Innovaatiot

Innovaatioiden kaupallistaminen

Kuva
Girls face in the mirror

Autamme liiketoimintaasi kasvamaan kriittisten vaiheiden yli muotoilemalla liiketoimintaa tuottamaan runsasta arvoa.

  • Innovaatioiden kokeiluympäristöt​
  • Liiketoiminnan muotoilu ja runsas arvo​
  • Uudistuva ja kehittyvä yrittäjyys​
  • Radikaalit uudet avaukset
Kuva
LAB detail campus auditorium bench

R2B – Research to Business

LAB on yksi korkeakoulukentän merkittävimmistä toimijoista tutkimusten ja innovaatioiden kaupallistamisessa. 

Innovaatiot blogi

Kuva
Lappeenranta ilmakuva keskusta

Käynnissä olevat projektit

Ota yhteyttä

Innovations Archives - LAB Focus

Habitare-messut osana markkinoinnin opetusta

Habitare -messut järjestettiin Helsingin messukeskuksessa 13.‒17.9.2023. LAB-ammattikorkeakoulun Lappeenrannan kampuksen markkinoinnin opiskelijat vierailivat messuilla niiden avajaispäivänä, joka on profiloitunut ns. ammattilaispäiväksi. Silloin messuilla on luovan alan ammattilaisille ja opiskelijoille suunnattua ohjelmaa ja verkostoitumista. Kyseiset messut ovat Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma, joka järjestäjän mukaan tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamiseen sekä kodin ja tilojen toiminnallisuuteen ja […] The post Habitare-messut osana markkinoinnin opetusta appeared first on LAB Focus.

Elämyksellisyyttä Päijät-Hämeen teollisuushistoriaan ja luontokohteisiin digitaalisesti äänellä

Matkailu ei enää ole pelkkä fyysinen matka paikasta toiseen. Se on nyt kokemus, joka voi avautua uusille tasoille virtuaaliopastuksen ja äänielämysten myötä. Päijät-Hämeen teollisuushistoriaa ja luontokohteita esittelevää reittiä on elävöitetty ääniopastuksella ja tarinoilla. Virtuaaliopastus on matkailun kasvava trendi, joka laajentaa matkailijoiden mahdollisuuksia kokea ja oppia uusista paikoista ja kulttuureista ilman fyysistä läsnäoloa. Suomessa virtuaaliopastusta on […] The post Elämyksellisyyttä Päijät-Hämeen teollisuushistoriaan ja luontokohteisiin digitaalisesti äänellä appeared first on LAB Focus.

Tekoäly on jo täällä – mitä se tarkoittaa?

Tekoälyn on peloteltu vievän työpaikat. Monilla aloilla työ voi muuttua, mutta työpaikkojen kokonaismäärän uskotaan kasvavan automatisaation ja tuottavuuden kasvun seurauksena. Timo Kupsa (2023) kertoi Tekoäly tutuksi -hankkeen järjestämässä webinaarissa ”Tekoälysovellukset ja niiden strateginen hyödyntäminen”, että McKinsey Global Instituten tutkimuksen mukaan 30 % työajasta pystytään korvaamaan tekoälyllä, joten tekoäly täytyy ottaa käyttöön yrityksissä, jotta ei jäädä […] The post Tekoäly on jo täällä – mitä se tarkoittaa? appeared first on LAB Focus.