LABista valmistuvat restonomit ovat innovaattoreita

Kuva
Restonomien opettaja Ann-Mari
Lehtori Ann-Mari Karvisen mukaan vieraanvaraisuusala on varma työllistäjä myös tulevaisuudessa.
Restonomit ovat asiakaslähtöisen ja kannattavan matkailu- ja ravitsemisliiketoiminnan rautaisia ammattilaisia. Heidän keskeisiä tehtäviään ovat asiakaspalveluprosessin kehittäminen ja johtaminen alan kehityksen ja trendien mukaisesti. Palveluliiketoiminnan lehtori Ann-Mari Karvinen kertoo hieman alasta ja sen opiskelusta LAB-ammattikorkeakoulussa.

LAB-ammattikorkeakoulussa restonomin tutkinnon voi opiskella erikoistumalla joko matkailu- ja tapahtumaliiketoimintaan tai hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohtoon. Uudistunut hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus toteutetaan verkossa ja se on suunnattu alalla jo työskenteleville. Koulutuksen avulla opiskelijat pystyvät kehittämään osaamistaan ja uramahdollisuuksiaan joustavasti ja käytännönläheisesti, samalla yhdistäen opiskelun ja työnteon.

Palveluliiketoiminnan lehtori Ann-Mari Karvisen mukaan vieraanvaraisuusala kehittyy ja työllistää ihmisiä myös tulevaisuudessa.

 ”Vieraanvaraisuusala on yksi maailman nopeimmin kehittyvistä ja kasvavista aloista. Näen, että nyt ja tulevaisuudessa tulee aina olemaan ihmisiä, jotka kaipaavat elämyksiä ja haluavat irtiottoa arjesta. Siksi tarvitaan paljon osaajia, jotka ovat innostuneita alasta ja pystyvät monipuolisesti kehittämään sitä ja sen toimintoja.”

Koulutus pyrkii olemaan edellä aikaansa seuraamalla alalla esiin nousevia trendejä ja ilmiöitä. Opetuksen punaisena lankana on eettisyys ja vastuullisuus kaikessa toiminnassa. Asiakaskokemuksen lisäksi henkilöstön hyvinvointi ja työn kehittäminen ovat ilmiöitä, joita painotetaan erityisesti ravintolapuolen opetuksessa.

”Ei riitä, että asiakkaat ovat tyytyväisiä yrityksen tuotteisiin ja palveluihin. On erittäin tärkeää, että henkilökunta on tyytyväinen ja ylpeä paikasta, jossa työskentelee”, Karvinen kertoo.

Valttikorttina rohkea ja kehittävä lähestymistapa 

LABin hotelli-, ravintola- ja matkailualan koulutukset eroavat muiden ammattikorkeakoulujen vastaavista vahvan työelämäpainotteisuuden lisäksi käytännönläheisyydellään sekä monialaisuudellaan. Yritysyhteistyötä tehdään paikallisten yritysten kanssa laaja-alaisesti. Karvinen näkeekin LABista valmistuvien opiskelijoiden työkalupakissa useita kilpailukykytekijöitä, jotka erottavat heidät muista alalle pyrkijöistä.

”Kannustamme rohkeaan ja kehittävään lähestymistapaan heti opintojen alussa. Uskon, että meiltä valmistuu innovaattoreita, jotka uskaltavat rohkeasti lähteä kehittämään toimintaa. He eivät tyydy siihen, miten on aina ennen tehty, vaan lähtevät miettimään erilaisia tapoja tehdä asioita. Meillä on paljon kansainvälisiä opiskelijoita, joten näkisin meiltä valmistuvien opiskelijoiden kilpailuetuna myös sen, että he ovat tottuneet työskentelemään kansainvälisessä ympäristössä.”

Kuva
LAB detail tourism and hospitality glassware

Liikkeenjohdon restonomiksi joustavasti verkossa

Koulutus sopii sinulle, mikäli työskentelet jo alalla ja haluat kehittää osaamistasi opiskellen joustavasti ja käytännönläheisesti, yhdistäen työn ja opiskelun.

Latest stories