Innovaatiot

Kuva
Girls face in the mirror

Autamme liiketoimintaasi kasvamaan kriittisten vaiheiden yli muotoilemalla liiketoimintaa tuottamaan runsasta arvoa.

Innovaatiot blogi

Kuva
Lappeenranta ilmakuva keskusta

Käynnissä olevat projektit

Esimerkkejä projekteista

Ota yhteyttä

Blog liftup

Innovations – LAB Focus

Ennakoivan huollon IoT-sovellus lastulevyn tuotantolinjalle opiskelijatyönä

IoT-osaamisloikka hankkeessa kehitetään IoT-alan koulutusta siten, että mahdollistetaan alueella IoT (Internet of Things, Esineiden tai Asioiden Internet) -teknologian käyttöönotto ja tehokas hyödyntäminen, joka voi johtaa yritysten tuottavuusloikkaan. Hankkeen tiimoilta IoT-teknologiaa pilotoitiin ja pilotoidaan useilla eri toimialoilla opiskelijatyönä joko projektikurssien tai opinnäytetöiden merkeissä. Teollisuus-toimialan pilotiksi valikoitui ennakoivan huollon sovelluksen kehittäminen ja toteuttaminen Koskisen oy:n lastulevyn tuotantolinjalla. […] The post Ennakoivan huollon IoT-sovellus lastulevyn tuotantolinjalle opiskelijatyönä appeared first on LAB Focus.

Miten yritys löytää LABista haluamansa?

EAKR-rahoitteisen #DigiLAHTI-projektin yhtenä tavoitteena oli edistää päijäthämäläisten yritysten mahdollisuuksia löytää alueelta digiosaamista. Toisaalta ammattikorkeakoulun lakisääteisiin tehtäviin kuuluu työelämää ja aluekehitystä edistävä toiminta (Ammattikorkeakoululaki 14.11.2014/932). LAB-ammattikorkeakoulu kartoitti projektin ensimmäisessä #digimatch-tapahtumassa yritysten ja korkeakoulujen tarpeita ja kiinnostuksia, jotka liittyvät digiosaamiseen kytkeytyvään työelämäyhteistyöhön. Tapahtumassa kerätystä aineistosta ilmeni, että yritykset ja korkeakoulut ovat kiinnostuneita keskinäisestä yhteistyöstä, mutta kummatkin toivovat […] The post Miten yritys löytää LABista haluamansa? appeared first on LAB Focus.

#DigiLAHTI-projekti yritysten digivalmiuksia tukemassa

#DigiLAHTI oli vuosina 2017–2020 Päijät-Hämeessä toteutettu Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n, LUT-yliopiston (LUT) ja LAB-ammattikorkeakoulun (LAB) yhteisprojekti, jonka tavoitteena oli edistää digitaalisuuden hyödyntämistä alueen yritysten liiketoiminnan kehittämisessä. Projektin tehtäväkenttä oli laaja, ja jokainen toimija tuki tavoitteeseen pääsyä omista lähtökohdistaan. LABin keskeisinä tehtävinä olivat alueen yritysten digivalmiuksien kehittäminen sekä digiosaamisen hyödyntämisen edistäminen. LABin rooli digiliiketoiminnan ja […] The post #DigiLAHTI-projekti yritysten digivalmiuksia tukemassa appeared first on LAB Focus.