Design

Kestävien ratkaisujen muotoilu 

Kuva
A plant and a round mirror

Haastamme sinut kehittämään yhdessä älykkäitä ja ihmislähtöisiä ratkaisuja hyödyntämällä muotoilun ja taiteen erikoisosaamista. Ratkaisumme tukevat liiketoiminnan uutta arvonluontia.

  • Muotoilu kestävän liiketoiminnan välineenä ​
  • Asiakaskokemus ja ihmislähtöinen muotoilu ​
  • Taide julkisessa tilassa

Design blogi

Projektit

Ota yhteyttä

Kristiina Soini-Salomaa
TKI-johtaja
kristiina [dot] soini-salomaaatlab [dot] fi

Design Archives - LAB Focus

Hiuskuitujen kierrättämisen mahdollisuudet tutuiksi Roskasta rahaksi -koulutuksessa

Hiusalan ammattilaisille suunnatussa Roskasta rahaksi -koulutuksessa esiteltiin kampaamoissa syntyvän hiusjätteen jatkojalostamisen mahdollisuuksia. Koulutuksen järjesti Hiukka 2.0 -hanke. Koulutuksessa sukellettiin kiertotalouden mukaisen liiketoiminnan perusteisiin sekä kestävään logistiikan mahdollisuuksiin LAB-ammattikorkeakoulun asiantuntijoiden johdolla. JATKO-hankeen kanssa toteutettu osuus tarjosi vinkkejä kiinnostavasta markkinoinnista. Korutyöpajassa osallistujat saivat kokeilla korujen valmistusta hiuskuidusta. Erilaisia näkökulmia oman liiketoiminnan kehittämiseen Hiukka 2.0 -hankkeessa tutkitaan hiuskuidun käytön mahdollisuuksia […] The post Hiuskuitujen kierrättämisen mahdollisuudet tutuiksi Roskasta rahaksi -koulutuksessa appeared first on LAB Focus.

Hiuskuitu biomuovin täyteaineena

Mihin kaikkeen hiuskuitua voidaan käyttää? Hiukka 2.0 -hankkeessa on kehitetty tuoteinnovaatioita viherrakentamiseen, öljynpuhdistukseen ja vedensuodatukseen. Näiden lisäksi hankkeen harjoittelijat ovat tutkineet hiuskuidun käyttäytymistä ja toimivuutta täyteaineena biomuoveissa. Lyhyttä hiuskuitua syntyy kampaamoissa ja partureissa eniten, eikä sitä voi käyttää peruukkeihin tai huovutukseen. Parhaimmillaan se on täyteaineena jonkin sitovan aineen seassa. Suurimpina hyötyinä käyttökohteen löytyessä olisi hiusjätteen määrän radikaali […] The post Hiuskuitu biomuovin täyteaineena appeared first on LAB Focus.

Palvelumuotoilun ja empatian kautta lempeää ja onnellista elämää Ikikylässä

LAB-ammattikorkeakoulun lehtori Milla Mäkisen innostava Ihmislähtöisyys ja palvelumuotoilu -opintojakso avasi uusia näkökulmia jo tuttuun palvelumuotoiluun. Yhteistyössä Kestävän palveluasumisen ekosysteemi (KEKO) -hankkeen kanssa kävimme opintojakson aikana läpi ihmislähtöisyyden ja palvelumuotoilun perusteet. Hankkeen projektipäällikkö Ulla Saarela ja projektikoordinaattori Sini Roine innoittivat tarttumaan haasteeseen. Ihmislähtöisen palvelumuotoilun menetelmät ja työkalut Ihmislähtöisessä palvelumuotoilussa olennaista on ymmärtää asiakkaan tarpeita, tunteita ja kokemuksia. Muotoilun […] The post Palvelumuotoilun ja empatian kautta lempeää ja onnellista elämää Ikikylässä appeared first on LAB Focus.