Innovaatiot

Kuva
Girls face in the mirror

Autamme liiketoimintaasi kasvamaan kriittisten vaiheiden yli muotoilemalla liiketoimintaa tuottamaan runsasta arvoa.

Kuva
LAB detail campus auditorium bench

R2B – Research to Business

LAB on yksi korkeakoulukentän merkittävimmistä toimijoista tutkimusten ja innovaatioiden kaupallistamisessa. 

Innovaatiot blogi

Kuva
Lappeenranta ilmakuva keskusta

Käynnissä olevat projektit

Esimerkkejä projekteista

Ota yhteyttä

Innovations – LAB Focus

Virtuaalivaluutta bitcoin – digitaalinen kulta

Bitcoin on maailman suosituin ja arvokkain virtuaalivaluutta. Siinä, missä vielä noin vuosi sitten bitcoinia sai 7 000 dollarilla, on sen yksikköhinta tänä päivänä 50 000 dollaria (Coinmarketcap 2021). Hinnannousu on ollut rajua, vaikka mitään ei ole tapahtunut itse bitcoinille. Voitaisiinkin kysyä, mikä on bitcoinin oikea arvo, ja onko se nyt kallista vai halpaa? Entä miten sen hintaa […] The post Virtuaalivaluutta bitcoin – digitaalinen kulta appeared first on LAB Focus.

Palvelusafari auttaa tunnistamaan palvelun kehittämiskohdat

Palvelusafari on palvelumuotoilun menetelmä, jonka avulla tutkitaan palvelun toimivuutta. Sen avulla saadaan selville, miltä palvelu näyttää käyttäjän silmin tarkasteltuna (Stickdorn & Schneider 2012). Palvelusafari sopii niin kaupallisten kuin julkistenkin palveluiden toimivuuden arviointiin. Sen avulla voidaan arvioida palvelu, joka pystytään toteuttamaan kokonaisuudessaan yhden käyttäjäkohtaamisen aikana. Jos palvelu muodostuu useammista kohtaamisista asiakkaan ja palveluntarjoajan välillä, voidaan näistä […] The post Palvelusafari auttaa tunnistamaan palvelun kehittämiskohdat appeared first on LAB Focus.

Sisälle ohjelmistorobotiikan maailmaan

Ohjelmistorobotiikka puhututtaa, mutta miten päästä aiheeseen konkreettisemmin käsiksi? Netistä löytyy alan ohjelmistoja maksuttomina kokeiluversioina, jolloin kuka tahansa pääsee harjoittelemaan oman robotin rakentelua. Tässä kirjoituksessa perehdytään alan johtavaan ohjelmistoon UiPathiin ja sen käyttöön. Ohjelmistorobotiikasta ratkaisu rutiinien automatisoimiseen Ohjelmistorobotiikkaa voidaan käyttää yksinkertaisten, säännönmukaisten tehtävien automatisoimiseen. Ohjelmistorobotti ei ole varsinainen robotti, vaan ohjelma, joka imitoi ihmisen työskentelyä päätteellä. […] The post Sisälle ohjelmistorobotiikan maailmaan appeared first on LAB Focus.