot] soini-salomaaatlab [dot] fi
Blog liftup

Design – LAB Focus

Designer’s Check-list – suunnittelijan muistilista vastuullisen suunnittelun työkaluna

Vaatesuunnittelijan pöydällä tapahtuvien päätösten seuraukset vaikuttavat tuotteen jokaiseen elinkaaren vaiheeseen. Ellen MacArthur Foundationin (2017) mukaan suunnitteluvaiheessa määritetään peräti 80 % tuotteen ympäristövaikutuksista. Suunnittelija voi valita materiaalin, tuotannon, viimeistelyt, yksityiskohdat sekä värjäyksen niin, että mahdollisimman hyvä lopputulos vastuullisuuden ja kiertotalouden näkökulmasta toteutuu. Kokonaisvaltainen vastuullisuus on vaatesuunnittelun näkökulmasta kuitenkin haastavaa saavuttaa. Vaikka suunnittelun osuus tuotteen ympäristövaikutuksista on […] The post Designer’s Check-list – suunnittelijan muistilista vastuullisen suunnittelun työkaluna appeared first on LAB Focus.

JATKO kehittää uutta mallia täydennyskoulutukseen

Huhtikuun 2021 alussa käynnistyi kaksivuotinen Euroopan sosiaalirahaston rahoittama Muotoilukoulutuksen ja työelämän jatkuva vuorovaikutus ja oppiminen (JATKO) – hanke, jossa kehitetään uutta tarvelähtöistä täydennyskoulutustarjontaa LAB-ammattikorkeakouluun ja Muotoiluinstituuttiin. Projektissa testataan nopeiden kokeilujen avulla joustavia koulutuskokonaisuuksia tuote- ja palvelukehityksen eri osa-alueille. Koulutustarjontaa kehitetään yhdessä yrityskentän kanssa tutkimuksen, ennakoinnin ja osaamisen tarvekartoituksen avulla. Projektissa luodaan malli modulaarisesta koulutuskokonaisuudesta, jonka […] The post JATKO kehittää uutta mallia täydennyskoulutukseen appeared first on LAB Focus.

Circular Design Sprint – työelämälähtöistä yhteistyötä

LAB-ammattikorkeakoulun helmikuussa 2021 päättyneessä KISU -hankkeessa (Tuotesuunnittelulla pitkää ikää ja kierrätettävyyttä) on järjestetty syksystä 2019 erilaisia toimenpiteitä kiertotalouden mukaisen tuotesuunnittelun edistämiseksi erityisesti Päijät-Hämeen alueella. Yksi toimenpiteistä oli syksyllä 2020 järjestetty Circular Design Sprint -työpajakokonaisuus, johon osallistui kolme päijäthämäläistä yritystä. LAB-ammattikorkeakoulun Lahden kampuksella syksyllä järjestetyt Circular Design Sprint -työpajat pohjautuivat Ethican ja Design Forum Finlandin kehittämään […] The post Circular Design Sprint – työelämälähtöistä yhteistyötä appeared first on LAB Focus.