Innovaatiot

Kuva
Girls face in the mirror

Autamme liiketoimintaasi kasvamaan kriittisten vaiheiden yli muotoilemalla liiketoimintaa tuottamaan runsasta arvoa.

Kuva
LAB detail campus auditorium bench

R2B – Research to Business

LAB on yksi korkeakoulukentän merkittävimmistä toimijoista tutkimusten ja innovaatioiden kaupallistamisessa. 

Innovaatiot blogi

Kuva
Lappeenranta ilmakuva keskusta

Käynnissä olevat projektit

Esimerkkejä projekteista

Ota yhteyttä

Innovations Archives - LAB Focus

Urheilu, elämys ja IoT

Urheilustadioneiden on pystyttävä luomaan kokemus, joka voittaa kotisohvan mukavuudet. Parantunut kotisohvakokemus erilaisten hidastus- ja dronekuvien myötä luo painetta stadioneille ja seuroille tarjota vastaavanlaista kokemusta paikan päällä (Melander 2016). Onnistunut stadionkokemus Urheilufaneille sekä satunnaisemmin urheilua seuraaville on määritelty seuraavat ydinvaatimukset, jotka määrittävät stadionkokemuksen laadun (Giorgio ym. 2018): stadionympäristö on turvallinen, miellyttävä ja hygieeninen katsomopaikat vastaavat ennakko-odotuksiin […] The post Urheilu, elämys ja IoT appeared first on LAB Focus.

Nuoret sijoittajat: riskinottajia ja vakaan tuoton tavoittelijoita

Nuorten kiinnostus sijoittamista kohtaan on kasvanut voimakkaasti viime vuosina. Esimerkiksi Osuuspankin tilastojen mukaan nuorten aikuisten tekemien osakekauppojen määrä kasvoi jopa 115 prosenttia vuonna 2020 edelliseen vuoteen verrattuna (Lehto 2021). Kynnys sijoittamisen aloittamiseen on madaltunut, ja tietoa eri sijoitusvaihtoehdoista on nykypäivänä helposti jokaisen saatavilla. Nuoria kiinnostavat yhä perinteiset sijoituskohteet, kuten osakkeet ja rahastot. Klarnan (2021) teettämän […] The post Nuoret sijoittajat: riskinottajia ja vakaan tuoton tavoittelijoita appeared first on LAB Focus.

Simulaatioissa ratkotaan kolmea vaikeaa asiaa

Myös Lahden seudulla on havaittu kolme vaikeasti yhteen sopivaa asiaa. Ne ovat yritysten työvoimapula, maahan muuttaneiden keskimääräistä suurempi työttömyys ja hankaliksi koetut kulttuuri- sekä kielierot.  Miten näistä päästäisiin tilanteeseen, jossa olennaista olisi osaaminen eikä kansallisuus? LABissa asiaa on lähdetty ratkomaan yhteisillä keskusteluilla, jotka kulkevat ilmiösimulaation nimellä. Viime vuosien hyvällä työllisyystilanteella on kääntöpuolensa: työvoiman saatavuus on […] The post Simulaatioissa ratkotaan kolmea vaikeaa asiaa appeared first on LAB Focus.