Feeniks – uudistu kestävästi hanke on päättynyt 28.2.2022
Yhteinen hankematkamme on tullut päätökseen ja on aika kiittää kaikkia toimintaamme osallistuneita. Erityiskiitos aktiivisille yritysosallistujillemme, joiden kehittymistä ja kehittämistä olemme saaneet seurata ja tukea!
Pysytään mukana muutoksessa!
Feeniksin yritystarinat ovat täällä!
Ota mukava asento ja lähde retkelle aitoon yrittäjäarkeen. Lämmin kiitos tarinansa jakaneille yrittäjillemme sekä mainiota kuvaus- ja editointityötä tehneelle Hiski Hämäläiselle!
Palvelualan pienyrityksen muutoskyky ja kestävä kehitys
Kestävä kehitys ja digitaaliset ratkaisut palvelualan pienyrityksessä
Feeniks – Renew sustainably (ESR): The resilience, digital solutions and sustainable development of small entrepreneurs
___________________________________
Kiitos kaikille hankkeen loppuseminaariin 16.11. osallistuneille!
Feeniks -hankkeen loppuseminaarissa "Kestävyyttä pk-yrityksen liiketoimintaan" koottiin hankematkaa yhteen.
Saimme kuulla tuhdin annoksen niin kestävän kehityksen, resilienssin kuin digitaalisuudenkin kuulumisista kentältä.
Asiantuntevat puhujamme Krista Mäkelä (LADEC), Tapani Riekki (Filosofian akatemia), Riikka Rantakari (FittComm) ja Mauri Ranta (Puhujatori) vetivät mukaansatempaavat esitykset.
Kaunis kiitoksemme mukana olleille yrittäjille, esiintyjille ja yleisölle.
Loppuseminaaritallenne (2h 19min, nähtävillä 30.11. saakka )
Kestävyyttä pk-yrityksen liiketoimintaan -seminaari 16.11. kello 14-17
Millaista on olla yrittäjänä tässä ajassa? Pysyykö yrittäjä muutoksessa mukana? Digiloikkaako korkealle ja vastaa kestävän kehityksen huutoon? Tule seminaariin ja saat tuhtia näkökulmaa aiheisiin.
Vedämme Feeniks - Uudistu kestävästi -hankkeen teemoja yhteen Lahdessa ja verkkoteitse järjestettävässä seminaarissa. Puheenvuoroja asian ytimestä ja asenteella!
Esiintyjämme:
Resilienttejä toimintatapoja nopeassa ja hitaassa muutoksessa. Tapani Riekki, Filosofian Akatemia Oy
Tapani Riekki on psykologian tohtori ja valmentaja, joka auttaa ihmisiä oivaltamaan mielen toimintaa. Ajatteluun, päätöksentekoon ja sosiaaliseen neurotieteeseen erikoistunut puhujavieraamme antaa taatusti helposti syttyviä ajattelun sytykkeitä seminaariyleisöllemme.
Kestävä kehitys on tie hyvään huomiseen - jokaisella teolla on merkitystä. Riikka Rantakari, FitComm Oy
Kestävän kehityksen asiantuntija Riikka Rantakarilla on yli 20 vuoden kokemus vastuullisuustyöstä ja yritysviestinnästä. Kymmenien yritysten ja organisaatioiden kehittämiskokemuksella hän tuo tilaisuuteen tulleessaan kestävän kehityksen tulevaisuuskuvia.
Vinkit pk-yrityksen onnistuneeseen digiloikkaan. Mauri Ranta, Puhujatori Oy
Puhujatorin toimitusjohtaja Mauri Rantakarilla riittää mieleenpainuvia ja humoristisia tarinoita myynnistä ja yrittäjyydestä. Mieheltä löytyy pitkänmatkan kokemusta myynnin ja johtajuuden saroilta - asenne edellä.
