Yritys! Vastaa TKI-palvelutarvekyselyyn!
Kyselyn vastaamisaikaa on jatkettu. Kysely toteutetaan elintarvike- ja juoma-alojen yrityksille suunnattuja tutkimus-, tuotekehitys- ja innovaatiopalveluita (TKI) viennin ja kansainvälistymisen tueksi.
Vastaa tästä 10.9.2025 mennessä: https://link.webropol.com/s/kansainvalistymiskyselyyn
Tämä lyhyt kysely (5–10 min) kartoittaa:
- yritysten kiinnostusta vientiin tai viennin kehittämiseen
- millaisia palveluita ja osaamista yritykset tarvitsevat kasvaakseen kansainvälisesti
Kyselyn tuloksia hyödynnetään elintarvike- ja juoma-alojen vientiä tukevien TKI-palveluiden ja yrityskohtaisen tuen kehittämisessä.
Vastaukset käsitellään nimettöminä ja luottamuksellisesti.
Kyselyn toteuttamisessa on mukana Suomen elintarvikevientiyhdistys SUVI ry, joka edistää suomalaisten ruoka- ja juomatuotteiden vientiä ja elintarvikealan kansainvälistymistä.
Lisätietoja kyselystä: Sanna Kankaanpää, Into Seinäjoki Oy, sanna [dot] kankaanpaa
intoseinajoki [dot] fi (sanna[dot]kankaanpaa[at]intoseinajoki[dot]fi)
Kiitos arvokkaasta panoksesta – vauhditetaan yhdessä ruokaratkaisujen vientiä!
****
KESKI-SUOMEN RUOKAVIENTIKLUBI II tapaaminen 30.9.2025 klo 13–15!
Yrittäjien oma viennin ja kansainvälistymisen kohtaamispaikka Keski-Suomen ruokavientiklubi II tiistaina 30.9.2025 klo 13–15! Paikka Jokilaakson Juusto, Juustotie 12, 42100 Jämsä.
Tilaisuus ruokavientiä tekeville tai suunnitteleville yrittäjille, joka hakevat liiketoiminnan kasvumahdollisuuksia kansainvälistymisestä, ja haluavat vaihtaa ajatuksia sekä oppeja toisten samanhenkisten kanssa.
Ilmoittautumiset kahvitusten varaamiseksi 26.9. klo 12 mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/0C9F8D224C6D6756
Voitte myös halutessanne kertoa jo ilmoittautumisen yhteydessä mahdollisista sparraustarpeista, joita teillä on vientiin liittyen.
Klubitapaamisten ajatuksena on, että yrittäjät pääsevät keskustelemaan ja oppimaan vertaistensa kanssa vientiin liittyvistä kokemuksista, haasteista ja ratkaisuista. Koollekutsujana toimii FinFoodNet-hankkeen keskisuomalainen toteuttajataho Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Äänessä yrittäjät.
Tiistain 30.9. tilaisuudessa teemana Aasian vienti, kohdemaana erityisesti Japani. Yritysasiantuntija Jaana Puhakka, ProAgria Itä-Suomi kertoo elintarvikeviennin kokemuksista Japaniin muun muassa BIOSYS Japani -hankkeessa.
Maksuton tilaisuus on avoin kaikille ruokaviennistä kiinnostuneille myös muista maakunnista! Tervetuloa!
Lisätietoa tilaisuudesta ja hankkeesta:
leena [dot] polkki
jamk [dot] fi
suvi [dot] kurkinen
jamk [dot] fi
https://intoseinajoki.fi/finfoodnet/
https://www.jamk.fi/fi/uutiset/2025/finfoodnet-suomalaiset-innokaupungit-ja-alueet-vauhdittamassa-ruokaratkaisujen-vientia
****
*****
Hankkeessa julkaistaan yritysten vientitarinoita.
- Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan resepti vientiin: pitkäjänteinen työ, uuden kokeileminen ja erottautuminen
*****
FinFoodNet-hankkeen Varsinais-Suomen kick off -tilaisuudessa tutustuttiin ruokaviennin mahdollisuuksiin, sukellettiin tulevaisuuden ruokatrendeihin, kuultiin käytännön kokemuksia ja pureuduttiin siihen, millaista tukea ja verkostoja yritykset kaipaavat kansainvälistymisen polulla.
Aika: maanantai 19.5. klo 14.00–16.00 Paikka: Aistikattila, Medisiina D, Kiinamyllynkatu 10 D, Turku tai etäyhteys
Kenelle? Tilaisuus oli avoin ja maksuton kaikille ruokaketjun yrityksille – erityisesti niille, jotka suunnittelevat vientiä tai ovat alkumetreillä kansainvälistymisen polulla. Lue lisää tilaisuudesta Turun yliopiston verkkosivuilta. |
*****
