Design

Kuva
A plant and a round mirror

Haastamme sinut kehittämään yhdessä älykkäitä ja ihmislähtöisiä ratkaisuja hyödyntämällä muotoilun ja taiteen erikoisosaamista. Ratkaisumme tukevat liiketoiminnan uutta arvonluontia.

Design blogi

Projektit

Ota yhteyttä

Kristiina Soini-Salomaa
TKI-johtaja
kristiina [dot] soini-salomaaatlab [dot] fi
Blog liftup

Design – LAB Focus

Vinkkejä neuvotteluihin kriisienkin keskellä

“Neuvottelujen salainen ase on empatia”, näin viisaasti on sanonut entinen valtakunnansovittelija Minna Helle. Eli kriisitilanteessakin ei pitäisi koskaan lisätä faktoja, vaan aina lisätä empatiaa. Hän jatkaa: ”Ne, kaikkein kovimmat neuvottelijat, ovat taitavimpia kuuntelijoita.” (Helle 2018.)  Kriiseissä, kuten nyt koronakriisissä, huipputason neuvottelukyky on välttämätöntä. Koronassa kaikki on ollut haastavaa jo pelkästään sen takia, että ongelma on kaikille uusi ja yllättävä. On vaadittu […] The post Vinkkejä neuvotteluihin kriisienkin keskellä appeared first on LAB Focus.

Kyky nähdä toisin eli radikaali luova ajattelu

Muutoskyky on elämän ja kuoleman kysymys. Tulevaisuuden ennakoiminen ja siitä johdettava visionäärinen, luova ongelmanratkaisukyky on yrityksen tärkein voimavara. Timanttinen strategia perustuu tulevaisuuden ennakoimiseen eli kykyyn nähdä metsä puilta ja ennen kaikkea kauas metsän taakse.  Huippuluova strategia vaatii monialaisia asiantuntijatiimejä ja eri taustaisia ihmisiä ratkomaan samaa ongelmaa. Tällaisessa kirjavassa joukossa syntyy helposti ristiriitoja, kun ei ymmärretä toista ja ollaan asioista […] The post Kyky nähdä toisin eli radikaali luova ajattelu appeared first on LAB Focus.

Brändinrakentajan kultaiset käskyt

Brändin rakentaminen voi tuntua työläältä, vaikka se ei rakettitiedettä olekaan. Tässä blogissa annetaan brändinrakentajille neljä kultaista käskyä, joita voidaan pitää brändin rakentamisen kulmakivinä.   Käsky 1. Varaa aikaa – älä aloita keskellä tulipalokiirettä  Valitse brändistrategian suunnittelemiselle sellainen kohta kalenterista, joka ei ole valmiiksi hengästyttävän täynnä deadlineja, palavereja ja tulipaloja. Brändin uudistaminen on innostavaa, mutta samalla paljon ajatusta ja työtä vaativaa hommaa.  Käsky […] The post Brändinrakentajan kultaiset käskyt appeared first on LAB Focus.