KOE-muotinäytös ensi kertaa Lahdessa ja Fashion in Helsinki -tapahtumassa

Kuva
KOE Fashion Show 2022
KUVA: VALTTERI NEVALAINEN
KOE-muotinäytös laajenee kahden kaupungin tapahtumaksi, kun suosittu näytös järjestetään sekä Lahdessa että Helsingissä.

KOE-muotinäytös on LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin vuosittainen näytös, jossa esitellään puettavan muotoilun koulutuksesta valmistuvien opiskelijoiden opinnäytetyömallistot. Näytöksessä nähdään myös toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoiden Zero Waste -asukokonaisuuksia ja konseptimallistoja.

Vuoden 2022 muotinäytös järjestetään Lahden Sibeliustalossa 19.5. ja Helsingin Valkoisessa Salissa 31.5. KOE-muotinäytös on tänä vuonna mukana myös arvostetussa Fashion in Helsinki -tapahtumassa, joka kokoaa yhteen alan kotimaiset ja kansainväliset vaikuttajat suomalaisen muodin äärelle.

”Tapahtuma keskittyy nuoriin suunnittelijoihin ja nouseviin brändeihin, ja sinne on aikaisempina vuosina kutsuttu kansainvälisiäkin vieraita ympäri maailmaa. Hienoa, että pääsimme mukaan ohjelmaan”, KOE22-näytöstä koordinoiva opiskelijatiimi iloitsee. ”Lisäksi haluamme esitellä osaamistamme täällä Muotoiluinstituutin kotikaupungissa Lahdessa.”

Lahdessa KOE-muotinäytös järjestetään ensimmäistä kertaa, ja se on osa laajempaa Design Show -näyttelykokonaisuutta. LABin Muotoiluinstituutin uudistuneessa opinnäytetyönäyttelyssä nähdään töitä muotoilun, kuvataiteen sekä visuaalisen viestinnän kaikilta vuosikursseilta Lahdesta ja Lappeenrannasta.

Kiertotalouden mukaista vaatesuunnittelua

Muotinäytökset edustavat lahtelaista muotoilukoulutusta, suomalaista muotoiluosaamista sekä ekologista vaatesuunnittelua.

Näytöksissä esiteltävissä mallistoissa pureudutaan muun muassa kiertotalouteen, elinkaarisuunnitteluun, leikkuujätteettömyyteen ja leikkuujätteen hyötykäyttämiseen, uudelleenvalmistukseen, biohajoaviin tekstiileihin, ultraäänihitsaamiseen ja 3D-suunnitteluun sekä luonnonmukaisiin tekstiilikuituihin, kuten pujoon. Mallistoissa on käytetty materiaaleina tekstiilien lisäksi esimerkiksi merilevää ja kalannahkaa.

”Puettavan muotoilun koulutuksen keskiössä ovat kestävä kehitys ja kiertotalous. Vaateteollisuus tarvitsee suunnanmuutosta, ja uudella suunnittelijasukupolvella on siinä iso rooli. Vastuullisuus on heille tärkeä ja luonteva osa suunnitteluprosessia”, lehtori ja KOE-näytöksen tuottaja Susanna Björklund sanoo.

KOE-muotinäytös järjestetään Lahden Sibeliustalossa 19.5.2022 klo 19 ja Helsingin Valkoisessa Salissa 31.5. klo 18. Tervetuloa!

Näytöksiin on ennakkoilmoittautuminen, ja voit ilmoittautua seuraavien linkkien kautta:

» Lahti (ilmoittautuminen 18.5. mennessä)

» Helsinki (ilmoittautuminen 30.5. mennessä)

Lue lisää ja tutustu suunnittelijoihin:

» www.koefashionshow.com

» IG: @koefashionshow

Lisätiedot:

Susanna Björklund
Lehtori
susanna [dot] bjorklundatlab [dot] fi
Kuva
Detail white hangers

Muotoilija (AMK), puettava muotoilu

Sijainti