Moneypenny sai Online Accelerator -ohjelmasta näkökulmia strategian kehittämiseen ja pitchaukseen

Kuva
Moneypennyn logo
Moneypenny Hollola Worldwide Oy osallistui LAB-ammattikorkeakoulussa toimivan startup-keskus StartHubin järjestämään kiihdytysohjelmaan. Kiihdytysohjelmaan osallistuminen antoi aikaisen vaiheen startupille näkökulmia ja työkaluja etenkin strategian sekä pitchauksen kehittämiseen.

StartHubin kokonaan verkossa järjestämä Online Accelerator -ohjelma tarjosi startupeille sparrausta rahoituksen hankkimiseen ja liiketoiminnan kiteyttämiseen vaikuttavaa pitchausta varten sekä vertaistukea ja -kokemuksia muilta startupeilta. Useiden startup- ja sijoitusasiantuntijoiden sparraamaan ohjelmaan haki mukaan 20 startupia, joista yksi jatkoon valituista oli Moneypenny Hollola Worldwide.

Moneypenny haki mukaan kiihdytysohjelmaan, koska koki sen mielenkiintoiseksi ja yrityksen tilanteeseen osuvaksi: ”Kaipasimme ulkopuolista näkemystä siitä, mihin jo tekemiimme ratkaisuihin ja vaihtoehtoihin meidän olisi järkevää keskittyä lähitulevaisuudessa. Tavoitteenamme oli kirkastaa Moneypennyn tulevaisuuden suuntaviivat etenkin sijoittajaystävällisestä näkökulmasta”, kertoo yksi Moneypennyn perustajista Tomi Kaitarinne.

Pitch Deckin rakentaminen oli jäänyt meillä kaikkien muiden asioiden alle. Siihen saimme kiihdytysohjelmassa hyvää sparrausta ja lopulta puristettua sen valmiiksi (ainakin toistaiseksi).

Moneypenny helpottaa tietojärjestelmien käyttöä tekoälyn ja keskustelevan käyttöliittymän avulla

Moneypenny on pilvipalvelu, jonka avulla asiakas voi käyttää erilaisia bisnessovelluksia puhumalla. Sen tarkoituksena on helpottaa ja tehostaa esimerkiksi CRM-järjestelmien käyttämistä tilanteissa, joissa työ tehdään pääosin liikkeellä ollessa tai kun järjestelmään kirjaaminen koetaan muutoin haastavaksi. ”Liiketoimintajärjestelmät ovat niin hyviä kuin niiden sisältämä tieto ja data on. Usein datan kunnossapito on käyttäjien vastuulla ja kun datan tallennus tapahtuu perinteisesti taulukkomuotoisessa käyttöliittymässä hitaasti ja vaikeasti jää datan laatu ja määrä helposti puutteelliseksi”, kertoo Kaitarinne.

Haasteen ratkaisemiseksi perustettu Moneypenny lähti liikkeelle Kuuki Marketing Lab Oy:n ja Advison Oy:n yhteistyönä. Kokeneella tiimillä, johon kuuluvat Tomi Kaitarinne, Teemu Parkkinen, Ulla Ristkari-Ryynänen sekä Timo Puolakka, on yhteensä yli kolmenkymmenen vuoden kokemus muun muassa asiakashallinnan ja -hankinnan kehittämisen tehtävistä, ohjelmistokehityksestä sekä viestinnästä ja markkinoinnista. ”Uskomme itse ideaan vakaasti ja sitä on testattu erilaisilla yleisöillä. Perusajatus tuntuu resonoivan erilaisissa ryhmissä”, kertoo Kaitarinne.

Yksi Moneypennyn perustajista Tomi Kaitarinne
Yksi Moneypennyn perustajista Tomi Kaitarinne kertoo olevansa tyytyväinen Online Accelerator -ohjelmasta saatuun tukeen etenkin pitchauksen kehittämisessä. Kuva: Kuuki Marketing Lab Oy

Sovellusta kehitetään edelleen

Online Accelerator -kiihdytysohjelmaan osallistumisen jälkeen tiimi on käyttänyt aikaansa sovelluksen viimeistelyyn tulevaa pilottiasiakkuutta varten. Kaitarinne kertoo: ”Sovellus on viimeistä silausta vaille valmis ja tämän pohjalta päästään keräämään kokemuksia todellisten käyttäjien ja heidän toiveidensa pohjalta.” Jo tässä vaiheessa tiimi on huomannut, että Moneypennyn käyttömahdollisuudet ovat huomattavasti monipuolisempia kuin alun perin oli ajateltu. Sovelluksen jatkokehittämiseen panostetaan ja siihen tiimiltä löytyy hyvät eväät: ”Muutaman vuoden päästä Moneypenny on kansainvälinen, useaan eri järjestelmään integroituva puheohjattava työkalu. Visionamme on, että tulevaisuudessa sovelluksemme on käyttäjälleen yhtä arvokas kuin alkuperäinen Moneypenny oli kollegoilleen”, kuvaa Kaitarinne.

 

Teksti: Krista Tuomi

Kuvat: Moneypenny Hollola Worldwide, Kuuki Marketing Lab

Referenssi on osa Korkeakoulut innovaatiotoiminnan vauhdittajina – DYNAMO -hanketta, jota rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto/Päijät-Hämeen liitto. Lue lisää hankkeestamme: www.lab.fi/projekti/dynamo

Kiinnostuitko StartHubin toiminnasta ja haluaisit kuulla lisää? Ota yhteyttä!

Mark Poutanen
TKI-asiantuntija
mark [dot] poutanenatlab [dot] fi
Kuva
A beige abstract object

Bisnes kasvuun

Asiantuntijamme LABissa ottavat bisneksen tosissaan. Heillä on ideoita. He haluavat auttaa sinua tuotekehityksessä ja saada liiketoimintasi kasvuun.

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.

Location