Tytti-Lotta Ojala LABin Muotoiluinstituutin johtajaksi

Kuva
Muotoiluinstituutin johtaja Tytti-Lotta Ojala
Tytti-Lotta Ojala on Muotoiluinstituutin uusi yksikönjohtaja. Kuvaaja: Evelin Kask
Muotoilun moniosaaja Tytti-Lotta Ojala on valittu LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin yksikönjohtajaksi.

Kauppatieteiden maisteri Tytti-Lotta Ojala (s. 1979) aloittaa Muotoiluinstituutin yksikönjohtajana 1.12.2022Alkujaan lahtelainen Ojala siirtyy LAB-ammattikorkeakouluun perustamastaan Nordic Umami Company Oy:stä, ruokainnovaatioita kehittävästä startupista.

Tytti-Lotta Ojalalla on laaja kokemus muotoilun hyödyntämisestä kansainvälisessä liiketoiminnassa ja erityisesti kasvustrategioissa. Lisäksi Ojala on kehittänyt globaaleja innovaatioita ja brändejä, ja hän on yksi ensimmäisistä design thinking -lähtöisten organisaatiokulttuurien rakentajista Suomessa.

“On valtava kunnia päästä osaksi Muotoiluinstituutin vahvaa tarinaa ja saada rakentaa muotoiluosaamisen tulevaisuutta yhdessä sitoutuneiden opiskelijoiden ja osaavan henkilökunnan kanssa”, Ojala toteaa. ”Muotoilun markkina on murroksessa, ja meidän tehtävämme on viitoittaa koulutusta kohti tulevaisuutta.”

Kauppatieteiden lisäksi (KTM, IDBM) Ojala on opiskellut muotoilujohtamista taideteollisessa korkeakoulussa (nyk. Aalto-yliopisto) sekä muotoiluajattelua (design thinking) Stanfordin yliopistossa, Yhdysvalloissa. Ojala on myös Ornamo ry:n hallituksen jäsen.

"Työn murros, ilmastonmuutos ja globaalit kriisit tekevät muotoilusta itsessään ajankohtaisempaa kuin koskaan. Design on keskeisessä roolissa tulevaisuuden haasteiden voittamisessa. LABin poikkitieteellinen kokonaisuus antaa upeat eväät toteuttaa muotoilua sen koko laajuudessa”, Ojala pohtii.

Tytti-Lotta Ojala tulee vastaamaan Muotoiluinstituutin kehittämisestä. LAB-ammattikorkeakoulun johtoryhmän jäsenenä hänen tehtävänään on myös huolehtia koko LABin yhteisen strategian toteutumisesta.

”Olen erittäin iloinen voidessani toivottaa Tytti-Lotan tervetulleeksi LABin tiimiin. Hänellä on laaja muotoiluosaamisen kokemus ja syvällinen ymmärrys muotoiluajattelun merkityksestä tietoyhteiskunnalle”, LAB-ammattikorkeakoulun rehtori Turo Kilpeläinen sanoo.

”Me Muotoiluinstituutissa koulutamme muotoilun, kuvataiteen ja visuaalisen viestinnän tulevaisuuden näkijöitä ja tekijöitä. Tulevaisuuden kasvu rakennetaan suunnittelulähtöisellä ajattelulla ja tekemisellä ja uskon, että Tytti-Lotan kokemus ja näkemys vahvistavat osaamistamme entisestään.”

Lisätiedot:

Turo Kilpeläinen
Toimitusjohtaja
turo [dot] kilpelainenatlab [dot] fi

Uusimmat uutiset