Halu kehittyä johdatti Tiinan sosiaali- ja terveysalan YAMK-opintojen pariin: ”Tarmokkaalla yrittämisellä ja hyvällä motivaatiolla pääsee pitkälle”

Kuva
Sairaanhoitaja Tiina Suominen opiskelee YAMK-tutkintoa LABissa
Tiina Suominen on valmistunut Lahden ammattikorkeakoulusta sairaanhoitajaksi, mutta työskenneltyään lähes kymmenen vuotta PHHYKY:n valvontaosastoilla, hän halusi kehittää itseään ja omaa osaamistaan LABin sosiaali- ja terveysalan YAMK-tutkinnon avulla.

Koko ikäni Lahdessa asuneena, täältä pois muuttaminen opintojen tai työn perässä ei ole missään vaiheessa ollut minulle vaihtoehto. Oman opintopolkuni olen alusta alkaen rakentanut niin, että pystyn suorittamaan opinnot helposti omassa kotikaupungissa, ja onneksi LAB-ammattikorkeakoulu on tämän minulle mahdollistanut.

Lukion jälkeen tunsin oloni eksyneeksi, eikä minulla ei ollut selkeää suunnitelmaa tulevaisuudesta – mihin ammattiin haluan aikuisena valmistua? Työskentelin muutaman välivuoteni ajan sairaala-apteekissa, missä pääsin seuraaman sivusta erikoissairaanhoidon tapahtumia. Idea alkoi hitaasti kypsyä: olisiko minustakin hoitajaksi? Ajatusta tuki lähes koko sukuni, joista moni työskenteli jo hoitoalalla. Pääsin ensimmäisellä yrittämällä sisään LABiin, eli silloiseen Lahden ammattikorkeakouluun, opiskelemaan sairaanhoitajan AMK-tutkintoa.

Sairaanhoitajan tutkinto sisälsi paljon konkreettista työssäoppimista, ja työmaailmaan sukellettiin heti ensimmäisen opiskeluvuoden aikana harjoittelujen myötä. Työharjoitteluissa kokemusta kerrytettiin hoitoalan eri yksiköistä, ja oli huikeaa päästä itse oppimaan käytännössä. Mikä parasta, minulla oli heti sairaanhoitajaksi valmistuttuani useampi mahdollinen työpaikka jo tiedossa. Akuutti- ja valvontahoitotyö vei minut mukanaan jo opintojen aikana, ja olenkin koko työurani työskennellyt PHHYKY:n valvontaosastoilla. 

Joustavuutta, tukea ja nykyaikaisia opetusmenetelmiä

Lähes kymmenen työvuoden jälkeen halusin lähteä kehittämään itseäni ja edetä urallani. Hain LABiin opiskelemaan sosiaali- ja terveysalan johtamisen ja kehittämisen YAMK-tutkintoa. Koin pääsykokeet haastaviksi, koska en ollut vuosiin kirjoittanut esseitä, joten yhtäkkiä pidemmän, ajatuksella tuotetun tekstin kirjoittaminen tuntui vaikealta. Tein kuitenkin kaikkeni ja pääsin opiskelemaan ensimmäisellä yrityksellä. Kannustan ehdottomasti kaikkia tavoittelemaan sitä, mikä tuntuu omalta jutulta. Tarmokkaalla yrittämisellä ja hyvällä motivaatiolla pääsee pitkälle!

Olen enemmän kuin iloinen omista opiskeluvalinnoistani. Minulle on aina ollut tärkeää suorittaa tutkinto koulussa, jossa tarjotaan hyvää opetusta ja nykyaikaisia opetusmenetelmiä. Tutkintojen suorittaminen on ollut joustavaa myös elämäntilanteen muuttuessa, ja opiskelijana olen saanut tukea tutkinnon loppuun viemiseen. 

Sairaanhoitajana olen asettanut itselleni korkeat tavoitteet työni suhteen: olen ollut hyvin itsekriittinen sekä kovalla työmoraalilla eteenpäin menevä työntekijä. YAMK-opintojani varten jäin opintovapaalle työstäni ja oman työminäni tutkiskelu monipuolisesti eri näkökulmista on tehnyt itselleni erittäin hyvää. YAMK-opinnot ovat selkeästi kasvattaneet minua kohti tulevaa uraani ja erityisesti johtamisen kulttuuri sekä kehitystyö kiehtovat minua.

Kuva
 Autumn leaves on path

Etene urallasi sosiaali- ja terveysalan YAMK-tutkinnolla

Tutustu sosiaali- ja terveysalan koulutustarjontaan. 

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.

Latest stories

Location