Paikallistuulahduksen kehittämistyöstä yrittäjäkentältä tuo meille liiketoimintakehittäjä Krista Mäkelä Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:stä puheenvuorollaan Aluekehittäjän terveiset – yksinyrittäjän resilienssi
Hybridi-tilaisuus on avoin kaikille ja järjestetään Lahden LAB-kampuksella (Mukkulankatu 19) sekä verkossa. Kahvitarjoilu. Feeniksin omien osallistujayrittäjien lounasetkot alkavat kello 12.
Lisätiedot: anne [dot] laaksolab [dot] fi (anne[dot]laakso[at]lab[dot]fi)
Tervetuloa tärkeiden asioiden äärelle!
_____________________________________________________
Tapahtunut aiemmin hankkeessa:
9.11. Pienyritys ja kestävä kehitys - mitä ja miten?
Kestävän kehityksen toimia tarvitaan kaikkialla. Mitä käytännössä pienyritykset voivat tehdä omalta osaltaan?
Haasteita, mahdollisuuksia, oivalluksia. Tule keskustelemaan!
Tilaisuuden tarkoituksena on antaa kaikille lisätietoa kestävän kehityksen edistämisestä.
Toivomme juuri Sinun osallistuvan, koska uskomme Sinulla olevan arvokasta kokemusta yrittäjän arjesta tai aluekehittämisestä. Sinun ei tarvitse olla kestävän kehityksen tietäjä, vaan pelkkä pienikin kiinnostus aihetta kohtaan riittää.
Näkökulmien tuojia mukana mm. Päijät-Hämeen liitosta, Etelä-Karjalan Yrittäjät ry:stä ja Green City Lahdesta.
Aika: torstaina 9.11.2021 kello 16.30-19
Illankulkua luotsaavat Sari Niemi ja Anna Pajari LAB-ammattikorkeakoulusta.
Kaikille avoimen ja maksuttoman tilaisuuden järjestää Feeniks – uudistu kestävästi -hanke (ESR).
Lämpimästi tervetuloa kuulolle ja keskustelemaan!
____________________________
Tuumasta toimeen -tiistait
Kaikille liiketoimintansa kehittämisestä kiinnostuneille suunnatut avoimet verkkotilaisuutemme alkavat syyskuussa. Teemat vaihtuvat, mutta toimintamalli on sama. Klo 9-13, jossa aamupäivällä opitaan uutta ja vaihdetaan ajatuksia, ja iltapäivällä kokeillaan työpajassa. Mukana asiantuntijoita eri aloilta - tule mukaan, ja aloita kehittäminen!
Tilaisuuksien aamupäivän asiantuntijaosuudet tallennetaan, ja tallenteet ovat katsottavissa kahden viikon ajan. Huomaathan, ettei työpajoja tallenneta.
Tutustu syksyn tilaisuuksiin, ja tule mukaan! Tilaisuuksiin ei tarvitse ilmoittautua erikseen - lisätietoja ja tapahtumalinkit löydät täältä:
Toteutus kello 9-11, työpajaosuus kello 11-13.
19.10. Vastuullisuusteot näkyviin - Vastuullisuusviestintä ja verkostot
2.11. Suunnittele toimiva (digitaalinen) palvelu
Tallenne tilaisuudesta (nähtävissä 16.11. asti)
Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Design Venture Ohjelma -hankkeen (EAKR) kanssa.
________________________________
Toisin silmin näkee lähemmäs
Monien palvelualojen yrittäjäosallistujiemme kesäsesonki lähestyy loppuaan - omat vapaat ovat vasta näköpiirissä. Saimme houkuteltua heidät yhteisten pöytien ääreen Lappeenrantaan ja Lahteen kertaamaan kesän kuulumisia, yhteistä valmennusmatkaamme sekä ideoimaan tulevaa kasvotusten. Keskusteluihin meitä johdattivat Oakhill Oy:n Marika ja Manu Mesimäki, jotka jakoivat yrittäjäkokemuksiaan ja valottivat samalla resilienssin saloja.
