Muoviroskasta raaka-aineeksi

Kuva
litistettyjä muovipulloja
Muovilla on keskeinen rooli yhteiskunnassamme. Muovin hyviä puolia ovat sen keveys, halpuus, kestävyys sekä monikäyttöisyys. Huonoja puolia ovat sen valmistuksesta syntyvät hiilidioksidipäästöt sekä seuraukset muovin päätymisestä luontoon. Negatiivisia ominaisuuksia voidaan vähentää kuitenkin tehokkaasti kiertotaloudella.

Tervetuloa mukaan kuulemaan ja seuraamaan, kuinka muovi muuntuu roskasta mekaanisten käsittelyjen avulla uusiomuoviraaka-aineeksi ja erilaisiksi tuotteiksi. Asiantuntijamme kertovat laboratoriodemonstraation ohessa muovin kierrätyksen haasteista, motiiveista sekä minkälaista tietoa, kokeiluja ja tutkimusta tarvitaan, jotta entistä suurempi määrä muovia saataisiin kierrätetyksi kestävällä tavalla. Labrademo järjestetään Lahden kampuksen kiertotalous- ja muovilaboratoriossa 23.11. kello 10 - 15.

Labrademo on osa Kaikki muovit kiertää - aluekokeiluilla käytäntöön -hanketta. Hankkeen toteuttajina toimii muovialan osaajia Uudenmaan ja Päijät-Hämeen alueelta. Mukana ovat Espoon kaupungin lisäksi VTT, HSY, Metropolia ammattikorkeakoulu, LAB-ammattikorkeakoulu, Salpakierto Oy, Muovipoli Oy ja Muoviyhdistys ry.

 

Neljä eri rahoittajalogoa: kaikki muovi kiertää, Euroopan Unionin osarahoittama, Uudenmaan liitto ja Päijät-Hämeen liitto

Lisätiedot:

Ossi Martikka
Johtava asiantuntija
ossi [dot] martikkaatlab [dot] fi
Location