Menestysresepti - Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kehittäminen ravintola-alalla
Kuva
![kuva](/sites/default/files/styles/news_image_large_760px_/public/2025-01/Screenshot%202025-01-16%20132533.png?h=ed3ae872&itok=STviJJrt)
Menestysresepti-hanke vastaa moninaisiin tuottavuuden ja työhyvinvoinnin haasteisiin ravintola-alalla. Hankkeen toteuttajina ovat TAMK, LAB, SeAMK, Haaga-Helia ja SAMK.
Hankkeessa keskitytään ravintoloiden tuotanto- ja palveluprosessien kehittämis- ja nykyaikaistamistarpeisiin sosio-eettisellä otteella. Hanke aktivoi alalla työskenteleviä ja sille hakeutuvia lisä- ja jatkokouluttautumaan, vahvistamaan osaamistaan ja tarttumaan jatkuvan oppimisen mahdollisuuksiin. Hanke parantaa alan veto- ja pitovoimaa, johtamiskäytäntöjä, tuottavuutta, työhyvinvointia ja oppimista ja jatkuvaa kehittämistä osana arkea.
Hankkeen tärkeänä lähtökohtana on se, että ravintola-alalla voidaan luoda kilpailuetua panostamalla työntekijöiden hyvinvointiin sekä tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kehittämiseen rinnakkain. Henkilökuntaa osallistaen ja digitaalisia ratkaisuja ja vieraanvaraisia kohtaamisia yhteen sovittaen voidaan luoda parempaa ravintola-alan työelämää.
Viiden restonomeja kouluttavan ammattikorkeakoulun voimin löydetään yhdessä ratkaisuja tuottavuuden ja työhyvinvoinnin parantamiseen.
Hankkeessa keskitytään ravintoloiden tuotanto- ja palveluprosessien kehittämis- ja nykyaikaistamistarpeisiin sosio-eettisellä otteella. Hanke aktivoi alalla työskenteleviä ja sille hakeutuvia lisä- ja jatkokouluttautumaan, vahvistamaan osaamistaan ja tarttumaan jatkuvan oppimisen mahdollisuuksiin. Hanke parantaa alan veto- ja pitovoimaa, johtamiskäytäntöjä, tuottavuutta, työhyvinvointia ja oppimista ja jatkuvaa kehittämistä osana arkea.
Hankkeen tärkeänä lähtökohtana on se, että ravintola-alalla voidaan luoda kilpailuetua panostamalla työntekijöiden hyvinvointiin sekä tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kehittämiseen rinnakkain. Henkilökuntaa osallistaen ja digitaalisia ratkaisuja ja vieraanvaraisia kohtaamisia yhteen sovittaen voidaan luoda parempaa ravintola-alan työelämää.
Viiden restonomeja kouluttavan ammattikorkeakoulun voimin löydetään yhdessä ratkaisuja tuottavuuden ja työhyvinvoinnin parantamiseen.
Avainsanat
Toteutusaika
-
Projektin tila
Käynnissä
Toteutusalue
Kansallinen
Rahoitus
ESR 2021-2027
Kuva
![Euroopan unionin osarahoittama](/sites/default/files/styles/partner_logo/public/2024-11/images.png?itok=SJBDNN3c)
LABin rooli
Osatoteuttaja
Yksikkö
Liiketoiminta
Painoala
Hyvinvoiva ihminen