Seppo Kekola asuu Hollannissa ja opiskelee sosionomiksi LABin verkkokampuksella: ”Olen ollut opintoihin todella tyytyväinen”

Kuva
Verkkokampuksen opiskelija Seppo Kekola
Verkko-opiskelu onnistuu missä vain, kunhan paikasta löytyy toimiva verkkoyhteys. Seppo Kekola on työskennellyt usein esimerkiksi Venlon kirjastossa.
Verkkokampuksella voi opiskella missä päin maailmaa tahansa. Työtä opiskelu kuitenkin teettää, sanoo sosionomiksi opiskeleva Seppo Kekola.

Seppo Kekola asuu Venlon kaupungissa Hollannissa, aivan Saksan rajan tuntumassa. Hänen avopuolisonsa on maassa työkomennuksella, ja Kekola lähti mukaan uusia kokemuksia hakemaan.

Suomessa Kekola on työskennellyt yli kymmenen vuotta lastenhoitajana. Alan töiden löytäminen Hollannista tuntui kuitenkin hankalalta. Oli keksittävä jotain muuta.

"Olin joskus aikaisemminkin miettinyt sosionomiopintoja. Kun huomasin, että LAB-ammattikorkeakoulussa tutkinto on mahdollista suorittaa kokonaan verkossa, päätin hakea opiskelemaan", hän kertoo.

Kekola aloitti sosionomin opinnot tammikuussa LABin verkkokampuksella.

Verkko-opiskelu on vapaata mutta vaativaa

Ensimmäisten kuukausien aikana on käynyt selväksi, että kokonaan verkossa suoritettavat opinnot vaativat opiskelijalta itsekuria ja vastuunottokykyä.

"Jos oikeasti haluaa edetä opinnoissa, töitä saa tehdä ihan kunnolla. Opiskelu on ollut hyvin itseohjautuvaa, tietoa on täytynyt hakea paljon itse ja myös työnteko on pitänyt oppia aikatauluttamaan", Kekola kertoo.

Verkko-opiskelun aikataulut ovat hyvin vapaita. Suuren osan opiskelusta voi tehdä silloin, kun itselleen parhaiten sopii siellä, missä itselleen parhaiten sopii.

Kekolan päiviin on muodostunut rutiinia pikkuhiljaa. Yleensä hän opiskelee päivisin tavallisen työpäivän verran, ja iltaisin hän on vapaalla.

Kaksi kertaa viikossa kaikki opiskelijat kokoontuvat kolmen tunnin mittaiseen verkkotyöpajaan. Niissä opiskelijat pääsevät tapaamaan toisensa virtuaalisesti.

"Siellä on syntynyt hyviä keskusteluja. Ryhmämme WhatsApp-ryhmä on myös hyvin aktiivisessa käytössä tiedonjakoon ja vinkkeihin. Ryhmähenki ja toisten kanssa yhdessä opiskelu voi siis kehittyä myös näin verkon välityksellä.”

Kolme kärpästä yhdellä iskulla: tutkinto, digitaidot ja uusi kieli

Kekola suosittelee LABin verkkokampuksen opintoja etenkin heille, joilla ei syystä tai toisesta ole mahdollisuutta opiskella fyysisesti kampuksella.

"Meidänkin porukassa on hyvin erilaisista elämäntilanteista tulevia tyyppejä, on perheellisiä, perheettömiä, yksinhuoltajia, ulkomailla asuvia.  Verkko-opiskelu on loistava vaihtoehto, jos ei ole mahdollisuutta päästä paikan päälle koululle opiskelemaan eikä mahdollisuutta opiskella kiinteästi tiettyyn aikaan päivästä. Esimerkiksi minulla ei tällä hetkellä olisi muuta keinoa opiskella."

Kekola kertoo opiskelun sujuneen ensimmäisten kuukausien ajan hyvin. Opettajilla on ollut hyvä, valmentava työote ja apua on saanut aina, kun sitä on tarvinnut.

”Olen ollut opintoihin todella tyytyväinen. Tavallaan saan tässä kolme kärpästä yhdellä iskulla: tutkinnon, digitaidot sekä uuden kielen. Etsin usein tietoa hollanniksi, mikä tukee kielen opiskelua. Ja verkon kautta opiskellessa päivittyvät myös digitaidot, jotka ovat tulevaisuuden työelämässä melkeinpä välttämättömät.”

 

Teksti: Jonna Mielonen-Jumisko
Kuva: Seppo Kekola

Kuva
A girl studying on a laptop

Verkkokampuksella opiskelu on joustavaa

Verkossa opintoja voi suorittaa paikasta riippumatta.

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.

Location