Monen yrittäjän kesään oli kuulunut työn lisäksi myös Feeniksin konsultaatioita, joten niistä vaihdettiin kokemuksia. Totesimme lähes yhteen ääneen, että toisin silmin näkee usein lähemmäs. Ulkopuolisen huomiot ja vinkit eivät välttämättä ole suurensuuria, mutta sitäkin merkityksellisempiä. Sparraajan löytäminen voi olla haastavaa, jos omaan lähipiiriin ei kuulu sopivaa henkilöä tai toivoo saavansa neutraalimpaa tukea. Ilmaista tai edullista tukea tai mentorointia on kuitenkin tarjolla erilaisilla toimijoilla, kuten yrityskummeilla, yrittäjäjärjestöillä, hankkeilla ja oppilaitoksilla, joten itselleen sopivaa tyyppiä kannattaa hakea avoimin mielin.
______________________________________________________________________________
Syksyn ”Feeniks tuumasta toimeen -tiistait” tuovat tilaisuuden vahvistaa yrityksen resilienssiä ekologinen kestävä kehitys ja digiratkaisut huomioiden
Olemme Feeniks- hankkeessa sparranneet kuluneen vuoden aikana osallistujayritysten toimintaa. Olemme myös kartoittaneet yrittäjien ja aluekehittäjien toiveita pienyritysten resilienssin kehittämiseen liittyen, ekologinen kestävä kehitys ja digitaaliset ratkaisut huomioiden. Kiitos kaikille mukana oleville ja ajatuksiaan jakaneille!
Esiin on noussut tarvetta saada tukea kestävän matkailun kehittämiseen ja mm. resurssitehokkuuden ja resilienssin vahvistamiseen strategisen suunnittelun ja verkostojen hyödyntämisen kautta. Digitaaliset ratkaisut ja niiden hyödyntäminen uusien palveluiden luomisessa sekä asiakaskokemuksen kehittämisessä kiinnostavat myös monia.
Tartumme Feeniksissä teemoihin ja toimeen, ja toteutamme syksyllä ”Feeniks tuumasta toimeen –tiistait” -verkkotilaisuuksia, jotka ovat avoimia myös hankkeen ulkopuolisille pienyrittäjille sekä muille laajemmille kohdejoukoille.
MITÄ?
Tarjolla tuoretta tietoa ja taitoja sekä mahdollisuus verkostoitua. Tilaisuus päivittää osaamistaan yritystoiminnan muutoskykyyn, ja ekologiseen kestävään kehitykseen liittyen digiä unohtamatta.
KENELLE?
Sisällöt on rakennettu erityisesti pienyrittäjiä ajatellen mara-/palvelualapainotuksella, mutta kaikki aiheista kiinnostuneet ovat tervetulleita eli viestiämme saa jakaa!
MILLOIN?
Tiistaiaamupäivisin syys-marraskuussa (aikataulu ja sisällöt tarkentuvat)
Ota siis seurantaan FB-sivumme: Feeniks – uudistu kestävästi – vinkit, päivämäärät ja muut tarkemmat tapahtumatiedot päivittyvät sinne.
_______________________________________________
Osallistujat kehittyvät ja kehittävät joukolla!
Kevään valmennuksissa on pureuduttu projektin teemoihin asiantuntijoidemme Mari Sarvaalan (keke), Olli Hyypän (resilienssi) ja Aki Vainion (digi) tuella. Verkkoiltojen aikana on vaihdettu ajatuksia, tutustuttu erilaisiin palveluihin ja työkaluihin sekä kuultu muiden yrittäjien tarinoita.
Vinkit ja linkit kannattaa ottaa haltuun Facebook-sivultamme, johon nostamme kiinnostavia kulmia Feeniksistä ja muualta.
Aurinkoista kehittäjän kesää!
