LAB alkaa kouluttaa tulevaisuusagentteja yhteistyökumppaneidensa kanssa

Kuva
LAB alkaa kouluttaa tulevaisuusagentteja yhteistyökumppaneidensa kanssa
Uudenlainen koulutus tukee työelämän muutostilanteissa toimimista, erityisesti asiantuntija- ja esimiestehtävissä.

LAB-ammattikorkeakoulu järjestää vuoden 2022 aikana kaksi tulevaisuusagenttikoulutusta yhteistyössä Turun yliopiston (Tulevaisuuden tutkimuskeskus), Centria-ammattikorkeakoulun ja liikuntakeskus Pajulahden kanssa. Koulutus toteutetaan osana Bounce Forward – resilienssiä työelämään -hanketta.

Tarve tulevaisuusagenttikoulutukselle on syntynyt viime vuosien yllättävistä tapahtumista, jotka ovat vaikuttaneet voimakkaasti myös asiantuntija-aloihin. Ennakoimattomuus ja epävarmuus ovat johtaneet eristäytymiseen työssä.

”Olemme huomanneet, että yhteisöllisyyden rakentaminen ja ylläpitäminen etätyössä ei ole ollut monessakaan organisaatiossa helppoa. Vaikka periaatteessa kaikki tekniset välineet olisivat olemassa, se ei pelkästään riitä, vaan tarvitaan osaamista hyödyntää niitä”, kertoo kehittämispäällikkö Sari Niemi LAB-ammattikorkeakoulusta.

”Jos yhteisöllisyyttä ja yhteistä oppimista ei pystytä ylläpitämään, innovatiivisuus ja uudistumiskyky kärsivät ja se näkyy myös liiketoiminnassa. Tämä on koulutusta järjestävän hankkeemme taustalla”, täydentää Niemi.

Tarvittavia tulevaisuustaitoja ovat esimerkiksi systeeminen ajattelu, proaktiivinen ja vastuullinen toiminta, epävarmuuden sietokyky, tulevaisuutta koskevien ajatusten, tunteiden ja tiedon kriittinen tarkastelu sekä niiden vaikutusten tunnistaminen uudistumisen esteinä. 

”Tulevaisuusagentti on toki leikkimielinenkin ilmaisu, mutta vakavasti tarkoitamme sillä tulevaisuuslukutaitoista ihmistä, joka ymmärtää ennakoinnin merkityksen henkilökohtaisella ja organisaatiokohtaisella tasolla, ja on valmis edistämään kestävän tulevaisuuden edellyttämää muutosta”, selventää tulevaisuusasiantuntija Laura Pouru-Mikkola Turun yliopistosta.

Tulevaisuuden työelämässä ponnistellaan myös ilmastonmuutosta ja luontokatoa vastaan sekä sopeudutaan ympäristökriisien seurauksiin. 

”Pandemiasta toipumisen lisäksi tarvitsemme uusia toimintatapoja kestävän työelämän kehittämiseksi. Tämä tarkoittaa niin taloudellisesti, ekologisesti kuin inhimillisestikin kestävien työkäytäntöjen etsimistä ja kokeilemista”, sanoo hankkeessa kestävyysasiantuntijana toimiva Meri Jalonen LABista.

Tulevaisuusagenttikoulutukseen voivat hakeutua Päijät-Hämeen, Uudenmaan ja Keski-Pohjanmaan alueiden pk-yrityksissä sekä muissa organisaatioissa toimivat asiantuntijat ja esimiehet. Ensimmäinen koulutus käynnistyy tammikuussa 2022 ja toinen syksyllä 2022. Puoli vuotta kestävässä koulutuksessa on verkkototeutustavan lisäksi aluekohtaisia lähitapaamisia.

Lisätiedot: 

Sari Niemi, projektipäällikkö, LAB-ammattikorkeakoulu

+358 44 708 0193, sari [dot] niemiatlab [dot] fi (sari[dot]niemi[at]lab[dot]fi)  

Latest news

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.

Location