Sairaanhoitajaopiskelijat työllistyvät usein jo opintojen aikana

Kuva
Marko Kaira
Sairaanhoitajakoulutus sopii kaikille, jotka tavoittelevat monipuolisia työmahdollisuuksia ja haluavat työllistyä jo opintojen aikana. Näin kertoo LAB-ammattikorkeakoulusta sairaanhoitajaksi keväällä valmistuva Marko Kaira, jolle opiskelun ja työn yhdistäminen on ollut arkipäivää.

LABissa sairaanhoitajakoulutus on joustavaa ja opintoihin sisältyy runsaasti työharjoittelua. Marko luettelee omien opintojensa koostuneen esimerkiksi monenlaisista ryhmätöistä ja luennoista, simulaatiosta sekä työharjoitteluista. Käytännönläheisen opiskelun lisäksi hän pitää myös verkkokursseja tehokkaana opiskelumuotona. ”Tämän kombon olen kokenut toimivana oman oppimiseni kannalta ja koen kehittyneeni hoitoalan asiantuntijaksi, sekä olen saanut varmuutta toimia työelämässä.”

Opintoihin kuuluvaa täydentävää osaamista Marko on kerryttänyt opiskelijakuntatoiminnassa, erilaisissa projekteissa sekä monilla mielenkiintoisilla opintojaksoilla.

”Erityisesti opiskelijakuntatoiminta antoi erittäin paljon: pääsin kokeilemaan johtamista, sain monia ystäviä ja olin rakentamassa uutta ammattikorkeakoulua, LABia, sekä uutta opiskelijakuntaa.”

Marko on opiskelijakuntatoiminnan kautta ollut monessa mukana ja tutustunut sitä kautta henkilöstön jäseniin sekä opiskelijoihin. Opiskelujen yhdeksi parhaista puolista hän nimeääkin mukavan henkilökunnan – henkilöstöä Marko on päässyt tapaamaan aina rehtorista alaspäin juurikin opiskelijakuntatoiminnan kautta ja hän on omien sanojensa mukaan päässyt seuraamaan läheltä, miten jokainen täällä tekee parempaa korkeakoulua opiskelijoille.

”Erityinen opiskelumuisto ajoittuu syksyyn 2019, kun järjestimme mahtavan fuksipiknikin. Oli unohtumatonta viettää kaunista syysiltaa Vesijärven rannalla 300 koulukaverin kanssa ja kuunnella Kalevauvan livekeikkaa.”

”Sairaanhoidon koulutusta kehitetään jatkuvasti opiskelijoiden sekä työelämän kanssa”

Vantaalta Lahteen opiskelemaan muuttanut Marko pitää kaupunkia kompaktin kokoisena ja opiskelijan ystävänä. Marko on nauttinut erityisesti siitä, että Lahdessa pärjää pitkälti ilman autoa – polkupyörällä ja bussilla pääsee vaivattomasti keskustaan, kampukselle, työharjoitteluun sekä kaupoille ympäri vuoden. Asuminen on myös edullisempaa kuin Uudellamaalla ja opiskelija-alennuksia löytyy ympäri Lahtea.

Aiemmin logistiikka-alalla ajojärjestelijänä työskennellyt ja uuden ammatin itselleen pian lukenut Marko valmistautuu tulevaan työrupeamaan sairaanhoitajana. ”Valmistumiseni jälkeen päästän puolisoni vuorostaan opiskelemaan ja aloitan työt erikoissairaanhoidossa. Tulen kuitenkin jatkamaan opintojani vielä tulevaisuudessa ja haen jossain vaiheessa opiskelemaan terveystieteitä.”

LABin sairaanhoitajakoulutusta Marko suosittelee kaikille, jotka haluavat monipuoliset työmahdollisuudet. Lahden kampuksen puitteisiin hän on ollut myös erittäin tyytyväinen sekä siihen, että sairaanhoidon koulutusta kehitetään yhdessä opiskelijoiden ja työelämän kanssa.

”Minulla ei ollut aiempaa kokemusta terveydenhuoltotyöstä eli jälkeenpäin tarkasteltuna olen oppinut todella paljon. Opiskelun ja työn parhaiden puolien yhdistäminen ei siis ole pelkkä slogan – minulle se on ainakin ollut arkipäivää.”

 

Teksti: Elina Jokela

Sairaanhoitaja on hoitotyön asiantuntija

Sairaanhoitajana ennaltaehkäiset sairauksia, hoidat sairastuneita sekä edistät terveyttä ja hyvinvointia. Teet hoitotyön päätöksiä sekä itsenäisesti että osana moniammatillisia tiimejä. Voit työskennellä myös tiimin johtajana ja vetäjänä.

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.

Location