_____________________________________
Aluekehittäjä - anna äänesi kuulua
Mielestämme olet näköalapaikalla – näet läheltä pienyrittäjän arjen kiemuroista kauas tulevaisuuden tarpeisiin. Tästä syystä meillä on suuri kiinnostus sitä kohtaan mitä sieltä näet. Mitä lämpimin kiitos, että jaat näkymät kanssamme. Kertomasi perusteella Feeniks – uudistu kestävästi -hanke suunnittelee ja toteuttaa konkretiaa - kehittämistoimia Päijät-Hämeen ja Etelä-Karjalan pienyrittäjille, jotta he voivat uudistua kestävästi pitäen alueemme elinvoimaisina.
Olemme koonneet lyhyen verkkokyselyn, jonka täyttämiseen menee noin 5-10 minuuttia – vastaathan 9.6.2021 mennessä: Tästä kyselyyn. Kiitos ajastasi! Voit myös jakaa kyselyä omassa organisaatiossasi tai verkostossasi henkilöille, joilla näet olevan annettavaa aiheeseen liittyen.
______________________________________________________________________________
Yrittäjä, aluekehittäjä, opiskelija tai muu kestävästä kehittämisestä ja sen hyödyntämisestä kiinnostunut
Join our student team 27th April at 14-16 for "Ecomony Is Ecology" -online event, where You can learn more about making use of sustainable development and exchange thoughts with other likeminded people. For more info!
____________________________________________________________
Kehittäminen ja ketterät kokeilut keskiössä kohti kevättä
Ensimmäiset verkkovalmennuskokonaisuutemme on nyt toteutettu marraskuussa 2020 aloittaneen ryhmän kanssa, ja seuraavassa vaiheessa siirrymme vielä vahvemmin käytännön eli kehittämisen ja kokeilujen pariin. Tiedossa on muun muassa resilienssikansioiden eli eräänlaisten yrityskohtaisten valmiussuunnitelmien työstämistä vahvasti vertaiskokemusten värittämänä. Oppaana tällä reissulla toimii uusi asiantuntijamme Olli Hyyppä, ja mukana kehittämässä ovat myös muut asiantuntijamme Mari Sarvaala ja Aki Vainio, sekä ulkoiset konsulttiasiantuntijamme resilienssin, kestävän kehityksen ja digitaalisten ratkaisujen parista.
___________________________________________________________
Erilaiset yritykset kohtaavat Feeniksin valmennuksissa
Yksi Feeniks - uudistu kestävästi -hankkeen sekä sen valmennusten ydinajatuksista on yhdessä kehittäminen ja kehittyminen. Valmennukset on rakennettu siten, että erilaiset palvelualojen pienyritykset kohtaavat, ja yrittäjät pääsevät jakamaan ajatuksiaan vertaistensa kanssa, teema-alueiden asiantuntijoiden tukemina. Avoin keskustelu luottamuksellisessa ryhmässä tukee paitsi uuden tiedon omaksumisessa myös oman toiminnan kehittämistä ja antaa ideoita käytännön kokeiluihin.
_________________________________________________________________________________
Feeniks - uudistu kestävästi -projekti alkaa ja valmennusohjelmaan etsitään osallistujayrityksiä Päijät-Hämeestä ja Etelä-Karjalasta. Kaksi samansisältöistä verkkoryhmää: marraskuusta 2020 ja tammikuusta 2021 alkaen. Vielä ehdit mukaan!
Haluatko kehittää yrityksesi muutoskykyä - seuraava valmennusryhmä alkaa tammikuussa 2021
Treenaamme käytännönläheisessä valmennuksessa:
- yrityksesi muutoskykyä eli resilienssiä
- kestävän kehityksen näkökulma huomioiden
- digitaalisia ratkaisuja hyödyntäen
Osallistuminen on yrityksille maksutonta**
Verkkovalmennuksissamme luvassa:
- Asiantuntijatietoiskuja teemoista
- Yhdessä tekemistä yritysryhmissä
- Käytännön kokeiluja
- Resilienssikansion työstöä
ja yrityskohtaista konsultaatiota
** kerryttää de minimis -tukea.
Etsimme mukaan Päijät-Hämeessä tai Etelä-Karjalassa toimivia majoitus-, ravitsemus- tai muiden hanke-ehtoihin soveltuvien palvelualojen pienyrittäjiä. Paikkoja on tarjolla rajallisesti, joten ilmoittaudu mukaan mahdollisimman pian osoitteessa: annukka [dot] heinonenlab [dot] fi tai p. 044 708 5150.
