Innovaatiot

Kuva
Girls face in the mirror

Autamme liiketoimintaasi kasvamaan kriittisten vaiheiden yli muotoilemalla liiketoimintaa tuottamaan runsasta arvoa.

Kuva
LAB detail campus auditorium bench

R2B – Research to Business

LAB on yksi korkeakoulukentän merkittävimmistä toimijoista tutkimusten ja innovaatioiden kaupallistamisessa. 

Innovaatiot blogi

Kuva
Lappeenranta ilmakuva keskusta

Käynnissä olevat projektit

Esimerkkejä projekteista

Ota yhteyttä

Blog liftup

Innovations – LAB Focus

Hankintojen johtamisen kehittäminen tietojohtamisen keinoin

Hankintojen strateginen rooli ja hankintojen merkitys kustannusten alentamisessa ovat vielä monelle vieras kokonaisuus. Hankintatoimi nähdään lähtökohtaisesti vain tukitoimintona, eikä hankintojen merkittävyyttä ole riittävästi ymmärretty. Van Weelen (2014, 170–171) mukaan hankintojen rooli organisaation strategiassa on kuitenkin kasvanut ja on alettu ymmärtää hankintojen merkitys organisaation tulostavoitteisiin nähden. Organisaatiot keskittyvät yhä enemmän ydintoimintaansa ja ulkoistavat toimintoja, jolloin hankintojen […] The post Hankintojen johtamisen kehittäminen tietojohtamisen keinoin appeared first on LAB Focus.

Asiakaspersoonat markkinoinnin tukena

Hei markkinoija, haluatko tuntea asiakkaasi? Vastasitko kyllä? Hyvä. Asiakasymmärrys ja asiakkaiden tarpeiden tunnistaminen ovat yhä keskeisemmässä roolissa menestyvässä organisaatiossa.   Kasvava osuus kuluttajista hankkii tietoa yrityksistä sekä palveluista netissä surffaten. Tämä mahdollistaa tiedon keräämisen useilla eri tasoilla. Useiden eri kanavien kautta kerätyn, analysoidun ja yhteen kootun asiakastiedon avulla organisaatiot pystyvät muodostamaan paremman kokonaiskäsityksen asiakkaistaan ja hyödyntämään […] The post Asiakaspersoonat markkinoinnin tukena appeared first on LAB Focus.

Tulevaisuuden trendit haltuun teknologiakartalla

Alueellinen teknologiakartta -hankkeessa kehitetään yhdessä päijäthämäläisten pk-yritysten kanssa teknologiakartta niiden käyttämistä teknologioista, niihin liittyvistä osaamisista, innovaatiotoiminnan tarpeista sekä tulevaisuuden suunnitelmiin liittyvistä teknologioista. Teknologia on käsitteenä laaja. Esimerkiksi Sitran megatrendien mukaan teknologia sulautuu kaikkeen, ja se vaikuttaa sekä yhteiskuntaan että ihmisten arkeen (Dufva 2020, 37). Teknologiakarttaan kootaan automaation lisääntyminen, tekoälysovellukset, algoritmien päätäntävalta, virtuaali- ja lisätty todellisuus, […] The post Tulevaisuuden trendit haltuun teknologiakartalla appeared first on LAB Focus.