Design

Kestävien ratkaisujen muotoilu 

Kuva
A plant and a round mirror

Haastamme sinut kehittämään yhdessä älykkäitä ja ihmislähtöisiä ratkaisuja hyödyntämällä muotoilun ja taiteen erikoisosaamista. Ratkaisumme tukevat liiketoiminnan uutta arvonluontia.

  • Muotoilu kestävän liiketoiminnan välineenä ​
  • Asiakaskokemus ja ihmislähtöinen muotoilu ​
  • Taide ajattelun uudistajana

Design blogi

Projektit

Ota yhteyttä

Kristiina Soini-Salomaa
TKI-johtaja
kristiina [dot] soini-salomaaatlab [dot] fi

Design Archives - LAB Focus

Luovuus ja volitio kokeilevan kehittämisen rakennusaineina

Luovuus voidaan määritellä ihmisen kyvyksi tuottaa uutta. Se on voima, joka on mahdollistanut ihmisen selviytymisen ja jota tarvitaan jatkuvasti ongelmanratkaisussa, sopeutumisessa ja muuntautumisessa ympäristön muutoksiin. Luovuus on keskeinen asia myös yritystoiminnan kehittämisessä ja uudistumisessa. (Keinänen n.d.) Volitio on toimeenpanon taitoa. Luovuus, ideointi tai brainstorming-palaverit ovat turhia, jos mikään ei koskaan etene käytäntöön saakka. Hyvin suunniteltu […] The post Luovuus ja volitio kokeilevan kehittämisen rakennusaineina appeared first on LAB Focus.

Eroon ilmastoahdistuksesta tunteisiin vetoavalla viestinnällä 

Jos on seurannut uutisia keväällä 2022, ei ole voinut välttyä kuulemasta Pakistanin ja Intian helleaalloista. Poikkeuksellisen kova kuumuus – lämpötila alueella on noussut paikoitellen jopa 50 asteeseen – on esimakua siitä, mitä on tulossa, mikäli ilmastonmuutoksen torjunnassa ei onnistuta. Vehnäsato kärsii ja miljoonat ihmiset ovat kuumuuden vuoksi hengenvaarassa. (Helsingin Sanomat 2022.)  Dufvan (2020) mukaan meidän […] The post Eroon ilmastoahdistuksesta tunteisiin vetoavalla viestinnällä  appeared first on LAB Focus.

Hiuksista kasvatusalustaksi – Luonnonkuitutuotteen pakkaussuunnittelu

Pakkaukset keskittyvät usein tuotteen suojaamiseen sekä brändin positiiviseen erottautumiseen markkinoilla (Lehtinen 2021, 23). Tämä voi olla haastava tilanne, kun tuote ei ole tunnettu. Hiukka Hyvä – projektissa sekä LABin Hiukka 2.0 -hankkeessa hyödynnetään hiusten ja karvojen leikkuujätettä vesistöjen puhdistamisessa, öljyntorjunnassa sekä viherrakentamisessa. Projekti on myös kehittänyt suoraan kuluttajille kohdennetun tuotteen, hiuksista ja eläinten karvoista tehdyn […] The post Hiuksista kasvatusalustaksi – Luonnonkuitutuotteen pakkaussuunnittelu appeared first on LAB Focus.