Saapumisohje LABin Lappeenrannan kampukselle

LAB-ammattikorkeakoulu sijaitsee Skinnarilan kaupunginosassa, seitsemän kilometrin päässä keskustasta. Osoite on Yliopistonkatu 36, 53850 Lappeenranta.

Bussilla

Paikallisliikenteen linjat 1, 3 ja 5 kulkevat hieman eri reittejä keskustan ja yliopiston välillä (kesto linjasta ja lähtöpaikasta riippuen 20-30 min). Linjoista 1 ja 5 ovat ympärivuotisia, ja linja 3 noudattelee koulujen lukuvuoden aikatauluja. Voit hakea sopivaa yhteyttä Lappeenrannan paikallisliikenteen reittioppaasta.

Junalla

VR:n Joensuun suunnan junat pysähtyvät Lappeenrannassa. Junamatka Helsingistä kestää noin 2 h, Lahdesta noin 1 h 10 min, Kouvolasta noin 40 min sekä Joensuusta noin 2 h 30 min.

Lappeenrannan rautatieasema sijaitsee Matkakeskuksessa, noin 8 kilometrin päässä kampukselta. Rautatieaseman bussipysäkki on nimeltään Matkakeskus, ja sen kautta kulkevat yliopistolle linjat 3 ja 5. Matka kesto linjasta riippuen 20-30 min. Voit hakea sopivaa yhteyttä Lappeenrannan paikallisliikenteen reittioppaasta.

Rautatieaseman yhteydessä on on myös taksitolppa. Taksikeskuksen puhelinnumero on 0200 60 400.

Kaupunkipyörällä

Kesäkaudella voit liikkua yliopistolle myös kaupunkipyörillä, joita saat käyttöösi aikaveloituksella (esim. 30 min, 4 h, 1 pv) kaupalliselta palveluntarjoajalta. Kampuksella sijaitsee yksi palvelun pyöräasemista.

Pysäköinti

Pysäköinti on sallittu merkityillä pysäköintialueilla. Kampusalueen pysäköintialueilta on mahdollisuus varata maksullinen paikka osoitteesta www.eparking.fi kirjautumalla HAKA-tunnuksilla. Maksuttomia pysäköintialueita ovat P4- ja P8-alueiden tolpattomat paikat sekä P4-alueen tolppapaikat kausipysäköinnin 1.11.–31.3. ulkopuolella.

Ammattikorkeakoulun pääoven edessä olevat parkkipaikat on tarkoitettu koulun vieraille, ja niissä on käytettävä parkkikiekkoa. Lyhytaikaiseen pysäköintiin (3 h) on varattu paikkoja ammattikorkeakoulun päärakennuksen pohjoissivulta. Pohjoissivulla on myös vieraspaikkoja koko päivän pysäköintiin. Pysäköintiluvan saa soittamalla P-alueen kyltissä olevaan numeroon.

Kampuksen alueella toimii pysäköinninvalvonta, joka antaa pysäköintivirhemaksun väärästä pysäköinnistä. Valintakoepäivinä kaikki pysäköintipaikat ovat vapaassa käytössä ilman pysäköinninvalvontaa.

Sijainti