Teknologiakartta.fi yhdistää palvelut ja yrittäjät Päijät-Hämeessä

Kuva
Teknologiakartta.fi yhdistää palvelut ja yrittäjät Päijät-Hämeessä
LAB-ammattikorkeakoulussa kehitetyn uuden palvelualustan tavoitteena on auttaa päijäthämäläisiä yrityksiä hyödyntämään paremmin toistensa osaamista.

LAB-ammattikorkeakoulun Alueellinen teknologiakartta -hanke on avannut uuden verkkoalustan Päijät-Hämeen yrityksille. Teknologiakartta-nimisen alustan kautta yritykset voivat ilmoittaa toisille yrityksille tarjoamistaan tai tarvitsemistaan palveluista. Teknologiakartta visualisoi alueen yritysten osaamistarjontaa sekä kokoaa yhteen kaikenkokoiset yritykset ja eri toimialat.

”Nopea muutos ja digitalisaation eteneminen kaikkialle tekevät omalle yritykselle olennaisten teknologioiden ja niiden hyödyntämiseen tarvittavan osaamisen tunnistamisen haastavaksi. Verkottuminen samoja aiheita pohtivien yritysten kanssa luo edellytyksiä uudelle liiketoiminnalle, jossa ratkaisun hyödyntäjä ja tuottaja voivat löytää toisensa”, LABin TKI-johtaja Pasi Juvonen kertoo.

Teknologiakartta.fi-sivuston verkostojen hyödyntämisen myötä myös yrityksen kilpailukyky paranee, ja päijäthämäläiset pk-yritykset löytävät uusia teknologisia yhteistyömahdollisuuksia.

”Sivusto on saanut todella hyvän vastaanoton. Emme ole aloittaneet vielä edes varsinaista markkinointia, mutta alustalle on jo rekisteröitynyt yli 60 yritystä ja ilmoituksia on tullut reilut 100. Tähän mennessä eniten ilmoituksia ovat jättäneet teollisuuden sekä IT- ja asiantuntija-alojen yritykset”, projektipäällikkö Eija Lantta LAB-ammattikorkeakoulusta toteaa.

”Teknologiakartta.fi on helppokäyttöinen, ja se toimii myös mobiililaitteilla. Kannattaa lähteä rohkeasti kokeilemaan”, Lantta kannustaa.

Euroopan aluekehitysrahaston rahoittama Alueellinen teknologiakartta -hanke päättyy kesällä 2022. LAB-ammattikorkeakoulu jatkaa teknologiakartta.fi-sivuston ylläpitoa.

Lue lisää hankkeesta ja tutustu alustaan:

» Alueellinen teknologiakartta

» teknologiakartta.fi

Lisätietoja:

Eija Lantta
TKI-asiantuntija
eija [dot] lanttaatlab [dot] fi

Uusimmat uutiset

Sijainti