_____________________________________________________________________
Avoin, ilmainen verkkotapahtuma "Kestävämmin kohti tulevaa" Pienyrittäjäilta 18.11.2020 klo 16.30-18.30
Takana on pian kahdeksan kuukautta uutta normaalia. Yritystoiminta on kokenut eri asteisia mullistuksia, eikä tilanne ole vielä ohi. Millaisia mietteitä jatkuvat muutokset ovat herättäneet sinussa? Kestävämmin kohti tulevaa -pienyrittäjäilta on suunnattu yrittäjille, jotka kaipaavat työkaluja uuden arjen ja sen haasteiden käsittelyyn.
Kuinka johtaa itseään armollisemmin haastavien tilanteiden läpi? Aiheesta on alustamassa Krista Kohtakangas (HTT), joka on tutkinut vaikeista tilanteista selviytyneiden yrittäjien tarinoita.
Illan aikana kuulet myös lisää Päijät-Hämeessä ja Etelä-Karjalassa alkavasta pienyrityksille suunnatusta ilmaisesta valmennusohjelmamme.
Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin, joten kutsua saa jakaa myös muille asiasta kiinnostuneille!
Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan 15.11.2020 mennessä! Paikkoja on rajallisesti, joten toimi pian. Tapahtumalinkki ja tarkempi ohjelma toimitetaan sinulle sähköpostitse ennen tapahtumaa.
ILLAN OHJELMA
- Tervetuloa, Annukka Heinonen, projektipäällikkö LAB-ammattikorkeakoulu/Feeniks-projekti
- Tutustuminen pienryhmissä
- "Armoa yrittäjyyteen - miten vahvistaa omaa selviytymiskykyä", Krista Kohtakangas, HTT, Lapin yliopisto
- Teemojen työstöä pienryhmissä
- "Kuinka pääsen mukaan?" Lisätietoa Feeniks - uudistu kestävästi -valmennusohjelmasta ja -projektista
- Marraskuussa aloittavan ryhmän seuraavat askeleet
- Mahdollisuus keskustella projektin asiantuntijoiden kanssa teemoista: Resilienssi eli muutoskyky, kestävä kehitys ja digitaalisuuden hyödyntäminen
Tervetuloa kehittämään ja kehittymään!
___________________________________
Valmennuksesta
Verkkovalmennusryhmiä kaksi: marraskuu 2020 ja tammikuu 2021. Valitse sopiva ja ilmoittaudu mukaan ottamalla yhteyttä projektipäällikkö Annukka Heinoseen (annukka [dot] heinonenlab [dot] fi tai 044 708 5150).
_______________________________________
Projektipäällikkö Annukka Heinosen terveiset
”Korona-pandemia muutti toimintaedellytyksiä kaikkialla. Yrityksiltä ja yksilöiltä vaadittiin ja vaaditaan yhä kykyä toimia muuttuvissa tilanteissa tarkoituksenmukaisesti. Kokosimme LAB-ammattikorkeakoulussa työ- ja yrityselämän asiantuntijoistamme monialaisen projektitiimin erityisesti päijäthämäläisten ja eteläkarjalaisten mikro- ja pk-yritysten liiketoiminnan tueksi. Olemme rakentaneet yritysryhmissä toteutettavan valmennusohjelmamme mahdollisimman käytäntölähtöiseksi ja arkeen pureutuvaksi, jotta osallistujayritysten olisi helppoa ja tarkoituksenmukaista tutustua teemoihimme sekä toteuttaa niitä myös omassa arjessaan, jotta niillä olisi paremmat edellytykset pärjätä muutostilanteissa. Tervetuloa mukaan kehittämään ja kehittymään yhdessä!”
