Online Accelerator -voittaja Tavata Global tekee verkostoitumisen helpoksi

Kuva
Tavata Global logo
Lahtelainen startup-yritys Tavata Global osallistui StartHubin järjestämään Online Accelerator -kiihdytysohjelmaan ja pitchasi itsensä voittoon 20 muun startupin joukosta. Tuomariston vakuutti Tavatan monikielinen verkostoitumispalvelu, joka soveltuu B2B-kohtauttamiseen niin tapahtumissa, rekrytointitilaisuuksissa kuin jatkuvassa verkostokäytössäkin.

Kiihdytysohjelmaan hakiessaan Tavata-tiimin tavoitteena oli saada sparrausta oman esityksensä ja viestinsä terävöittämiseen ja saada kontakteja sijoittajiin sekä muihin startup-yrityksiin. Useiden startup- ja sijoitusasiantuntijoiden sparraama Online Accelerator -ohjelma tarjosikin juuri sitä: ”Ohjelmaan osallistuminen pakotti meidät kiteyttämään palvelumme sekä kirjallisesti että suullisesti. Lisäksi saimme hyviä yhteyksiä sijoittajiin ja muihin yhteistyökumppaneihin sekä näkökulmia muilta ohjelmaan osallistuvilta startupeilta”, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Kirsi Vuollet.

Lahdessa ei ole aiemmin ollut yhteistä paikkaa, jossa startup-yrityksiä autetaan yhdessä eteenpäin. Nyt on hienot tilat ja organisoitu toiminta.

Käyttäjäkokemus edellä

Ajatus entistä paremmasta ja modernimmasta verkostoitumispalvelusta syntyi, kun Tavatan toimitusjohtaja Kirsi Vuollet sekä hallituksen puheenjohtaja Jari Puranen totesivat, etteivät silloiset verkostoitumispalvelut palvelleet heitä käyttäjinä tarpeeksi hyvin. Mukaan osaamispalettia vahvistamaan saatiin Imager Oy sekä Interque Oy, joten yritys voitiin perustaa.

Tavata.events -palvelu tarjoaa käyttäjille kolme erilaista hyödyntämistapaa: Tavata Events tapahtumien yhteydessä tapahtuvaan verkostoitumiseen, Tavata Social jatkuvaan verkostoitumiseen sekä Tavata Recruiting työnhakijoiden sekä opiskelijoiden ja työnantajien kohtauttamiseen. Palvelun henkilöprofiilit tarjoavat mahdollisuuden ylläpitää samanaikaisesti useita eri rooleja ja muokata oma osaaminen ja viesti tapahtumakohtaisesti sopiviksi. Kotimaisilla markkinoilla Tavata on onnistunut muuttamaan kapean toimialan palvelu- ja hinnoittelumallia, joihin kilpailijoiden on haastavaa reagoida, mutta johon yhä useampi asiakas haluaa siirtyä. ”Asiakkaiden ei tarvitse enää miettiä, voidaanko verkostoitumispalvelua hyödyntää myös pienemmissä tapahtumissa ja verkostoissa”, kuvaa Vuollet.

Tavata-sovellus
Palvelun henkilöprofiilit tarjoavat mahdollisuuden ylläpitää samanaikaisesti useita eri rooleja ja muokata oma osaaminen ja viesti tapahtumakohtaisesti sopiviksi. Kuva: Tavata Global

Tavata panostaa kansainvälisyyteen sekä uudenlaisen työskentelykulttuurin tarpeista nousevaan kysyntään

Yksi Tavatan verkostoitumispalvelun muista erottava tekijä on sen monikielisyys: pääosa kilpailijoista toimii vain yhdellä kielellä. Tavata pyrkii lisäämään kansainvälisille markkinoille suuntautuvaa toimintaansa entisestään. ”Meillä on jo ollut muutamia kansainvälisiä tapahtumia ja palvelumme on käännetty englannin lisäksi ruotsiksi ja saksaksi. Juuri nyt Tavata-palvelun kautta toteutetaan asiakastapahtumia Virossa, Saksassa ja Monacossa”, kertoo Vuollet.

Tavata on sopeutunut nopeasti virtuaalitapahtumien uuteen normiin. Tavatan palvelu mahdollistaa asiakkailleen livetapahtumien muuttamisen virtuaali- ja jopa hybriditapahtumiksi helposti ja ketterästi. ”Palvelumme toimii hyvin virtuaalitapahtumien alustana ja lisäksi olemme tuoneet palveluumme uutena ominaisuutena ryhmätapaamiset. Olemme päässeet nopealla aikajänteellä muovautumaan virtuaalitapahtumien markkinaan ja näemme siinä meille erityisen hyvän mahdollisuuden”, kuvaa Vuollet. Yritys aikoo myös jatkossa panostaa merkittävästi uudenlaisen työskentelykulttuurin mukanaan tuomien verkostoitumistarpeiden ja mahdollisuuksien tunnistamiseen ja kehittämiseen.

Tutustu lisää Tavatan toimintaan: https://tavata.events/https://www.facebook.com/tavataglobalhttps://www.linkedin.com/company/tavata-global-oy/, https://www.instagram.com/tavataglobal/ sekä https://twitter.com/TavataGlobal

 

Teksti: Krista Tuomi

Kuvat: Tavata Global

Referenssi on osa Korkeakoulut innovaatiotoiminnan vauhdittajina – DYNAMO -hanketta, jota rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto/Päijät-Hämeen liitto. Lue lisää hankkeestamme: www.lab.fi/projekti/dynamo

Kiinnostuitko StartHubin toiminnasta ja haluaisit kuulla lisää? Ota yhteyttä!

Mark Poutanen
TKI-asiantuntija
mark [dot] poutanenatlab [dot] fi
Kuva
A beige abstract object

Bisnes kasvuun

Asiantuntijamme LABissa ottavat bisneksen tosissaan. Heillä on ideoita. He haluavat auttaa sinua tuotekehityksessä ja saada liiketoimintasi kasvuun.

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.

Location