
Innoverkostot LIVE
Webinaarisarjan toinen osa järjestetään 24.4. Tilaisuus on suunnattu kaikille, jotka haluavat ymmärtää paremmin TKI-maailmaa ja löytää uusia mahdollisuuksia tutkimus- ja yritysyhteistyöhön. Osallistuminen ei vaadi ennakkotietoja – tärkeintä on uteliaisuus ja halu oppia, miten rahoitus ja verkostot voivat vauhdittaa uusia innovaatioita ja ratkaisuja.
Ohjelmassa:
Suomen Akatemia: infrarahoituksen merkitys Suomen innovaatiotoiminnalle
Merja Särkioja -Suomen Akatemian tutkimusinfrastruktuurikomitean pääsihteeri
Särkioja on roolissaan yli vuosikymmenen ajan vastannut tutkimusinfrastruktuuritoiminnan koordinoinnista, mukaan lukien kansalliset tutkimusinfrastruktuurien tiekartat ja rahoitus. Hän on edustanut Suomea yli kymmenen vuoden ajan ESFRI:ssä, Horisontti Euroopan tutkimusinfrastruktuuriohjelmakomiteassa sekä ERIC-komiteassa, sekä toiminut asiantuntijana tai puhujana lukuisissa kansallisissa ja kansainvälisissä tutkimusinfrastruktuureihin keskittyvissä työryhmissä.
Tule siis kuulemaan, miten tutkimusinfrastruktuurit voivat vauhdittaa TKI-toimintaa ja avata ovia kansainväliseen yhteistyöhön! Särkioja kertoo paitsi ajankohtaisesta Suomen Akatemian rahoituksesta myös siitä, miksi infrastruktuurit ovat ratkaisevassa roolissa innovaatioiden ja kehityksen kannalta. Lisäksi hän jakaa arvokkaita kokemuksiaan kansainvälisestä infrayhteistyöstä – inspiraatiota ja käytännön oppeja luvassa!
Vertaisoppiminen – hyvät käytännöt valtakunnallisissa TKI-hankkeissa
Päivi Korhonen - EU Funding Wizard
CEO, PDGE Project Development Group Europe
Korhosen erityisosaamista ovat projektivalmistelu, innovaatioiden kaupallistaminen ja EU-rahoitushakemusten arviointi. Hänellä on laaja kansainvälinen kokemus yhteistyöstä tutkimus- ja julkishallinnon organisaatioiden kanssa eri puolilla maailmaa, mikä tuo hänen puheenvuoroonsa arvokasta globaalia näkökulmaa.
Päivi Korhonen tunnetaan energisenä puhujana, joka painottaa käytännön ratkaisuja ja konkreettisia toimintatapoja. Puheenvuorossaan "Vertaisoppiminen – hyvät käytännöt TKI-toiminnassa" hän esittelee konkreettisia esimerkkejä siitä, miten hanketoimijat voivat oppia toisiltaan ja kehittää yhdessä vaikuttavampaa tutkimus- ja kehittämistoimintaa.