LAB-ammattikorkeakoulu haastaa etsimään ratkaisuja korona-arkeen

Kuva
Blue windows
Kahdessa kilpailussa etsitään ratkaisuja koronapandemian tuomiin haasteisiin. Parhaat ideat palkitaan rahalla.

Perjantaina 17.4. käynnistynyt PandemIdea-kilpailu on kaikille avoin ideakilpailu. Kilpailussa etsitään pandemia-ajan elämää helpottavia innovaatioita.

”Idean on oltava konkreettinen ja autettava jollain tavalla ratkaisemaan pandemian tuomia haasteita. Sille on oltava selkeä tarve ja siitä on saatava muodostettua liiketoimintaa. Aihealueella tai toimialalla ei ole väliä”, LABin kehittämispäällikkö Mark Poutanen kertoo.

Kilpailuun voi osallistua yksin tai tiiminä. Ideat on lähetettävä viimeistään maanantaina 4.5. Voittaja saa pääpalkintona 3000 euron arvosta palveluja idean jatkokehittämiseen ja lisäksi kolme parasta ideaa palkitaan 1000 euron arvoisilla tuotepalkinnoilla.

PandemIdea-kilpailun järjestää StartHub ja Korkeakoulut innovaatiotoiminnan vauhdittajina – DYNAMO -hanke.

Hack the Corona on suunnattu LABin opiskelijoille

Opiskelijoille suunnatussa Hack the Corona -hackathonissa etsitään puolestaan ratkaisuja siihen, kuinka konenäköteknologia ja tekoäly voivat auttaa koronaviruksen torjunnassa. Viikon mittainen hackathon alkaa keskiviikkona 29.4.

”Konenäköä hyödyntäviä uusia sovelluskohteita etsitään jatkuvasti. Uusi idea voi olla vaikkapa vessapaperin määrää mittaava laite kauppoihin, käsienpesun puhtautta mittaava laite tai jotain aivan muuta”, TKI-asiantuntija Anna Lahti kertoo.

Paras idea palkitaan 1000 euron palkinnolla ja lisäksi jokainen opiskelija saa osallistumisestaan kaksi opintopistettä. Parhaat ideat esitellään yhteistyöyrityksille myöhemmin keväällä.

Hackathonin järjestää LAB-ammattikorkeakoulun Konenäön sovellukset sote- ja hyvinvointialalla -hanke yhteistyössä Tekoälypaja -hankkeen sekä opiskelijakunta KOEn kanssa.

 

Lisätietoja PandemIdea-kilpailusta:
kehittämispäällikö Mark Poutanen, mark [dot] poutanenatlab [dot] fi , 0400 918 761
Kilpailun internet-sivu

Lisätietoja Hack the Corona -hackathonista:
TKI-asiantuntija Anna Lahti, anna [dot] lahtiatlab [dot] fi, 044 708 5205
Kilpailun internet-sivu