Insinööri (AMK), biomateriaalit ja elintarviketeknologia, päivätoteutus, Lahti, 240 op

Seuraava hakuaika
-

Koulun käytävä ja ihmisiä käytävän päässä seisomassa.

Biomateriaalien ja elintarviketeknologian insinöörin osaamista arvostetaan laadukkaiden elintarvikkeiden kehityksessä

Biomateriaalien ja elintarviketeknologian insinöörien asiantuntijuus perustuu vahvaan osaamiseen biomateriaalien ja elintarvikkeiden raaka-aineista sekä prosesseista, joilla raaka-aineista valmistetaan laadukkaita tuotteita kestävällä tavalla.

Asiantuntemuksensa avulla he pystyvät optimoimaan tuotantoketjuja ja soveltamaan kiertotalouden periaatteita tehokkuuden ja kestävyyden parantamiseksi. Heidän osaamistaan arvostetaan, kun kehitetään innovatiivisia biomateriaaleja, ravitsemuksellisesti ja aistinvaraisesti laadukkaita elintarvikkeita tai hyödynnetään elintarvike- ja metsäteollisuuden sivuvirtoja.

Koulutus mahdollistaa monipuolisen uran insinöörinä

LAB-ammattikorkeakoulusta valmistuvat biomateriaalien ja elintarviketeknologian insinöörit toimivat tyypillisesti asiantuntija- ja kehitystehtävissä lähinnä yksityisellä sektorilla biomateriaaleja ja elintarvikkeita valmistavassa teollisuudessa.

Valmistuneiden insinöörien asiantuntemus biopohjaisista materiaaleista, ruokajärjestelmästä ja prosessiteollisuudesta mahdollistaa monipuoliset toimenkuvat tuotannon ohjaamisessa, prosessien ja tuotteiden kehityksessä, laadunvalvonnassa ja myyntiin ja vientiin liittyvissä tehtävissä. Tehtävänimikkeitä voivat olla esimerkiksi:

◆ elintarvikeinsinööri
◆ laatuasiantuntija, EHS-insinööri tai laatupäällikkö
◆ myynti-insinööri tai tuotepäällikkö
◆ prosessiasiantuntija tai prosessi-insinööri
◆ tuotantoinsinööri tai tuotantopäällikkö
◆ tuotekehittäjä tai tuotekehitysinsinööri

Monipuoliset opinnot yhdistävät teoriaa ja käytäntöä

Opinnot sisältävät teknistä osaamista, luonnontieteellisten ilmiöiden ymmärtämistä sekä biomateriaalien ja prosessitekniikan teoriaa ja käytäntöä. Opinnoissa painotetaan myös viestintä- ja vuorovaikutustaitoja, monialaisen ja monikulttuurisen työyhteisön ymmärtämistä sekä kiertotalouden systeemisyyden ymmärrystä osana biomateriaalien hyödynnettävyyttä ruokatuotannossa.

Opintojen alkuvaiheessa keskitytään matematiikkaan ja luonnontieteisiin sekä biomateriaalien ja elintarviketeknologian peruskäsitteisiin ja -taitoihin. Opiskelun edetessä paneudutaan biomateriaalehin ja elintarvikkeisiin liittyviin teollisuuden prosesseihin, automaatioon, laatuun, kuluttajanäkökulmiin ja tuotekehitykseen. 

Koulutus toteutetaan tiiviissä yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa ja nykyaikaisissa tutkimus- ja tuotekehitysympäristöissä, kuten Food Pilot Plant.

Katso video koulutuksesta

LAB-ammattikorkeakoulun opiskelija.

Hae opiskelemaan LABiin

◆ Kesähaku 17.–31.7. 
◆ Englanninkielisten koulutusten haku 17.–31.7.
◆ Syksyn yhteishaku  1.–11.9.

Hakijapalvelut

Suomenkieliset AMK-tutkinnot
040 480 9970 tai 044 708 1385

Englanninkieliset AMK-tutkinnot
044 708 1386 tai 040 740 6735

Suomenkieliset YAMK-tutkinnot
050 440 4317

Opiskelijatarinoita