Design

Kuva
A plant and a round mirror

Haastamme sinut kehittämään yhdessä älykkäitä ja ihmislähtöisiä ratkaisuja hyödyntämällä muotoilun ja taiteen erikoisosaamista. Ratkaisumme tukevat liiketoiminnan uutta arvonluontia.

Design blogi

Projektit

Ota yhteyttä

Kristiina Soini-Salomaa
TKI-johtaja
Design
kristiina [dot] soini-salomaaatlab [dot] fi
Blog liftup

Design – LAB Focus

Palvelujen suunnittelua, kehittämistä ja tutkimista

Ritva Kinnunen (2021) kirjoitti LAB Prossa palvelujen muotoilusta ja siitä, kuinka aiheen monipuoliset teoriat sekoittavat usein näkemyksen siitä, mitä oikeastaan tehdään palveluja muotoiltaessa. Palvelumuotoiluun (service design) liittyy keskeisesti muotoiluajattelu (design thinking). Toisinaan tätä jälkimmäistä englanninkielistä termiä on käytetty vaihtoehtoisena käännöksenä palvelumuotoilulle. Design thinking -termin jälkimmäinen sana viittaa ajatteluun. Tämä ajattelu on toisinaan johtanut palvelumuotoiluun, joka […] The post Palvelujen suunnittelua, kehittämistä ja tutkimista appeared first on LAB Focus.

Miten huomioida mobiilisovellusten käytön aiheuttamia päästöjä?

Tieto- ja viestintäteknologia-alan (ICT) arvioidaan käyttävän globaalisti jopa kymmenen prosenttia maailman sähköstä. Sen aiheuttama hiilijalanjälki on suurempi kuin lentoliikenteen (Aalto-yliopisto 2021). Älypuhelinten osuus internetin verkkoliikenteestä on jo yli puolet ja kasvaa koko ajan, siksi hiilidioksidipäästöjä syntyy yhä enemmän myös mobiilisovellusten käytöstä. Näihin päästöihin voidaan vaikuttaa suunnittelulla. Uusi näkökulma kestävään kehitykseen on ekologinen ohjelmistokehitys. Päämääränä ovat […] The post Miten huomioida mobiilisovellusten käytön aiheuttamia päästöjä? appeared first on LAB Focus.

Hyvä digitaalinen brandiohjeisto mahdollistaa brandin keskitetyn hallinnan.

Organisaation oman ilmeen kehittäminen ei ole vain ilmeen suunnittelua – se on myös sen hallinnan jatkuvuutta. Brandin hallinnan digitaaliset mahdollisuudet tarvitsevat lisää huomiota. Brandit kehittyvät jatkuvasti – joko hallitusti organisaation johtamana tai hallitsemattomasti kuluttajien mielikuvissa. Brandiohjeisto on kokonaisuus, joka määrittää organisaation ilmeen ja ohjaa sen pääviestien ja visuaalisten elementtien käyttöä viestinnässä ja markkinoinnissa. Perinteinen painettu […] The post Hyvä digitaalinen brandiohjeisto mahdollistaa brandin keskitetyn hallinnan. appeared first on LAB Focus.