Design

Kuva
A plant and a round mirror

Haastamme sinut kehittämään yhdessä älykkäitä ja ihmislähtöisiä ratkaisuja hyödyntämällä muotoilun ja taiteen erikoisosaamista. Ratkaisumme tukevat liiketoiminnan uutta arvonluontia.

Design blogi

Projektit

Ota yhteyttä

Kristiina Soini-Salomaa
TKI-johtaja
Design
kristiina [dot] soini-salomaaatlab [dot] fi
Blog liftup

Design – LAB Focus

Vanhasta uutta – uudelleenvalmistus ja jätteettömyyteen tähtäävä vaatesuunnittelu

Telaketju 2 -hankkeen tuotesuunnitteluosiossa tarkasteltiin tuotesuunnittelua kierrätettävyyden ja uudelleenvalmistuksen kautta. Kun puhutaan uudelleenvalmistuksesta teollisuuden näkökulmasta, pyritään valmistamaan tuotteita, joiden ominaisuudet vastaavat uutta ja jotka täyttävät uuden tuotteen vaatimukset niin estetiikan kuin käytännöllisyydenkin osalta. Uudelleenvalmistettu tuote voi myös asettua hierarkiassa vanhaa tuotetta ylemmäksi, jos sen edellä mainitut ominaisuudet ovat alkuperäisen tuotteen ominaisuuksia parempia. Pääperiaate teollisesta näkökulmasta […] The post Vanhasta uutta – uudelleenvalmistus ja jätteettömyyteen tähtäävä vaatesuunnittelu appeared first on LAB Focus.

XR-taidot koulutuskokeilusta heti käyttöön.

UOMA – uudistuva osaaminen muotoilun ja visuaalisen viestinnän alalla -hanke järjesti XR-kurssipilotin loppuvuodesta 2020. XR on muotoilijoiden täydennyskoulutuksen tulevia teemoja ja sitä haluttiin pilotoida alan ammattilaisten kanssa. AR (augmented reality, lisätty todellisuus) ja VR (virtual reality, virtuaalitodellisuus eli keinotekoinen ympäristö) muodostavat yhdessä XR-kokonaisuuden (extented reality, laajennettu todellisuus).  Kurssilla opittiin VR-suunnittelun perusteita, tutustuttiin alaan, sekä käytiin […] The post XR-taidot koulutuskokeilusta heti käyttöön. appeared first on LAB Focus.

Ekologisia pakkausratkaisuja yhdessä kehittäen

LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin ja LUT-yliopiston yhteisessä KUPARI- projektissa kehitetään kuitu- ja biopohjaisia pakkausratkaisuja Päijät-Hämeen ja Etelä-Karjalan PK-yritysten tarpeet huomioiden. Ratkaisuja kehitetään yhdessä elintarvikealan yritysten kanssa ja yritykset pääsevät kokeilemaan kehitettyjä pakkauksia tuotteidensa pakkaamiseen.   Pakkausten kehittämistä käyttäjälähtöisesti ja kokeillen   Kesällä 2020 pilotoitiin kuitupohjaista KUPARI-tuoremarjarasiaa marjatiloilla Päijät-Hämeessä ja Etelä-Karjalassa. Rasiaa testattiin käytössä eri olosuhteissa ja eri marjoilla sekä kerättiin palautetta marjantuottajilta […] The post Ekologisia pakkausratkaisuja yhdessä kehittäen appeared first on LAB Focus.