Innovaatiot

Kuva
Girls face in the mirror

Autamme liiketoimintaasi kasvamaan kriittisten vaiheiden yli muotoilemalla liiketoimintaa tuottamaan runsasta arvoa.

Kuva
LAB detail campus auditorium bench

R2B – Research to Business

LAB on yksi korkeakoulukentän merkittävimmistä toimijoista tutkimusten ja innovaatioiden kaupallistamisessa. 

Innovaatiot blogi

Kuva
Lappeenranta ilmakuva keskusta

Käynnissä olevat projektit

Esimerkkejä projekteista

Ota yhteyttä

Blog liftup

Innovations – LAB Focus

Intohimo yritysten moottorina

Pysyvä, voimakas tunne, joka johtaa halua tiettyyn suuntaan tai on kiihokkeena tiettyyn toimintaan; näin intohimon määrittelee Nykysuomen sanakirja (1966, A−K, 663). Meistä useimmat yhdistänevät intohimon luontevimmin rakkauteen, mutta sana on jo vuosia pulpahdellut esiin myös yrityskulttuuria ja kaikenlaista tuottavuutta pohdittaessa. LAB-ammattikorkeakoulun tavoitteena on luoda entistä parempaa työelämää yhdessä yritysten kanssa. LABin arvot ovat rohkeus ja […] The post Intohimo yritysten moottorina appeared first on LAB Focus.

Kilpailukykyä PPAP-prosessin integroimisesta osaksi vientiyrityksen ydintoimintaa

Pohjoisamerikkalaiset henkilöautonvalmistajat Ford, Chrysler ja Generel Motors loivat 1980-luvulla yhteisen autonvalmistajien kattojärjestön nimeltään AIAG (Automotive Industry Action Group). Järjestö luotiin muodostamaan yhteiset säännöt pohjoisamerikkalaiseen autonvalmistusteollisuuteen ja seurauksena syntyi APQP-käsikirja (Advanced Product Quality Planning). Teos toimii standardoituna viitekehyksenä, joka määrittelee tekniikat sekä toimenpiteet uusien tuotteiden ja prosessien kehittämiseksi. PPAP (Production Part Approval Process) on yksi APQP-käsikirjassa […] The post Kilpailukykyä PPAP-prosessin integroimisesta osaksi vientiyrityksen ydintoimintaa appeared first on LAB Focus.

Tehokkuutta toiminnanohjausjärjestelmällä -työpaja

Vuoden 2021 aikana Alueellinen teknologiakartta -hankkeessa on pidetty työpajoja erilaisiin teknologioihin liittyen. Toiminnanohjausjärjestelmät nousivat esiin työpajojen kautta yrityksiä kiinnostavana aiheena. Hankkeessa järjestettiin tähän vastauksena ”Tehokkuutta toiminnanohjausjärjestelmällä” työpaja 10.11.2021. Asiantuntijana työpajassa toimi Juho Posti Netbaron Solution Oy:stä. Työpaja oli suunnattu päijäthämäläisille yrityksille ja työpajassa keskityttiin toiminnanohjausjärjestelmään ja niiden tehostavaan vaikutukseen yrityksen liiketoimintaan. Toiminnanohjausjärjestelmä on prosessi, jota […] The post Tehokkuutta toiminnanohjausjärjestelmällä -työpaja appeared first on LAB Focus.