- Annukka Heinonen, projektipäällikkö ja käytännönläheinen työelämäkehittäjä
_____________________________________________________________________
Tutustu tarkemmin Feeniksin teemoihin - Annetaan valmennusohjelman asiantuntijoiden LAB-ammattikorkeakoulusta kertoa niistä lisää:
Mtä resilienssi on ja miten se liittyy pieniin ja keskisuuriin yrityksiin?
”Resilienssi on muotisana, jolla tarkoitetaan yrityksen tai ihmisen kykyä kestää ja selviytyä muutostilanteissa. Voidaan puhua palautumisesta, mutta yhä useammin ajatellaan, ettei aivan samanlaiseen vanhaan voi palata vaan resilienssiin liittyy myös oppiminen ja uudistuminen. Voimme puhua myös selviytymis- tai uudistumiskyvystä. Hyvä uutinen on se, että resilienssiä voi kehittää.
Usein resilienssiä koettelevat äkilliset ja odottamattomat muutokset. Pandemia on hallitsematonta ja suurta, mutta mihin muuhun pitäisi jo varautua? Auttaako ennakointikaan, jos ajattelemme, että muutokset ovat ennalta-arvaamattomia? Emme varmasti täysin voi rakentaa teflonpintaista yritystä tai yrittäjää. Ajatus kuitenkin on, että voimme tarkastella yrityksen toimintaa siltä kannalta, kuinka joustava ja sopeutuvainen se on.”
- Sari Niemi, organisaatiokehittäjä ja työelämätutkija, joka on viime vuosina perehtynyt työelämän kaaosmaisuuden kokemuksiin ja selviämiskeinoihin, kuten resilienssiin.
Kestävä kehitys & ekologinen kestävyys
”Ilmastonmuutos ja hiilinielut on puheenaiheita, jotka ovat jokaisen huulilla ja joihin liittyen vaaditaan tekoja.
Ympäristön kannalta kestävä kehitys on moniosainen paletti asioita lähtien omista arkipäivän toimista aina koko yhteiskunnan käyttäytymiseen, joilla turvataan nykyisille ja tuleville sukupolville hyvät elämisen mahdollisuudet.
Mutta mitä ympäristön huomioiminen voisi olla yrityksesi ja arjen teoissa ja valinnoissa? Löytyykö läheltäsi maaseutuyrittäjiä, joilta hankkia raaka-aineita? Millä yrityksesi/ tuotantorakennuksesi lämpiää? Ketjutatko liikkumistasi? Miten huomioit luontoa ympärilläsi?
Ei kannata haukata liian isoa kakkua: koko maailmaa ei kannata lähteä pelastamaan vaan tehdä pieniä tekoja, jotka kuitenkin vaikuttavat, kun moni tekee samoin.
Feeniksissä mietitään yhdessä, millaisia mahdollisuuksia sinun yrityksessäsi on parantaa ympäristömyönteistä toimintaa.”
- Mari Sarvaala, vihreän-/biotalouden kokemusasiantuntija
Digitaalisuus ja digitaaliset ratkaisut
”Digitaalisuutta kannattaa ajatella kitkan poistamisena. Oikein toteutettuna se saa yrityksen prosessit luistamaan ja auttaa huolehtimaan asiakaskunnasta.
Digitaalisuutta ajatellessa on tärkeää muistaa, että kaikki hienot työkalut eivät koskaan ole itsetarkoitus, vaan ytimessä on asiakas. Internet antaa asiakkaalle lukemattomia vaihtoehtoja, joiden keskeltä on vaikea erottautua, mutta parhaimmillaan digitaalisuus on silloin, kun asiakkaalle jää hyvä fiilis palvelun käyttämisestä, oli se sitten selkeä verkkokauppa, erikoinen tuote, miellyttävä jälkimarkkinointi tai jotain muuta. Digitaalisuus on siis yhtä paljon innovatiivisuutta oman toimintamallien suhteen kuin uusia työkaluja.”
