Etelä-Karjalassa testataan uudenlaista sosiaali- ja terveysalan työharjoittelumallia

Kuva
LABin kyltti Lappeenrannan kampuksen edessä.
LAB-ammattikorkeakoulu on mukana turvaamassa osaavan hyvinvointialan henkilöstön riittävyyttä ja saatavuutta Etelä-Karjalassa.

LAB-ammattikorkeakoulun hallinnoimassa HAVUJA-hankkeessa testataan parhaillaan uudenlaista sosiaali- ja terveysalan työharjoittelumallia. Tavoitteena on lisätä Etelä-Karjalan hyvinvointialan vetovoimaa opiskelijoille ja alalle palaaville sekä edistää pitovoimaa nykyisille ammattilaisille.

Syksyllä 2023 Etelä-Karjalan hyvinvointialueella harjoittelunsa suorittavat sairaanhoitaja- ja lähihoitajaopiskelijat työskentelevät sekä erikoissairaanhoidossa että avoterveydenhuollon yksiköissä. Pilotoitavassa toimintamallissa opiskelija pääsee työskentelemään kahdessa paikassa yhden harjoittelun aikana. Tämä poikkeaa tavanomaisesta harjoittelumallista, jossa opiskelija suorittaa työharjoittelun pelkästään esimerkiksi poliklinikalla tai avoterveydenhuollossa.

Projektipäällikkö Eija Viitalan mukaan uusien harjoittelupolkujen avulla parannetaan opiskelijoiden suunniteltua valmistumista ja vahvistetaan hyvinvointialan vetovoimaa.

”Hankkeen toimenpiteillä pyrimme saamaan alalle lisää hakijoita ja positiivisten harjoittelukokemuksien avulla toivomme heidän myös jäävän valmistumisensa jälkeen töihin Etelä-Karjalaan sekä alalle ylipäätään. Hyvinvointiala tarvitsee osaavia työntekijöitä nyt ja jatkossa.”

Projektin aikana pyritään kasvattamaan hyvinvointialan positiivista brändiä ja tuetaan työpaikkaohjaajia harjoitteluissa. Lisäksi yhtenäistetään toisen asteen ja AMK-opiskelijoiden ohjauskäytänteitä sekä luodaan uudenlaisia harjoittelupolkuja työelämään.

HAVUJA – Veto- ja pitovoimaa hyvinvointialalle on LAB-ammattikorkeakoulun, Etelä-Karjalan hyvinvointialueen ja Saimaan ammattiopiston yhteiskehittämisprojekti. Tammikuussa 2023 alkanut kaksivuotinen hanke on Euroopan unionin osarahoittama.

Lisätiedot:

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.

Sijainti