Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörit luovat kestävää elinympäristöä
Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörit ovat tärkein ammattikunta kestävän ja puhtaan elinympäristön luomisessa ja uudistamisessa. Osaamisen kulmakiviä ovat rakentamisen tekninen perusta, rakennusmateriaalit ja rakenteiden suunnittelu sekä talouden hallinta ja projektien johtaminen.
Talonrakennustekniikan insinöörinä suunnittelet ratkaisuja, joilla hallitaan rakennusten elinkaarta, terveellisyyttä ja turvallisuutta. Infratekniikan insinöörin suunnittelukohteina ovat esimerkiksi tiet, radat, satamat ja rakennusten perustukset.
Tutkinto valmistaa rakennusalan vaativiin asiantuntijatehtäviin
LAB-ammattikorkeakoulusta valmistuvat rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörit toimivat vaativissa asiantuntija- ja projektinjohtotehtävissä yksityisellä ja julkisella sektorilla. Valmistuneilla insinööreillä on vahva tekninen osaaminen ja kokonaisnäkemys talon- ja/tai infrarakentamisesta. Tehtävänimikkeitä ovat esimerkiksi
Useissa rakennusalan työtehtävissä vaaditaan lakisääteisiä kelpoisuuksia, jotka voit saada vain, kun suoritat rakennusalan ammattikorkeakoulututkinnon.
Opiskele monipuolisesti Lappeenrannan kampuksella
Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutus toteutetaan LAB-ammattikorkeakoulun Lappeenrannan kampuksella.
Opinnot sisältävät teknistä osaamista, luonnontieteellisten ilmiöiden ymmärtämistä sekä rakennusalan teoriaa ja käytäntöä. Opinnoissa painotetaan myös viestintä- ja vuorovaikutustaitoja, monialaisen ja monikulttuurisen työyhteisön ymmärtämistä sekä rakennusalan vaatimaa digitaalista osaamista.
Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörit ovat tärkein ammattikunta kestävän ja puhtaan elinympäristön luomisessa ja uudistamisessa. Rakennusalan arvoketjuissa huomioidaan suunnittelu, rakentaminen ja käyttö. Rakennettu ympäristö mahdollistaa ihmisen ja yhteisöjen hyvinvoinnin ja kehittymisen. Koulutamme osaavimmat ammattilaiset sekä talonrakentamiseen että yhdyskuntien suunnitteluun.
Talonrakennustekniikan insinöörinä suunnittelet ratkaisuja, joilla hallitaan rakennusten elinkaarta, terveellisyyttä ja turvallisuutta. Infratekniikan insinöörin suunnittelukohteina ovat esimerkiksi tiet, radat, satamat ja rakennusten perustukset. Osaamisesi kulmakiviä ovat rakentamisen tekninen perusta, rakennusmateriaalit ja rakenteiden suunnittelu sekä talouden hallinta ja projektien johtaminen. Tietomallien kanssa työskentely on osa arkipäivääsi.
Opinnot sisältävät teknistä osaamista, luonnontieteellisten ilmiöiden ymmärtämistä sekä rakennusalan teoriaa ja käytäntöä. Opinnoissa painotetaan myös viestintä- ja vuorovaikutustaitoja, monialaisen ja monikulttuurisen työyhteisön ymmärtämistä sekä rakennusalan vaatimaa digitaalista osaamista.
Opintojen alkuvaiheessa keskityt rakentamisen peruskäsitteisiin ja -taitoihin. Opiskelun edetessä paneudut rakennettuun ympäristöön kokonaisuutena.
Opintojen laajuus on 240 opintopistettä, sisältäen 30 opintopistettä harjoittelua ja 15 opintopisteen laajuisen opinnäytetyön. Rakennustekniikan insinöörin opinnot koostuvat ydinosaamisesta ja täydentävästä osaamisesta (60 op).
Useissa rakennusalan työtehtävissä vaaditaan lakisääteisiä kelpoisuuksia, jotka voit saada vain, kun suoritat rakennusalan ammattikorkeakoulututkinnon.
Ammattikorkeakoulututkintoon kuuluu 15 opintopisteen laajuinen opinnäytetyö, jossa voi painottaa tutkimuksellista tai toiminnallista otetta.
Opinnäytetyö laajentaa ja syventää ammattiosaamistasi ja antaa monipuolisia valmiuksia toimia alan kehittämistehtävissä. Opinnäytetyö kehittää tiedonhankinta- ja ongelmaratkaisutaitojasi sekä kokonaisuuksien hahmottamista ja se voidaan toteuttaa työelämän toimeksiantona tai kehittämishankkeessa.
Opinnäytetyö voidaan tehdä yksilö-, pari- tai ryhmätyönä ja siihen kuuluu kirjallinen osio. Parhaimmillaan opinnäytetyö toimii ponnahduslautana työelämään.
LAB on kansainvälinen ammattikorkeakoulu. Meillä on maailmanlaajuisesti yli 300 yhteistyökorkeakoulua, joiden kanssa järjestämme vaihto-ohjelmia sekä kehitämme koulutustamme.
Sadat LABin opiskelijat lähtevät vuosittain ulkomaille joko harjoitteluun tai opiskelemaan. Osassa koulutuksistamme on mahdollisuus myös kaksoistutkinnon (double degree) suorittamiseen. Kaksoistutkinnon suorittanut saa tutkinnon sekä LABista että ulkomaalaisesta yhteistyökorkeakoulusta.
LABiin tulee vuosittain paljon opiskelijoita ympäri maailmaa. Meillä opiskelee 1200 kansainvälisiä tutkinto-opiskelijaa lähes 90 eri maasta. Opiskelu on siis aidosti kansainvälistä, vaikka ei ulkomaille lähtisikään.
LABissa opiskelijat pääsevät tekemään yhteistyötä yritysten ja työyhteisöjen kanssa jo opintojen aikana. Opintoihin voi kuulua esimerkiksi suoraan oman alan työnantajille tehtäviä projekteja ja harjoitustöitä.
Erilaiset oppimisympäristöt, kuten opiskelijoiden osuuskunnat, vahvistavat kytköksiä aitoon vuorovaikutukseen työelämän kanssa koko opintojen ajan. LAB-ammattikorkeakoulu tekee tiivistä yhteistyötä samaan korkeakouluyhteisöön kuuluvan LUT-yliopiston kanssa.
LAB on työ- ja elinkeinoelämän innovaatiokorkeakoulu, mikä näkyy muun muassa työelämäläheisissä tutkinnoissa ja alueita palvelevassa tutkimus- ja innovaatiotoiminnassa (TKI). Toimintamme ydin on kestävän, vastuullisen ja uudistavan kasvun tukeminen aineettoman arvonluonnin, monikäyttöisten materiaalien ja ihmisten hyvinvoinnin kautta.
LAB-ammattikorkeakoulusta valmistuvat rakennustekniikan insinöörit toimivat vaativissa asiantuntija- ja projektinjohtotehtävissä yksityisellä ja julkisella sektorilla. Valmistuneilla insinööreillä on vahva tekninen osaaminen ja kokonaisnäkemys talon- ja/tai infrarakentamisesta.
Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörin tehtävänimikkeitä:
Voit hakea ylempään ammattikorkeakoulututkintoon (YAMK) tähtäävään koulutukseen hankittuasi vähintään kaksi vuotta alan ammatillista työkokemusta. Voit hakeutua opiskelemaan myös yliopiston maisteriohjelmiin.