Hiusjäte ja koirankarvat kiertoon – LAB sparraa kampaamo- ja trimmausalan toimijoita uuteen liiketoimintaan

Kuva
Kampaamoista kerätyt hiukset menevät uusiokäyttöön Hiukka-projektissa.
LAB-ammattikorkeakoulu tarjoaa syyskuussa maksuttomia kiertotalousaiheisia koulutuksia kampaamo- ja trimmausalan toimijoille.

Hiukka 2.0 -projektin järjestämillä koulutuksilla tavoitellaan kestävää ja uutta liiketoimintaa hius- ja karvakuiduista eli hiukkamateriaalista sekä hillitään ilmastonmuutosta. Projektissa on jo vuoden verran kehitetty kiertotalouden mukaisia ratkaisuja muovin korvaamiseksi.

”Näkyvyys mediassa on innoittanut uusia kampaamo- ja trimmausalan toimijoita ympäri Suomen osallistumaan Hiukka hyvä -ympäristöprojektin ylläpitämään keräystoimintaan. Koulutuksen avulla haluamme madaltaa kynnystä tulla mukaan tarjoamalla tietoa hiusten ja karvojen kierrättämisestä sekä kiertotalouden mukaisesta liiketoiminnasta. Tulevilla hiuskeijuilla ja karvakummeilla on varmasti myös ideoita toiminnan kehittämiseen”, projektipäällikkö Paula Nurminen sanoo.

Roskasta rahaksi – hius- ja karvajätteessä piilee uusia liiketoimintamahdollisuuksia

Hiukka-koulutukset tarjoavat erityisesti kampaamo- ja trimmausalan yrityksille ja opiskelijoille mutta myös kaikille aiheesta kiinnostuneille mahdollisuuden osallistua uutta liiketoimintaa synnyttävään koulutuskokonaisuuteen. Koulutuksissa perehdytään hius- ja karvajätteen matkaan roskasta uudeksi tuotteeksi ja siihen, miten se muutetaan rahaksi.

Molemmat koulutuspäivät järjestetään syyskuussa Lahden kampuksella, joista ensimmäiseen on mahdollista osallistua myös etänä. Ensimmäisessä koulutuspäivässä 22.9. pureudutaan muun muassa ympäristöystävällisen liiketoiminnan kulmakiviin, kiertotalouden mukaiseen suunnitteluun ja vastuullisen brändin rakentamiseen sekä kestävään logistiikkaan ja materiaalivirtoihin.

Toisena koulutuspäivänä 29.9. pohditaan hiukkamateriaalin myyntiä ja markkinointia. Osana koulutusta järjestetään korutyöpaja, jossa askarrellaan koruja hiuksista. Lisäksi päivän aikana on mahdollista saada yksilöllistä sparrausta markkinointiklinikalta.

”Hiuksista ja karvoista valmistetulle hiukkamateriaalille on jo tähän mennessä löydetty hienoja käyttömahdollisuuksia. Materiaalia tarvitaan kuitenkin lisää, ja siksi toimintaan kaivataan mukaan kiertotaloudesta kiinnostuneita yrityksiä. Koulutukseen voi tulla verkostoitumaan ja miettimään yhdessä, miten hiusjäte ja koirankarvat voidaan muuttaa rahaksi”, Nurminen kannustaa.

Lue lisää koulutuksista ja ilmoittaudu mukaan!

Hiukka 2.0 – Hius- ja muu orgaaninen kuitu muovin korvaajana -projekti on Päijät-Hämeen liiton rahoittama.

Lisätietoja:

Paula Nurminen, projektipäällikkö, +358 44 708 5248, paula [dot] nurminenatlab [dot] fi

Mervi Koistinen, TKI-asiantuntija, +358 44 708 5190, mervi [dot] koistinenatlab [dot] fi

Uusimmat uutiset

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.