AMK-valintakoe

Valtakunnallinen AMK-valintakoe järjestetään syksyn 2022 yhteishaussa yksivaiheisena lähikokeena 31.10.-3.11.2022.

AMK-valintakokeessa arvioidaan valmiuksia ammattikorkeakouluopintoihin. AMK-valintakokeeseen ei liity ennakkomateriaalia tai -tehtäviä.

>> Tutustu tarkemmin AMK-valintakokeeseen ammattikorkeakouluun.fi -sivustolla

AMK-valintakokeeseen ilmoittaudutaan hakuaikana Opintopolku.fi-palvelussa yhteishaun hakulomakkeella. Valitse hakulomaketta täyttäessäsi itsellesi sopiva valintakoepaikka ja -aika tarjolla olevista vaihtoehdoista. Valintakoetilaisuuksien paikat täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. 

LAB tarjoaa molemmilla kampuksillaan seuraavat valintakoetilaisuudet: 
ma 31.10.2022 klo 9
ma 31.10.2022 klo 14
ti 1.11.2022 klo 9
ti 1.11.2022 klo 14
ke 2.11.2022 klo 9
ke 2.11.2022 klo 14

Todistusvalinta ja AMK-valintakoe

Mikäli tulet valituksi todistusvalinnan kautta, sinun ei tarvitse osallistua valintakokeeseen. Jos kuitenkin haluat vielä tavoitella mahdollista ylemmän hakutoiveesi opiskelupaikkaa, sinun tulee osallistua valintakokeeseen.

 

Koepaikat

Lahden kampus

Lahden kampuksen osoite on Mukkulankatu 19, Lahti.

Kampus sijaitsee 3 kilometrin päässä Lahden keskustasta ja 4 kilometrin päässä Matkakeskuksesta, joka on sekä bussi- että junaliikenteen pääasema. Pysäköinti on koepäivinä maksutonta P3-alueella kampuksen pohjoispuolella. Lahden kampuksella hakijat otetaan sisään kampuksen sisäpihan kautta. Seuraa sinisiä opastelakanoita hakijoiden sisäänkäynnille.

>> Saapuminen Lahden kampukselle

Valintakokeeseen saapuminen

 

Lappeenrannan kampus

Lappeenrannan kampuksen osoite on Yliopistonkatu 36, Lappeenranta.

Kampus sijaitsee Skinnarilan kaupunginosassa, seitsemän kilometrin päässä keskustasta. Lappeenrannan kampuksella hakijat otetaan sisään LAB-ammattikorkeakoulun pääovesta.

>> Saapuminen Lappeenrannan kampukselle

 

Ohjeita kokeeseen saapuvalle

Sinulla tulee olla mukana:

Älä ota kokeeseen mukaan mitään ylimääräistä. Jätä kotiin kaikki langattomia verkkoyhteyksiä hyödyntävät laitteet, esimerkiksi bluetooth-yhteyksiä käyttävät hiiret, näppäimistöt, älykellot ja aktiivisuusrannekkeet.

Ylimääräiset tavarat ja päällysvaatteet jätetään vartioituun narikkaan (Lahden kampus) tai lokeroihin (Lappeenrannan kampus).

Kokeeseen saapuminen

Ilmoittautuminen kokeeseen alkaa aamupäivän kokeessa klo 8.00 ja iltapäivän kokeessa klo 13.00. Tule paikalle hyvissä ajoin.

Koetilojen ovet sulkeutuvat aamupäivän kokeessa klo 9.00 ja iltapäivän kokeessa klo 14.00. Valintakokeeseen ei oteta myöhästyneitä hakijoita.

Jos tulet kokeeseen Lahden kampukselle (Mukkulankatu 19), huomioi, että hakijoiden sisäänkäynti on pääovesta katsottuna rakennuksen toisella puolella eli siirtymään kannattaa varata muutama ylimääräinen minuutti.

Odota kampuksen sisäänkäynnin ulkopuolella, kunnes hakijat kutsutaan sisään. Huomioi turvaväli toiseen jonottajaan. Varaudu esittämään henkilöllisyystodistuksesi ja tunnisteesi ennen koetilaan pääsyä.

Koetilassa hakijat ohjataan omille paikoilleen istumaan. Sammuta koetilassa puhelimesi ja aseta se pöydälle näkyviin. Avaa tietokoneesi ja seuraa valvojan antamia ohjeita.

 

***

HUOM! Et pääse suorittamaan valintakoetta

  • jos myöhästyt koetilaisuudesta TAI
  • saavut väärään aikaan tai väärään paikkaan TAI
  • sinulla ei ole mukana kuvallista henkilöllisyystodistusta TAI
  • sinulla ei ole mukana kannettavaa tietokonetta.

Kokeesta voi poistua aikaisintaan kahden tunnin päästä sen alkamisesta.

***

 

Valintakokeen turvallisuusohjeet

Noudatamme tartuntojen torjunnassa valtakunnallisia suosituksia.

THL:n yleinen maskisuositus on poistunut, mutta maskia voit käyttää oman harkintasi mukaan. Saat meiltä tarvittaessa kasvomaskin. 

Tutustu THL:n ohjeisiin, jotka käsittelevät koronaviruksen tarttumista ja siltä suojautumista.

Noudatamme niin ikään LABin koronaohjeistusta, jonka mukaan kampukselle tullaan vain oireettomana!

Mitä teet, jos sairastut?

Sairaana tai edes vähäoireisena et voi osallistua valintakokeeseen. Koronaviruksen oireet ovat moninaisia. Pelkästään oireiden perusteella ei voi päätellä, onko hengitystietulehduksen aiheuttaja koronavirus vai joku muu virus tai bakteeri. Jos epäilet koronavirusta, tee oireiden arviointi Omaolo-palvelussa tai ota puhelimitse yhteyttä terveydenhuoltoon. Sieltä sinut ohjataan tarvittaessa testiin. Perusterveelle, lieväoireiselle riittää taudin toteamiseksi kotitestin tulos.

Jos sinut on määrätty karanteeniin, et voi osallistua valintakokeeseen. Myöskään omaehtoisessa karanteenissa olevien ei tule osallistua valintakokeeseen.

Mitä teet, jos sairastut heti kokeen jälkeen?

Jos kokeen jälkeen epäilet saaneesi koronavirustartunnan, ota yhteyttä oman kuntasi terveydenhuoltoon.

Mitä teet, jos kuulut riskiryhmään?

Pyrimme järjestämään kaikille hakijoille mahdollisimman turvallisen osallistuminen valintakokeisiin. Keskustele tarvittaessa valintakokeeseen osallistumisesta hoitavan lääkärisi kanssa.

 

 

Kuva
A girl holding a round mirror in front of her face

Ohjeita AMK-valintakokeeseen ilmoittautuvalle

Tarkempaa tietoa AMK-valintakokeesta ja koetilaisuudessa tarvittavista välineistä löydät ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta. Tutustu huolellisesti kokeeseen liittyvään ohjeistukseen.