- Aki Vainio, yrittäjähenkinen lehtori ja digiosaaja
______________________________
Feeniksin blogit ja artikkelit
Case Feeniks - uudistu kestävästi: Osuivatko pk-yrityksen kehittämistoimet maaliin?
Feeniks-hanke yrittäjien resilienssin edistäjänä
Miten edistää pienyritysten kestävää kehitystä?
Pienyrittäjänkokoisin askelin kohti kestävyyttä
Miksi ja miten vahvistaa pienyrityksen muutoskykyä ekologinen kestävä kehitys huomioiden? - Case Feeniks - uudistu kestävästi. LAB Innovations Annual Review -vuosijulkaisu (s. 37-)
Digitaalisuus mikro- ja pk-yrityksen näkökulmasta Feeniks -projektissa -blogiartikkelissa avataan aihetta ja sen merkitystä yrityksille
Sopeutuva yritys hioo strategiaansa vastuullisesti -blogiartikkelissa puhutaan kestävän kehityksen tärkeydestä pienyrityksissä
Muutoskykyä pienyrityksiin kestävän kehityksen opein & digitaalisuutta hyödyntäen -blogiartikkelissa taustoitamme projektia
Sustainable development for an SME - How to get started -blogiartikkelissa (only in English) esitellään muutamia pelillisyyttä hyödyntäviä ratkaisuja kestävän kehityksen hyödyntämisen aloittamisen tueksi
Projektissa toteuttava käytäntölähtöinen valmennusohjelma tarjoaa osallistujayrityksille mahdollisuuden vahvistaa liiketoimintaansa yhteisöllisesti. Projektin pääteemoina ovat resilienssin vahvistamisen lisäksi kestävän kehityksen ajattelun sekä digitaalisten ratkaisujen tarjoamien mahdollisuuksien hyödyntäminen liiketoiminnan kehittämisessä.
Ohjelma sisältää tietoiskuja, verkkotapaamisia ja kokeiluja käytännön tilanteita simuloiden, sekä yrityskohtaista konsultaatiota kyseisiin teemoihin liittyen. Lisäksi yritykset kokoavat itselleen resilienssikansiot.
1. Henkinen elpymisprosesssi kevään 2020 poikkeustilan jälkeen on käynnistynyt
2. Resilienssikyky on vahvistunut.
3. Yhteisöllinen ja sosiaalista pääomaa hyödyntävä toimintatapa on projektin toiminta-alueilla kehittynyt.
4. Digitalisaatioon liittyvä osaaminen on lisääntynyt ja sen hyödyntäminen kehittynyt.
5. Kestävään kehitykseen liittyvä tietoisuus ja osaaminen ovat lisääntyneet ja valmiudet kestävän kehityksen
konkreettisiin toimenpiteisiin on kehittynyt.
6. Osallistujayritykset osaavat tunnistaa vastoinkäymisiin ja muutoksiin liittyviä tekijöitä ja huomioivat
ne laatimissaan resilienssi-kansioissa (suunnitelma vastaisuuden varalle).
7. Osallistujayritysten työhyvinvointi on parantunut ja heillä on paremmat edellytykset elvyttää ja
uudistaa liiketoimintaansa kestävällä tavalla.
Lisäksi:
8. Paikallisen kunnan, kehitysyhtiön tai muun välittäjäorganisaation osaaminen on lisääntynyt projektin teemoista,
jolloin uusiutuva kestävyysajattelu saa paremmat edellytykset juurtua alueelliseksi toimintatavaksi ja siten edesauttaa myös alueen kehittymistä tulevaisuudessa.