Uusi innovaatioalusta yhdistää sote-alan toimijat ja teknologiayritykset Päijät-Hämeessä ja Etelä-Karjalassa

Kuva
Myös opiskelijat osallistuvat LAB WellTech -toimintaympäristössä tehtäviin projekteihin.
Myös opiskelijat osallistuvat LAB WellTech -toimintaympäristössä tehtäviin projekteihin.
Kuvaaja: Daria Benabad
LAB-ammattikorkeakoulun uusi testaus- ja kehittämisympäristö, LAB WellTech, syntyi sote- ja teknologia-alojen yritysten verkostoitumisen sekä uusien terveyttä edistävien ja teknologiaa hyödyntävien innovaatioiden tarpeista. Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen innovaatioalusta yhdistää sosiaali- ja terveysalan toimijat sekä teknologiayritykset erityisesti Lahdessa ja Lappeenrannassa, mutta testbed-toiminta palvelee myös valtakunnallisesti.

”Teknologia-alan yritysten ja sosiaali- ja terveysalan toimijoiden pitäisi olla tiiviissä yhteistyössä uutta hyvinvointiteknologiaa kehitettäessä. Näin saavutetaan mahdollisimman toimivia ja kaikkia osapuolia hyödyntäviä innovaatioita. LAB WellTech -kehittämisympäristö on teknologia- ja sote-alojen eri toimijoiden yhteinen alusta, jossa innovaatioita on mahdollista testata turvallisesti aidoissa sote-alan ympäristöissä”, sanoo kehittämisympäristön koordinaattori Pirjo Tuusjärvi LAB-ammattikorkeakoulusta.

Ponnistuslauta uusille yrittäjille ja startupeille

Käyttäjälähtöisten innovaatioiden kehittäminen on keskeinen osa LAB WellTechin toimintaa. Myös aloittelevat yrittäjät ja start up -yritykset ovat toivottuja innovaatioalustan käyttäjiä, sillä LAB WellTech tekee tiivistä yhteistyötä LAB-ammattikorkeakoulun yrityshautomon kanssa. LAB WellTechiin voi Tuusjärven mukaan olla yhteydessä aivan innovaatioprosessin alkutaipaleella.

”Tarjoamme laajat mahdollisuudet innovaatioiden kehittämiselle ja testaukselle eli yritys tai kuka tahansa toimija voi olla yhteydessä meihin, vaikka mielessä olisi vasta vain idea. Lähdemme sen jälkeen yhdessä rakentamaan eri asiantuntijoiden ja osaajien kanssa liiketoimintaa pidemmälle. Innovaatioprosessi on käytännössä mahdollista toteuttaa ideasta maaliin asti ja yhteistyön lopputulemana voidaan saada markkinoille uusi tuote.”

Ideoiden kehittämiseen ja testaamiseen voidaan hyödyntää LAB-ammattikorkeakoulun kampusten tiloja ja laboratorioita, sekä simulaatiotilat tarjoavat rajattomat mahdollisuudet erilaisten demonstraatioympäristöjen rakentamiselle. Lisäksi Lahden kampukselle on rakentumassa LAB WellTechin oma testaus- ja kehittämisympäristö, joka toimii samalla ulkopuolisille yhteistyökumppaneille yhteistyötilana ja showroomina.

”Meillä on myös vahva verkosto sote-alan julkisiin ja yksityisiin toimijoihin. LAB WellTechin avulla on siis mahdollista testata yksittäisiä tuotteita ja innovaatioita oikeissa sote-alan ympäristöissä ja näin saadaan välitön palaute asiantuntijoilta sekä loppukäyttäjiltä”, Tuusjärvi korostaa.

Koulutuksen rooli on myös tärkeä: LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijat pääsevät LAB WellTechin avulla tutustumaan uuteen hyvinvointiteknologiaan, osallistumaan erilaisiin työelämän kehittämisprojekteihin sekä verkostoitumaan mahdollisten tulevien työnantajien kanssa. Tätä kautta projekteihin saadaan mukaan myös monialaista osaamista ja tuoreita ideoita.

Lisätietoja:

Pirjo Tuusjärvi, LAB-ammattikorkeakoulu

+358 44 708 0309, pirjo [dot] tuusjarviatlab [dot] fi 

LAB WellTech

LAB WellTech testaus- ja kehittämisympäristö tarjoaa matalan kynnyksen toimintaympäristön uusien hyvinvointiteknologian innovaatioiden kehittämiseen, testaamiseen ja pilotointiin.

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.