Lappeenrannan kampus

Lappeenrannassa opiskelet LAB-ammattikorkeakoulun ja LUT-yliopiston yhteisellä, Kaakkois-Suomen suurimmalla korkeakoulukampuksella. Skinnarilan kaupunginosassa sijaitsevalla kampuksella työskentelee noin 10 000 ihmistä, joista 3 400 on LABin opiskelijoita.

Loistavat puitteet opiskeluun

LABin Lappeenrannan kampus tarjoaa opiskeluun loistavat puitteet: sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan laboratoriot ovat yhdet Suomen parhaista. Hotelli- ja ravintola-alaa opiskelet syksyllä 2019 avatuissa tiloissa, esimerkiksi upouudessa älykeittiössä ja baariluokassa. Myös kuvataiteen opetustilat ovat uudet – täältä löydät niin monipuoliset työskentelytilat kuin gallerialuokankin.

Kampukselta löydät myös tiedekirjaston, viisi opiskelijahintaista ravintolaa, kahvilan ja ruokakaupan sekä liikuntapalveluita palloilu- ja lajivuoroista ryhmäliikuntaan ja kuntosaliin. Kielikeskuksessa voit opiskella yhdeksää kieltä – eurooppalaisten kielten lisäksi kiinaa ja japania.

Noin seitsemän kilometrin matka kampukselta keskustaan taittuu näppärästi niin bussilla kuin kaupunkipyörälläkin.

Tutorit pitävät huolen siitä, että kampus, Lappeenranta ja opiskelukaverit tulevat tutuiksi – meillä et jää yksin.

Lappeenrantaan on helppo tulla

Lappeenranta on kansainvälinen korkeakoulukaupunki ja Suomen ilmastopääkaupunki Saimaan rannalla. Asukkaita on noin 73 000 ja joka kymmenes heistä on korkeakouluopiskelija. Kaupungissa tehdään aktiivisesti töitä vireän ja aktiivisen kaupunkielämän ylläpitämiseksi. Lappeenrantaan on helppo tulla: junamatka Helsinkiin kestää kaksi tuntia ja Joensuuhun vain hieman kauemmin. Moniin Keski-Euroopan kohteisiin pääsee Lappeenrannasta suoraan lentokentältä.

Kaupungista löytyy kattavasti erilaisia palveluita ja mahdollisuuksia opiskeluun ja vapaa-aikaan – esimerkiksi kahviloita, ravintoloita, viisi kauppakeskusta, teatteri ja elokuvateatteri sekä laajasti liikuntapalveluita, harrastusmahdollisuuksia ja luonnonrauhaa sitä kaipaaville. Lappeenrannan satamasta löydät kesäisin jotain valtakunnallisestikin ainutlaatuista – nimittäin kolme miljoonaa kiloa painavan hiekkalinnan.

Kuva
A student walking down the hallway on Lappeenranta Campus

Aukioloajat

Lappeenrannan kampus
Yliopistonkatu 36
53850 Lappeenranta

Aukioloajat ma–pe klo 7–20

Kuva
A hallway on Lappeenranta Campus

Tutkintoon johtavat koulutukset

Opiskele tutkinto Lappeenrannassa 

Kuva
Student art work on Lappeenranta Campus

Avoin AMK

LABin avoimen AMK:n tarjonta Lappeenrannassa. 

Kuva
Students on Lappeenranta Campus

Palvelut yrityksille

Tutustu palvelutarjontaamme Lappeenrannassa. 

Kuva
Lappeenranta ilmakuva keskusta

Lappeenranta

Lappeenranta on kansainvälinen korkeakoulukaupunki Kaakkois-Suomessa. 73 000 asukkaasta joka kymmenes on korkeakouluopiskelija. Haluaisitko liittyä joukkoon?

Kuva
LUT Academic Library Lahti

Kirjaston aineistot käytettävissäsi

Kampuksillamme palvelee kaikille avoin, monialainen tiedekirjasto, jonka kokoelmissa on e-kirjoja, kansainvälisiä artikkeleita, lehtiä ja kurssikirjallisuutta. LUT-tiedekirjasto on LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun yhteinen kirjasto Lahdessa, Lappeenrannassa ja verkossa.