Työkaluja johtamiseen ja ajantasaista tietoa liiketoiminnan kehittämisestä tradenomin YAMK-tutkinnolla

Kuva
Janna Myllymäki on opiskellut YAMK tradenomiksi uudistavan johtamisen koulutuksesta
Strategiset taidot ja innovaatiojohtaminen, asiakaspolkujen muovaaminen, esiintymistaitojen koheneminen sekä ammatillisen osaamisen vahvistuminen: näitä ja paljon muita taitoja tarjoaa LABin liiketalouden uudistavan johtamisen YAMK-tutkinto. Koulutuksesta joulukuussa 2021 valmistunut Janna Myllymäki kertoo ammatillisen itsevarmuutensa kehittyneen opintojen ja käytännön harjoitusten myötä.

LABin uudistava johtaminen -koulutuksen lähtökohtana on yhteiskunnan ja työelämän nopea ja laaja rakenteellinen muutos, jossa on keskeistä tiedon ja innovaatioiden yhdessä luominen. 

Joulukuussa 2021 koulutuksesta valmistunut Janna Myllymäki on pitänyt opintovalintaansa varsin onnistuneena.

"Uudistava johtaminen -koulutuksessa on mahdollista päästä käytännössä kehittämään liiketoimintaa ja koen osaamiseni kehittyneen opintojen aikana. Kurssivalikoimissa ja kurssien sisällöissä on selkeä tulevaisuuteen suuntaava visio. Valinnaisia kursseja on mahdollista valita esimerkiksi palvelumuotoilusta tai Leanista."

"Opiskeluihin kuului myös käytännön harjoituksia – esimerkiksi palvelumuotoilun kurssilla opiskelimme työpajojen vetämistä ja etäfasilitointia. Liiketoiminnan kehittämisen lisäksi otin opintoja myynnistä ja markkinoinnista."

Etäopiskelu säästää aikaa ja monipuoliset kurssit avartavat omaa ajattelua

Opiskelun ja työn yhteensovittaminen ei aina ole täysin ongelmatonta. Myllymäki kuitenkin kokee, että etänä on ollut mahdollista suorittaa kursseja kallisarvoista aikaa säästäen.

"Olen suorittanut tutkinnon kokonaan etänä (kävin kampuksella vain kerran) ja mielestäni tämä on toiminut oikein hyvin, vaikka minua aluksi jännittikin, miten saan kaikki käytännön asiat järjestymään. Käytin opiskeluun paljon iltoja ja viikonloppuja, mutta yritin pitää lomat lomina. Mielestäni opettajat olivat laatineet hyviä luentoja ja ryhmäkeskusteluja, jotka sopivat etäopintoihin. Etäopiskelusta huolimatta olen saanut uusia kavereita: muihin opiskelijoihin tutustuu parhaiten ryhmätöiden kautta."

Uudistavan johtamisen koulutus vahvistaa niitä taitoja, joita työelämän muuttuvassa toimintaympäristössä tarvitaan niin liike-elämässä kuin julkisella sektorillakin. On tärkeää oppia tunnistamaan tulevaisuuden työelämään liittyviä tarpeita ja haasteita, ja LABissa tähän osaamiseen panostetaan erityisesti. 

"Olen ollut tyytyväinen YAMK opintoihin ja se sai minut ajattelemaan ajankohtaisia asioita uudesta näkökulmasta. Pidin erityisesti siitä, että olen saanut rauhassa kirjoittaa esseitä ja pohtia, enkä ainoastaan suorittaa tenttejä. Koen, että minulla on nyt selkeä näkemys siitä, mitä tulevaisuuden johtajalta vaaditaan ja miten seurata oman alan muutoksia"

"Työelämässä helposti jämähtää yhteen alaan, mutta opiskelutovereiden ja kurssien myötä oma ajattelu avartui. Lisäksi omat mielenkiinnon kohteeni laajenivat", Myllymäki tiivistää.

Opintojen aikana on hyvä pysähtyä oman uran äärelle

Uudistavan johtamisen opintoihin hakeutuville Myllymäellä on myös muutama konkreettinen neuvo:

"Ala miettiä opinnäytetyön aihetta ajoissa. Opinnäytetyö oli se vaativin osuus, mutta kannattaa suhtautua siihen kuin ison raportin kirjoittamiseen. Suosittelen myös välitavoitteiden asettamista, ettei urakka tuntuisi liian suurelta."

"Kannattaa myös pohtia, miten ajankäytön järjestää seuraavat 1,5–2 vuotta elämästään, ja perinteinen paperinen kalenteri saattaa olla yllättävän hyödyllinen", Myllymäki kertoo ja jatkaa:

"Opintojen aikana on hyvä pysähtyä oman uran äärelle: esseitä kirjottaessa pystyi pohtimaan syvällisemmin kuin normaalisti arkipäivän aherruksessa. Itse sain opinnoista paljon enemmän irti nyt kuin nuorena opiskelijana, koska työkokemuksen kautta minulla oli omaa näkemystä työelämästä. Kannattaa mahdollisuuksien mukaan varata kalenterista aikaa myös ulkoilulle, sillä se on pelastus jos tekee etätöitä ja etäopintoja samanaikaisesti."

 

Osaamista johtamistyöhön ja toiminnan uudistamiseen

Uudistava johtaminen -koulutuksen keskiössä ovat johtaminen, tulevaisuuden skenaariot ja strategiat, asiakkuusjohtaminen, verkottuminen sekä innovatiivisuus ja luovuus.

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.