FinFoodNET - Suomalaiset Innokaupungit ja alueet vauhdittamassa ruokaratkaisujen vientiä
Elintarvikeviennillä on suuri strateginen merkitys Suomelle. Hallitusohjelmassa tavoitteeksi on asetettu elintarvikeviennin kaksinkertaistaminen vuoteen 2031 mennessä. Se edellyttää eri toimijoilta ja yrityksiltä sitoutumista yhteisiin kasvutavoitteisiin, taloudellisten panostuksien yhteensovittamista ja toimintatapojen uudistamista.Innokaupunkien yhteisellä ruokavienti-teemaisella vetovastuuhankkeella vastataan osaltaan edellä kuvattuihin haasteisiin. Innokaupungeista mukana ovat Seinäjoki, Jyväskylä, Lahti, Kuopio, Turku ja Vantaa/ HEVI-seutu. Hanketta toteuttavat Into Seinäjoki Oy (Into), Jyväskylän ammattikorkeakoulu (Jamk), LAB-ammattikorkeakoulu (LAB), Savonia-ammattikorkeakoulu (Savonia), Turun yliopisto (TY) ja Vantaan kaupunki (Vantaa).
Kohderyhmänä ovat ruokaviennin ekosysteemin toimijat (yritykset, TKIO-toimijat ja muut julkiset organisaatiot hankekumppaneiden toiminta-alueilla), jotka tuovat oman asiantuntijuutensa Suomen ruokaviennin edistämiseen ja jotka pystyvät tehostamaan ruoka-alan yritysten viennin toimenpiteitä.
Kohderyhmänä ovat ruokaviennin ekosysteemin toimijat (yritykset, TKIO-toimijat ja muut julkiset organisaatiot hankekumppaneiden toiminta-alueilla), jotka tuovat oman asiantuntijuutensa Suomen ruokaviennin edistämiseen ja jotka pystyvät tehostamaan ruoka-alan yritysten viennin toimenpiteitä.
Toteutusaika
-
Projektin tila
Käynnissä
Toteutusalue
Kansallinen
Rahoitus
EAKR 2021-2027
Kuva
![EU-osarahoitteninen, Pirkanman liitto ja Innokaupungit logot](/sites/default/files/styles/partner_logo/public/2025-02/Logot%20FinfoodNet.png?itok=chGnj7oL)
LABin rooli
Osatoteuttaja
Yksikkö
Teknologia
Painoala
Monikäyttöiset materiaalit