LAB Food

LAB Food on LAB-ammattikorkeakoulussa kehittyvä elintarvikealan toimintakokonaisuus, jossa panostetaan vahvasti elintarvikealan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan. Toimintamme keskeisenä kehitysympäristönä toimii Food Pilot Plant, joka tukee erityisesti kasvipohjaisten elintarvikkeiden innovaatiota ja tarjoaa elintarvikealan yrityksille tuotekehitys- ja tutkimuspalveluita.

Päijät-Hämeen alueelle on muodostunut vahva vilja-alan osaamiskeskittymä, jossa on mukana koko viljan arvoketju aina viljelijöistä teollisuuteen ja vähittäiskauppaan saakka. LAB Foodin strategisiin tavoitteisiin kuuluu yritysten kasvun ja kansainvälistymisen tukeminen. Tämä toteutuu laajojen alueellisten ja kansallisten verkostojen kautta, joita täydentävät jatkuvasti kehittyvät kansainväliset yhteistyöverkostot.

LAB Food tekee tiivistä yhteistyötä muiden ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kanssa, ja toimii osana LUT-korkeakoulukonsernia. LABilla on vahvaa osaamista kiertotaloudessa, biomateriaaleissa ja liiketoiminnassa, mikä tukee elintarvikealan koulutuksen ja TKI-toiminnan vaikuttavuutta ja ajankohtaisuutta.

Tutustu Food Pilot Plant -kehitysympäristöön


Pilot-mittakaavan ympäristö tarjoaa elintarvikealan yrityksille erityisesti juomien ja viljatuotteiden tuotekehitys- ja tutkimuspalveluita. 

Koulutamme alalle uusia osaajia


Syksyllä 2025 alkanut biomateriaalien ja elintarviketeknologian insinöörikoulutus perustuu erityisesti biomateriaalien, elintarvikkeiden ja kestävien tuotantoprosessien osaamiseen.

Biomateriaalit -tutkimusryhmä


Biomateriaalien tutkimusryhmä edistää yrityksiä ja alueita kiertotalous- ja energiasiirtymien sekä ruokajärjestelmän murroksen tarpeissa ja mahdollisuuksissa. 

Blogi: Profiloitumalla potentiaalia? Elintarvikealan TKI-infrat ja -osaaminen yhteistyöllä viennin tueksi

Lue täältä TKI-asiantuntijamme Katja Pethmanin blogikirjoitus yhteistyön merkityksestä ja FinFoodNet-hankkeesta.