Tarinoista ja historiasta vetoapua matkailun tuotteistamiseen
Tarinoiden aiheet ovat syntyneet aikojen myötä ja kulkeutuneet suullisena perintönä, muistiinmerkittyinä ja arkistoihin kätkettyinä katkelmina tai kokonaisina kertomuksina jälkipolville.
Kirjasta löytyvät kertomukset yhdistyvät todellisiin paikkoihin. Tarinoissa liikutaan Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa, mutta niitä kaikkia yhdistävät ihmisten tunteet ja kokemukset.
Tarinaperinteestä ja historiasta nouseville kertomuksille on mahdollista löytää matkailun tuotteistamiseen kytkeytyvä tehtävä. Niissä ilmenee tapa hyödyntää paikkaan liitettävää tietoaineistoa. Tarinat voivat houkuttaa toimijoita paitsi kehittämään omia versioita vastaavan kaltaisesta aineistosta myös keksimään uusia tapoja soveltaa ja konseptoida tarinoita oman matkailutuotteen tueksi.
Miten valtavan siirtolohkareen laelta ammoin löytyneen sormuksen tarinaa voisi jatkaa? Kuinka saada menneisyytensä kanssa painiskelevat henget silmille näkyväksi? Onko jostakin vielä löydettävissä se aarre tai rahakätkö, josta legenda kertoo? Kulkevatko noidat, ja jos kulkevat, niin miten, pitkin kylien raittia?
Kokoelma on osa Humanistisen ammattikorkeakoulun koordinoimaa kulttuurimatkailuhanketta Rural Explorer. LAB-ammattikorkeakoulu on hankkeessa mukana yhteistyökumppanina.
Voit lukea julkaisun tästä.
Kirjan tarinat sekä muita hankkeessa tallennettuja paikkoja kartalla tässä linkissä.
Tilaa uutiskirje!
» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa.
» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.