Innovaatiot

Kuva
Girls face in the mirror

Autamme liiketoimintaasi kasvamaan kriittisten vaiheiden yli muotoilemalla liiketoimintaa tuottamaan runsasta arvoa.

Kuva
LAB detail campus auditorium bench

R2B – Research to Business

LAB on yksi korkeakoulukentän merkittävimmistä toimijoista tutkimusten ja innovaatioiden kaupallistamisessa. 

Innovaatiot blogi

Kuva
Lappeenranta ilmakuva keskusta

Käynnissä olevat projektit

Esimerkkejä projekteista

Ota yhteyttä

Blog liftup

Innovations – LAB Focus

Datan hyödyntäminen asiakaspersoonan mallintamisessa

Nykypäivänä datan ja tiedon määrä on valtava, ja sen valjastaminen hyötykäyttöön mahdollistaa organisaatioille kehittää toimintojaan yhä asiakaslähtöisemmin. Asiakassegmentointi auttaa organisaatioita hahmottamaan potentiaalisia asiakasryhmiä ja -tarpeita koko markkinasta. Segmentointia on mahdollista rikastaa asiakkailta saadulla tiedolla. (Perälahti 2020.) Asiakaspersoona perustuu tutkimukseen ja dataan, jonka päälle luodaan yrityksen ihanneasiakasta edustava fiktiivinen narratiivi (Eskelinen 2018). Asiakaspersoona on työkalu, jonka […] The post Datan hyödyntäminen asiakaspersoonan mallintamisessa appeared first on LAB Focus.

Opinnäytetyöstä apua opiskelijan työllistymiseen

Viidentoista opintopisteen laajuinen opinnäytetyö on opiskelijan viimeinen puserrus ennen valmistumista, ja sen tekemiseen vierähtää usein kokonainen lukukausi. Onko opinnäytetyö vain viimeinen pakollinen paha vai voisiko se auttaa työllistymisessä? Opinnäytetyö toimeksiannon pohjalta Kuurilan (2014) mukaan opinnäytetyön aihevalintaa pitäisi tukea siltä alueelta, johon opiskelija suunnittelee työllistyvänsä. Hankkeistettuna tehty opinnäytetyö voi johtaa työpaikan saamiseen toimeksiantajayrityksestä. Opetushallinnon tietopalvelu Vipusen […] The post Opinnäytetyöstä apua opiskelijan työllistymiseen appeared first on LAB Focus.

Näin kehitettiin Kokeilumestari-toimintamalli

MINT-projekti eli Etelä-Karjalan pienten kuntien innovaatio- ja kokeiluekosysteemin kehittäminen -hanke starttasi syksyllä 2019. Projektin päätoteuttajana toimii LAB-ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajina LUT-yliopisto, Luumäen, Parikkalan, Rautjärven, Savitaipaleen ja Taipalsaaren kunnat. Tavoitteena on auttaa Etelä-Karjalan pieniä kuntia ja niiden yrityksiä uudistamaan toimintaansa nopean kokeilevan kehittämisen hengessä, kasvattaa alueen innovaatio-osaamista sekä kehittää yhteistyötä korkeakoulujen, pienten kuntien ja yritysten välillä. Heti […] The post Näin kehitettiin Kokeilumestari-toimintamalli appeared first on LAB Focus.