Sami Lanki ylennettiin projektipäälliköksi rakennusmestariopintojen alkuvaiheessa

Kuva
Sami Lanki
Sami Lanki opiskelee LAB-ammattikorkeakoulun Lappeenrannan kampuksella rakennusmestariksi. Muutaman opiskeluvuoden jälkeen monimuotototeutuksena ja työn ohessa suoritettava tutkinto on osoittautunut täysin oikeaksi valinnaksi lähes parinkymmenen vuoden työuran jälkeen.

Talonrakennuksen perustutkinnon 90-luvulla suorittanut Lanki hakeutui opiskelemaan LABiin terveydellisistä syistä, kun miehen molemmat ranteet leikattiin nivelrikon vuoksi ja uuden ammatin etsintä oli väistämättä edessä. Alaa Langin ei tarvinnut kuitenkaan vaihtaa rakennusmestarikoulutuksen ansiosta.

”Alalla pitkään olleena oli luontaista jäädä tekemään sitä, minkä osaan parhaiten. Paljon erilaisia projekteja vetäneenä omaan myös kokonaiskuvan rakennusalan töistä.”

LABin rakennusmestarin koulutuksesta opiskelija saa maankäyttö- ja rakennuslain edellyttämän vastaavan työnjohtajan kelpoisuuden vaativiin työnjohtotehtäviin. Uusia työmahdollisuuksia johto- ja koordinointitasolla voi ilmaantua myös opintojen ollessa vielä kesken, sillä Lanki ylennettiin projektipäälliköksi jo opintojen alkuvaiheessa.

”Olen ollut koko opiskelujen ajan rakennus- ja maansiirtoalan yrityksessä töissä, mutta rakennusmestarikoulutuksen ansiosta solmin projektipäällikön työsopimuksen.”

Monimuotoisesti toteutettava rakennusmestarin koulutus on sopinut Langille erinomaisesti, eikä hän korkeakoulujen yhteishaussa harkinnutkaan mitään muuta opiskelutapaa. ”Monimuotototeutuksessa on verkko-opetuksen lisäksi myös lähiopetuspäiviä, mutta ne ovat pääsääntöisesti viikonloppuisin, joten ne harvoin menevät päällekkäin työn kanssa. Myös korona-aikana LAB on mahtavasti muuntautunut tilanteeseen verkko-opetuksen osalta.”

Lanki pitää opetusta LABissa laadukkaana ja etenkin rakennusmestarikoulutuksessa hän arvostaa opettajien käytännön kokemusta alalta. Rakennusmestarin koulutusta Lanki suositteleekin erityisesti niille, joilla on jo työkokemusta alalta.

”Olen saanut päivitettyä tietämystäni alalta nykyaikaan ja oppinut paljon uutta tietoa lakipuolen koukeroista eli erilaisista vastuista ja velvoitteista. Olen myös saanut opintojen ansiosta lisää itsevarmuutta tekemiseen”, kertoo Lanki.

 

Teksti: Elina Jokela

Aloita rakennusalan työnjohdon opinnot!

Rakennusmestarin koulutuksen opinnoissa saavutetaan maankäyttö- ja rakennuslain edellyttämä vastaavan työnjohtajan kelpoisuus vaativassa työnjohtotehtävässä. 

Sijainti