Innovaatiot

Kuva
Girls face in the mirror

Autamme liiketoimintaasi kasvamaan kriittisten vaiheiden yli muotoilemalla liiketoimintaa tuottamaan runsasta arvoa.

Innovaatiot blogi

Kuva
Lappeenranta ilmakuva keskusta

Käynnissä olevat projektit

Esimerkkejä projekteista

Ota yhteyttä

Blog liftup

Innovations – LAB Focus

MOOC-oppimisalustaa pilotoitiin YAMK-opinnäytetyössä

Digitaaliset oppimisalustat ovat merkittävä osa tämän ajan oppilaitoksen työkalupakkia ja erityisesti MOOC-kurssien tarjonta on kasvanut paljon viime vuosina. MOOCeilla (Massive Open Online Course) tarkoitetaan yleensä kaikille avoimia verkossa pidettäviä kursseja, joiden opiskelijamäärää ei ole rajattu, mutta samoilla teknologisilla ratkaisuilla voidaan järjestää opetusta myös rajatummassa ympäristössä. MOOC-oppimisympäristön käyttöönotto -opinnäytetyössä selvitettiin MOOC-oppimisalustan automatiikan tarjoamia ominaisuuksia ja sen […] The post MOOC-oppimisalustaa pilotoitiin YAMK-opinnäytetyössä appeared first on LAB Focus.

Etäjohtamista koronalla ja ilman

Kevään 2020 koronatilanne on tuonut uusia haasteita ja valtavia digiloikkia opetukseen ja TKI-työhön. Samaan aikaan ammattikorkeakoulun johtaminen ja esimiestyö on siirtynyt verkkoon etätyöksi. Mitä etuja ja mitä haasteita tämä tuo? Mitä tästä opimme ja minkälaisia käytänteitä jätämme toimintaamme, kun pandemia ja pakollinen etätyövaihe aikanaan taittuu? Luottamus ja yhdenvertaisuus Etäjohtamisessa korostuu luottamus. Se on virtuaalisesti toimivan […] The post Etäjohtamista koronalla ja ilman appeared first on LAB Focus.

Tietoturva paremmaksi big datan ja lokianalyysin avulla

Metsät koostuvat puista, joista jokaisella on oma merkityksensä kokonaisuuden toimivuudessa. Samaan tapaan yrityksen tietoturva koostuu sadoista yksittäisistä asioista, joista jokainen auttaa parantamaan yrityksen tietoturvaa. Jarno Kurlinin (2020) insinööri (YAMK), digitaaliset ratkaisut -koulutusohjelmaan tehdyssä Lokitiedon analysointimenetelmä – opinnäytetyössä tutkittiin lokitiedon analysointimenetelmistä erityisesti sitä, millä tavalla poikkeavuuksia voidaan havaita big dataa analysoitaessa. Big dataksi kutsutaan sellaista tietoa, […] The post Tietoturva paremmaksi big datan ja lokianalyysin avulla appeared first on LAB Focus.