Liikunnan, elämysten ja hyvinvoinnin tiekartalla kasvatetaan Päijät-Hämeen vetovoimaa

Kuva
Päijät-Hämeen liikunnan, elämysten ja hyvinvoinnin tiekartta
Lahden seutu pyrkii Euroopan johtavaksi liikunnan, urheilun, tapahtumien ja hyvinvointiosaamisen keskittymäksi, joka palvelee samalla myös paikallisia yrittäjiä. Tavoitteiden saavuttamisen tueksi tehty Päijät-Hämeen liikunnan, elämysten ja hyvinvoinnin tiekartta 2030 on nyt valmistunut.

EU:n komission älykkään erikoistumisen konseptissa kaikilla alueilla on omat vahvuutensa. Päijät-Hämeessä älykkään erikoistumisen strategisiksi kärjiksi on valittu kiertotalous, muotoilu sekä liikunta ja elämykset. Kaikista kärjistä on tehty tai tehdään toimintaa ohjaavat tiekartat. Liikunnan, elämysten ja hyvinvoinnin tiekartta on vuorostaan saatu päätökseen.

LAB-ammattikorkeakoulun koordinoimassa Päijät-Hämeen liikunnan ja elämysten tiekartta -hankkeessa luotiin suuntaviivat liikunnan, elämysten ja hyvinvoinnin yhteiselle kehittämistyölle vuoteen 2030 saakka. Tiekartta määrittelee lähtökohdat, tavoitteet ja toimenpiteet, joiden avulla maakunnan mahdollisuudet profiloitua aktiivisena liikunta-, urheilu- ja tapahtumapaikkana sekä hyvinvointia edistävänä alueena ja osaamiskeskittymänä vahvistuvat niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.

”Tiekarttaprosessi alkoi reilu vuosi sitten. Hanketiimin toteuttamien asukas- ja organisaatiokyselyjen, teemahaastattelujen, vertailuanalyysin, työpajojen sekä sidosryhmätapaamisten avulla onnistuimme tiekartan teemojen, tavoitteiden ja toimenpiteiden linjaamisessa. Yhteensä tiekarttatyöhön on osallistunut yli 100 asiantuntijaa eri organisaatioista ja useita satoja alueen asukkaita”, kertoo projektipäällikkö Kirsi Kiiskinen LAB-ammattikorkeakoulusta.

Tavoitteena on, että vuoteen 2030 mennessä voidaan puhua innovatiivisesta päijäthämäläisestä liikunnan, elämysten ja hyvinvoinnin ekosysteemistä, joka tunnistetaan myös kansainvälisesti osana Suomen maakuvaa. Kokonaissuunnitelman kärkitoimet keskittyvät digitalisaatioon, yhteiseen brändiviestiin, vahvaan osaamiseen sekä olosuhteiden ja infran kehittämiseen.

Tiekartta julkistetaan tiistaina 18.5.2021 klo 9–11 Hiilloksesta roihuun -webinaarissa. Tervetuloa kuulemaan, miten Päijät-Hämeestä rakentuu kansainvälisesti kiinnostava innovaatiotoimija sekä liikunnan, elämysten ja hyvinvoinnin osaamiskeskittymä. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille.

Päijät-Hämeen liikunnan, elämysten ja hyvinvoinnin tiekarttaan voi tutustua myös Päijät-Hämeen liiton verkkosivuilla.

Lisätietoja:

Kirsi Kiiskinen, LAB-ammattikorkeakoulu

+358 44 708 5176, kirsi [dot] kiiskinenatlab [dot] fi

Uusimmat uutiset

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.

Sijainti