LABin kampusradio edustaa Suomea kansainvälisessä opiskelijaradiopäivässä

Kuva
LiMu Radio -logo
LAB-ammattikorkeakoulun Lihamuki-radio eli LiMu Radio edustaa Suomea perjantaina 2.10.2020 vietettävässä, kymmenettä kertaa järjestettävässä maailmanlaajuisessa World College Radio Day (WCRD) -tapahtumassa.

Maailman opiskelijaradiopäivän aikana sadat korkeakoulu-, yliopisto- ja kampusradiot ympäri maailmaa osallistuvat WCRD-opiskelijaradiopäivään. WCRD:n kohokohtana on 24 tunnin globaali maratonlähetys, jossa lähetyskapula siirtyy yhdeltä maalta toiselle tunnin välein. Suomen osiossa kolme LABin kansainvälisen kaupan opiskelijaa pohtii omalta osaltaan globaalia solidaarisuutta. Monikansallinen tiimi on tuottanut LiMu Radiolle aikaisemmin In-Out-Finland -podcastia, jossa on käsitelty esimerkiksi kulttuurieroja huumorin keinoin. 

LiMu Radio osallistuu kansainväliseen opiskelijaradiopäivään jo kuudetta kertaa ja edustaakin tapahtumassa nyt ainoana suomalaisena kampusradiona. Huimaa vauhtia kasvavaan opiskelijaradiopäivään osallistuu tänä vuonna lähes 600 asemaa 38 eri maasta ja kuudelta mantereelta, kun 10 vuotta sitten tapahtumaan osallistui vain kolme maata.

”Kasvu kertoo siitä, että opiskelijaradio on edelleen tärkein kanava opiskelijoille tuoda esille omaa luovuuttaan ja ajatuksiaan sekä kanavoida tuntemuksiaan monipuolisen musiikin kautta. Opiskelijaradio on merkittävä kansalaisdemokratian muoto, joten on tärkeää pitää huoli siitä, että sen ääni kaikuu ympäri maailmaa”, toteaa WCRD:n perustaja, tohtori Rob Quicke William Paterson Universitysta.

LiMu Radion vastaava päätoimittaja ja LAB-ammattikorkeakoulun kehittämispäällikkö Ari Hautaniemi korostaa, että opiskelijaradio tarjoaa kaivattua vaihtelua etenkin radiomediaan.

”Viime aikojen radioon liittyvä uutisointi on liittynyt valitettavaan yhdenmukaistamisen trendiin, jonka seurauksena kokeileva, omaehtoinen ja esimerkiksi joka kanavalla kuultavien soittolistojen ulkopuolista musiikkia tarjoava radio alkaa olla uhanalainen laji. Radio on aina ollut se media, jonka myötä uusia juttuja on omaksuttu ja ihmisiä rohkaistu kokeilemaan juurikin aidosti uutta musiikkia – tähän rooliin ketterät ja kaupallisista rajoitteista vapaat opiskelijaradiot ovat entistä vahvemmin asettumassa.”

LiMu-radio aloittaa oman tuntinsa kansainvälisessä opiskelijaradiopäivässä perjantaina 2.10. Suomen aikaa klo 8. Tapahtuman suojelijana toimii muun muassa Poison-yhtyeestä tuttu Bret Michaels.

Lisätietoja: 

Ari Hautaniemi | 044 708 0882, ari [dot] hautaniemiatlab [dot] fi

Kuuntele: www.limuradio.fi & www.collegeradio.com

LiMun studio LABin Lahden kampuksella.
LiMu Radion studio LABin Lahden kampuksella.

 

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.

Location