Teknologian alati laajentuva läsnäolo muuttaa tuntemiamme aloja ja synnyttää jatkuvasti uusia toimenkuvia ja osaamistarpeita työelämässä. Tällä ylempään ammattikorkeakoulututkintoon (YAMK) johtavalla koulutuksella saat uutta kykyä vastata työelämän muutoksiin ja haasteisiin. YAMK-tutkinto antaa saman kelpoisuuden julkisiin virkoihin ja tehtäviin kuin yliopistossa suoritettu maisteritutkinto.
Opintojen keskiössä ovat digitaaliset ratkaisut ja niiden hyödyntäminen organisaatioiden muuttuvassa toimintaympäristössä. Opiskelija saa koulutuksen aikana hyvän ymmärryksen liiketoiminnan uusista mahdollisuuksista parhaan arvon ja asiakaskokemuksen luomiseksi.
Opiskele YAMK-tutkinto verkossa
Käytännön opiskelusta vähintään puolet on tutkivaa kehittämistä. Liitetalouden YAMK-tutkinnon suoritettuaan opiskelija kykenee toimimaan vaativissa asiantuntija-, kehittämis- ja suunnittelutehtävissä tai yrittäjänä. Pohjakoulutusvaatimuksena on tradenomi (AMK), restonomi (AMK) tai muu korkeakoulututkinto. Hakukelpoisuuden antaa myös opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto. Lisäksi vaaditaan vähintään kaksi vuotta tutkinnon jälkeistä työkokemusta asianomaiselta alalta.
Ydinopintojen opintojaksoihin kuuluu etänä järjestettäviä oppimissessioita, jotka pidetään pääsääntöisesti keskiviikko- ja torstaiaamupäivisin. Kaikkiin opintojaksoihin sisältyy runsaasti itsenäistä opiskelua sekä usein myös ryhmätyöskentelyä. LABin järjestämien täydentävien opintojen toteutus ja opetuspäivät vaihtelevat opintojaksoittain.
Teknologian alati laajentuva läsnäolo muuttaa tuntemiamme aloja ja synnyttää jatkuvasti uusia toimenkuvia ja osaamistarpeita työelämässä. Tällä ylempään ammattikorkeakoulututkintoon (YAMK) johtavalla koulutuksella saat uutta kykyä vastata työelämän muutoksiin ja haasteisiin.
Liiketoiminnan digitaaliset ratkaisut -koulutuksen keskiössä ovat digitaaliset ratkaisut ja niiden hyödyntäminen organisaatioiden muuttuvassa toimintaympäristössä. Opiskelija saa koulutuksen aikana hyvän ymmärryksen liiketoiminnan uusista mahdollisuuksista parhaan arvon ja asiakaskokemuksen luomiseksi. Käytännön opiskelusta vähintään puolet on tutkivaa kehittämistä.
Tutkinnon suoritettuaan opiskelija kykenee toimimaan vaativissa asiantuntija-, kehittämis- ja suunnittelutehtävissä tai yrittäjänä.
Opintojen keskeisenä sisältönä ovat digitaalisten ratkaisujen hyödyntäminen liiketoiminnan asiakasrajapinnassa ja sisäisessä toiminnassa sekä digitaalisten ratkaisujen ja työelämän kehittäminen. Täydentävän osaamisen opintoihin on tarjolla esimerkiksi johtamisen, käyttäjälähtöisen palvelumuotoilun ja pelillisyyden opintoja. Voit rakentaa niistä tai muista maisteritason opinnoista omia tavoitteitasi parhaalla tavalla tukevan koulutuksen. Ammatillisen kehittymisen lisäksi opinnot vahvistavat tutkivaa ja kehittävää työotettasi.
Ydinopintojen opintojaksoihin kuuluu etänä järjestettäviä oppimissessioita, jotka pidetään pääsääntöisesti keskiviikko- ja torstaiaamupäivisin. Kaikkiin opintojaksoihin sisältyy runsaasti itsenäistä opiskelua sekä usein myös ryhmätyöskentelyä. LABin järjestämien täydentävien opintojen toteutus ja opetuspäivät vaihtelevat opintojaksoittain.
Ylemmän AMK-koulutuksen opintojen keskeisin osa on opinnäytetyö, jonka tavoitteena on työelämän tutkimuksellinen kehittäminen. Voit toteuttaa opinnäytetyön oman työpaikkasi kehittämiseen liittyen tai esimerkiksi ammattikorkeakoulun hankkeessa. Opinnäytetyössä osoitat ammatillisen osaamisen lisäksi taitoa käyttää erilaisia tutkimuksellisen kehittämisen menetelmiä sekä kykyä hyödyntää tieteellistä kirjallisuutta. Opinnäytetyön tekeminen ajoittuu koko opintojen ajalle.
LAB on kansainvälinen ammattikorkeakoulu. Meillä on maailmanlaajuisesti yli 300 yhteistyökorkeakoulua, joiden kanssa järjestämme vaihto-ohjelmia sekä kehitämme koulutustamme.
Sadat LABin opiskelijat lähtevät vuosittain ulkomaille joko harjoitteluun tai opiskelemaan. Osassa koulutuksistamme on mahdollisuus myös kaksoistutkinnon (double degree) suorittamiseen. Kaksoistutkinnon suorittanut saa tutkinnon sekä LABista että ulkomaalaisesta yhteistyökorkeakoulusta.
LABiin tulee vuosittain paljon opiskelijoita ympäri maailmaa. Meillä opiskelee 1100 kansainvälisiä tutkinto-opiskelijaa lähes 90 eri maasta. Opiskelu on siis aidosti kansainvälistä, vaikka ei ulkomaille lähtisikään!
LABissa opiskelijat pääsevät tekemään yhteistyötä yritysten ja työyhteisöjen kanssa jo opintojen aikana. Opintoihin voi kuulua esimerkiksi suoraan oman alan työnantajille tehtäviä projekteja ja harjoitustöitä.
Erilaiset oppimisympäristöt, kuten opiskelijoiden osuuskunnat, vahvistavat kytköksiä aitoon vuorovaikutukseen työelämän kanssa koko opintojen ajan. LAB-ammattikorkeakoulu tekee tiivistä yhteistyötä samaan korkeakouluyhteisöön kuuluvan LUT-yliopiston kanssa.
LAB on työ- ja elinkeinoelämän innovaatiokorkeakoulu, mikä näkyy muun muassa työelämäläheisissä tutkinnoissa ja alueita palvelevassa tutkimus- ja innovaatiotoiminnassa (TKI). Vahvuuksiamme ovat kiertotalous, design, innovaatiot ja hyvinvointi.