Muotoiluinstituutin opinnäytetyönäyttely uudistuu ja laajenee Lahden Sibeliustaloon

Kuva
Design SHow 2022
LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin perinteinen opinnäytetyönäyttely uudistuu ja laajenee Lahden Sibeliustaloon. Vuoden 2022 näyttelyssä on valmistuvien taidonnäytteiden lisäksi töitä myös muilta muotoilun, kuvataiteen ja visuaalisen viestinnän vuosikursseilta.

Design Show -näyttelykokonaisuus esittelee LABin Muotoiluinstituutin opiskelijoiden ja valmistuvien työnäytteitä. Uudistuneessa opinnäytetyönäyttelyssä nähdään töitä muotoilun, kuvataiteen ja visuaalisen viestinnän kaikilta vuosikursseilta sekä alumneilta. Lisäksi puettavan muotoilun opinnäytetyömallistoja esittelevä KOE-muotinäytös järjestetään näyttelyviikolla ensi kertaa Lahdessa.

Opinnäytetyönäyttely järjestetään nyt laajempana kuin koskaan aiemmin, ja siellä on monipuolinen kattaus Muotoiluinstituutin opiskelijoiden töitä sekä Lahdesta että Lappeenrannasta. Opiskelijat käsittelevät töissään muun muassa luontoaiheita, eläinten oikeuksia, sosiaalisia ja kulttuurisia teemoja sekä arkipäivän oivalluksia. Myös kaikki koulutukset läpileikkaava teema eli kiertotalous on vahvasti läsnä näyttelyssä.

”On hienoa saada Muotoiluinstituutin opiskelijoiden osaaminen yleisön nähtäville keskeiselle paikalle Lahteen. Opiskelijavoimin toteutettu Design Show kuvastaa hyvin sitä yhteishenkeä ja tekemisen meininkiä, jota opiskelu meillä on”, LABin lehtori Henri Halla-Aho sanoo.

Opinnäytetöiden ja teosten lisäksi näyttely on suunnittelusta toteutukseen saakka täysin opiskelijoiden käsialaa. Uuden näyttelykokonaisuuden avulla opiskelijat saavat kytkettyä työnsä yleiseen keskusteluun, kertoo toukokuussa palvelumuotoilijaksi valmistuva Outi Wright näyttelyn kuratointitiimistä.

”Näyttely antaa opiskelijalle eritoten mahdollisuuden sijoittaa oma tekeminen osaksi isompaa kokonaisuutta sekä synnyttää vuoropuhelua töiden ja tekijöiden välillä. Käytännön tasolla opiskelija myös oppii, miten asetetaan oma työ vaikuttavasti ja ammattimaisesti näytille. Tämänvuotiseen näyttelyyn tulee joka vuosikurssilta upeita töitä, joita kannattaa ehdottomasti tulla katsomaan!”

Muotoiluinstituutin Design Show 2022: Translucent

Tervetuloa näyttelyyn 17.–22.5.2022 Lahden Sibeliustaloon, Puusepän Verstaalle.

Näyttelyyn on vapaa pääsy, ja se on avoinna ti-pe 9–18 ja la-su 12–18.

Näyttelyohjelmaan ja suunnittelijoihin voi tutustua Instagramissa: @mi_designshow.

Lisätietoja:

Henri Halla-Aho, lehtori, +358 44 708 5080, henri [dot] halla-ahoatlab [dot] fi

Outi Wright, palvelumuotoiluopiskelija, +358 50 359 7428, outi [dot] wrightatstudent [dot] lab [dot] fi

Kaisa Leka, opettaja, kaisa [dot] lekaatlab [dot] fi

Uusimmat uutiset