Unelmana uusi ura: ”Tavoitteena on rakentaa juuri itselleni sopiva työpaletti”

Kuva
Minna Pajunen
Nyt jos koskaan on aika jatkaa opintoja, Minna Pajunen ajatteli muutama vuosi sitten. Syntyperäinen lahtelainen kaipasi elämäänsä muutosta etenkin työelämän saralla, joten Minna haki opiskelemaan liiketaloutta LAB-ammattikorkeakouluun.

Alan vaihtaminen sekä osaamisen syventäminen olivat kärkisyitä, kun Minna päätti siirtyä monien työelämävuosien jälkeen täysipäiväiseksi opiskelijaksi.

”Halusin täysipäiväiseksi opiskelijaksi muiden joukkoon, vaikka olenkin jo ehkä ohittanut parhaimman opiskeluiän työelämässä vietettyjen vuosien jälkeen. Ajattelin hakiessani, että tulen saamaan opinnoistani enemmän irti, jos lähden rohkeasti päivätoteutukseen mukaan – monimuoto-opinnot olisivat toki mahdollistaneet opiskelun myös työn ohessa. Alanvaihto mielessä halusin kuitenkin irtaantua vanhasta työstäni kokonaan, ja työllistyä uudelle alalle mahdollisesti jo opintojen aikana.”

Minna kertoo opintojen monipuolisuuden olevan parasta antia LABissa. Hän on myös itse ollut aktiivinen, jotta useat mahdollisuudet esimerkiksi projektien, yritysyhteistöiden ja täydentävän osaamisen tarjonnan suhteen on tullut varmasti hyödynnettyä.  

”Olen kiinnostunut tapahtumatuottamisesta ja markkinoinnista, ja ainakin näihin osa-alueisiin liittyen on ollut hyvin tarjolla erilaisia projekteja sekä yritysyhteistöitä. Verkostoituminen ja kontaktien luominen tapahtuu kuin itsestään, kun on monessa mukana ja tekee rohkeasti asioita.” 

Opintojen aikana Minna on ollut mukana monissa mielenkiintoisissa projekteissa ja tapahtumissa, missä hän on tutustunut eri koulutusalojen opiskelijoihin. Nämä kokemukset ovat osoittautuneet palkitseviksi.

”Opintopisteitä on mahdollista suorittaa erilaisiin projekteihin sekä tapahtumiin osallistumalla – tämä on mielestäni mainio keino saada kokemusta ja samalla edistää opintoja. Kurssit koostuvat luennoista ja ryhmätöistä sekä itsenäistä työskentelyä on juuri sopivassa suhteessa. Suurelta osin on pystynyt itse vaikuttamaan siihen, suorittaako kursseja lähi- vai verkkototeutuksena.”

”LABissa on hyvä yhteishenki”

Minnan tavoitteena on valmistua aikataulussa eli reilun vuoden päästä. Uusiin työkuvioihin tuleva tradenomi toivoo pääsevänsä viimeistään valmistumisensa jälkeen.

”Haaveena olisi toimia ja työskennellä ensisijaisesti tapahtumien sekä markkinoinnin parissa. Tavoitteena on rakentaa juuri itselleni sopiva työpaletti, missä yhdistyy niin uusi kuin aikaisempikin osaaminen, sekä tehdä monipuolisesti erilaisia töitä. Yrittäjyys voisi olla kohdallani vahva vaihtoehto, sillä esimerkiksi freelancerina pystyisin työskentelemään monialaisesti.”

Lahtea Minna pitää vehreän vihreänä ja monipuolisena opiskelukaupunkina, missä on runsaasti monenlaisia tapahtumia ympäri vuoden. Puitteet ja ympäristö ovat kaupungin lisäksi kohdallaan myös LAB-ammattikorkeakoulussa, missä Minna on omien sanojensa mukaan viihtynyt erinomaisesti.

”Täällä on hyvä yhteishenki ja monipuolinen oppimisympäristö. Lisäksi tradenomiopinnoista kumpuaa laaja-alaisia työmahdollisuuksia. Itse on mahdollista vaikuttaa siihen, mihin haluaa syventää osaamistaan – esimerkiksi taloudenhallintaan, esimiestyöhön tai vaikkapa markkinointiin. Omaan opintokokonaisuuteen voi siis vaikuttaa todella paljon ja opintoja pystyy suorittamaan myös muilta aloilta. Voin lämpimästi suositella LABia ihan kaikille.”

 

Teksti: Elina Jokela

Liiketalouden osaamista tarvitaan aina

Tradenomina olet liiketalouden ja elinkeinoelämän asiantuntija, joka tuntee menestyvän ja kannattavan liiketoiminnan edellytykset. Voit työskennellä liike-elämän palveluksessa sekä monissa julkisen sektorin tehtävissä.

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.

Location