Terveydenhoitajaksi valmistuva Jonna Pelkonen työllistyi jo opintojensa aikana: ”Perään soiteltiin ja töitä tarjottiin”

Kuva
Terveydenhoitajaksi valmistuva toukokuussa 2020 valmistuva Jonna Pelkonen
Jonna Pelkonen valmistuu terveydenhoitajaksi LABin Lappeenrannan kampukselta. Hän kertoo terveydenhoitajan opintojen tarjonneen hänelle aivan uudenlaisen näkökulman elämään.

Jonna Pelkonen aloitti terveydenhoitajan opinnot Lappeenrannassa vuonna 2016, heti ylioppilaaksi pääsemisensä jälkeen.

Tänä keväänä hän valmistuu terveydenhoitajaksi. Opintojen jälkeistä elämää ei tarvitse miettiä, sillä hänellä on työpaikka jo valmiina: hän työskentelee varahenkilöyksikössä terveydenhoitajana ja sairaanhoitajana Savonlinnassa, Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Sosterissa.

”Työnkuvaani kuuluu sijaistaa alueen terveydenhoitajia. Työpaikkojani ovat neuvolat sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuolto. Jatkossa teen sijaisuuksia myös terveysasemilla sairaanhoitajan vastaanotolla,” Pelkonen kertoo.

Työpaikka löytyi opiskeluun liittyvän harjoittelun kautta.

”Suoritin terveydenhoitajaopintojen syventävät harjoittelut Sosterilla. En ehtinyt valmistumisen jälkeistä työllistymistä edes miettimään, kun perään soiteltiin ja töitä tarjottiin.”

Terveydenhoitajan tutkinto sisältää myös sairaanhoitajan koulutuksen

Pelkonen on tyytyväinen saamaansa koulutukseen. Hän kokee saaneensa LABista hyvät valmiudet työelämään, sillä opintoihin sisältyi runsaasti käytännön harjoittelua oikeissa ja aidoissa työympäristöissä.

Harjoittelujen lisäksi opinnot sisälsivät luentoja, ryhmätöitä, simulaatioita ja tenttejä.

”Ajattelen, että opinnot tarjosivat aivan uuden näkökulman elämään. On ollut arvokasta oppia ihmiselämästä ja hyvinvoinnista läpi elinkaaren. Terveydenhoitaja voi työskennellä niin vastasyntyneen kuin ikääntyneen parissa. Nyt opintojen jälkeen käsitän aivan uudella tavalla terveyden ja sairauden”, Pelkonen miettii.

Terveydenhoitajan koulutus sisältää myös sairaanhoitajan tutkinnon.

”Opiskelun alkupuolella keskitytään pääasiassa sairaanhoitajan osaamiseen, ja terveydenhoitajan työhön syventyminen tapahtuu vasta loppuopinnoissa. Sairaanhoitajan koulutus on hyvä ja vakaa pohja, jonka päälle terveydenhoitajan osaamista oli helppoa ryhtyä rakentamaan.”

Itsenäistä työtä ihmisten parissa

Pelkonen suosittelee terveydenhoitajan opintoja kaikille heille, jotka haluavat tehdä itsenäistä työtä ihmisten parissa.

”Kouluttautumalla terveydenhoitajaksi saa hienot valmiudet edistää terveyttä ja ennaltaehkäistä sairautta. Opiskelun kohokohtia ovat olleet yhdessä tekeminen ja oivaltamisen ilo. On ollut hienoa kuulla valmiilta hoitajilta ja asiakkailta, että kanssani on ollut mukavaa toimia ja että kanssani olisi ilo tehdä työtä jatkossakin. Se on parasta palautetta, jota voi saada.”

 

Teksti: Jonna Mielonen-Jumisko
Kuva: Jonna Pelkonen

Terveydenhoitaja on terveyden ja hyvinvoinnin edistäjä

Terveydenhoitajana kohtaat eri-ikäisiä ja erilaisissa elämäntilanteissa olevia asiakkaita. Työsi ydintä on yksilöiden, perheiden, yhteisöjen ja väestön terveyden, hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen.

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.

Location