Innovaatiot

Innovaatioiden kaupallistaminen

Kuva
Girls face in the mirror

Autamme liiketoimintaasi kasvamaan kriittisten vaiheiden yli muotoilemalla liiketoimintaa tuottamaan runsasta arvoa.

  • Innovaatioiden kokeiluympäristöt​
  • Liiketoiminnan muotoilu ja runsas arvo​
  • Uudistuva ja kehittyvä yrittäjyys​
  • Radikaalit uudet avaukset
Kuva
LAB detail campus auditorium bench

R2B – Research to Business

LAB on yksi korkeakoulukentän merkittävimmistä toimijoista tutkimusten ja innovaatioiden kaupallistamisessa. 

Innovaatiot blogi

Kuva
Lappeenranta ilmakuva keskusta

Käynnissä olevat projektit

Ota yhteyttä

Innovations Archives - LAB Focus

Miten opiskelijat parantaisivat työnhakijakokemusta?

Perinteisen rekrytoinnin rinnalle on tullut uudenlaisia hakumenetelmiä. Erityisesti työvoimapulasta kärsivillä aloilla on otettu käyttöön uusia keinoja osaajien houkuttelemiseksi (Kuokkanen 2023).  LAB-ammattikorkeakoulun tradenomiopiskelijat selvittivät syksyn 2022 Tulevaisuuksien ennakointi -opintojaksolla Yritys-Hunter-projektin (LAB 2023) toimeksiantona, miten rekrytointia tulisi kehittää ja mitä uusia keinoja kannattaisi ottaa käyttöön. Opiskelijat nostivat esiin useita kehittämiskohteita rekrytointiprosessin eri vaiheissa.    Toiveena nopeampi ja […] The post Miten opiskelijat parantaisivat työnhakijakokemusta? appeared first on LAB Focus.

Antropologiako avuksi strategiatyöhön?

Asiakaslähtöisyyden ja viime aikoina myös asiakaskokemuksen merkitykset ovat nousseet esiin sekä yritysten että julkisten organisaatioiden strategiatyössä. Useat johtajat painottavat asiakkaiden huomioimisen tärkeyttä strategisena painopistealueena. Mutta pystyvätkö perinteiset strategiatyössä käytetyt lähestymistavat ja työkalut vastaamaan tähän tarpeeseen? Perinteisesti organisaatioiden strategiatyössä kerätään tietoa nykytilanteesta ja siihen vaikuttavista tekijöistä, määritellään tavoitetila ja puristetaan tämä informaatio mitattaviksi indikaattoreiksi, KPI:ksi (key […] The post Antropologiako avuksi strategiatyöhön? appeared first on LAB Focus.

Prosessilouhinnassa lähdetään asiakkaan tarpeesta

Prosessilouhinta ‒ Process Mining, PM ‒ on keino mallintaa ja analysoida tietojärjestelmien keräämää transaktiodataa. Sen avulla kehitetään prosesseja ja vastataan liiketoiminnan kannalta kriittisiin kysymyksiin. Prosessilouhinta on voimakkaassa kasvussa niin liiketoiminnan kuin tutkimuksenkin saralla. Tämän on mahdollistanut digitalisaatio. Tietokoneet, älypuhelimet ja pilviteknologia ovat räjäyttäneet 2000-luvulla digitaalisen datan määrän. Data itsessään tosin on vain merkkejä. Data saa […] The post Prosessilouhinnassa lähdetään asiakkaan tarpeesta appeared first on LAB Focus.