Tulevaisuustyöpajat haastavat eteläkarjalaiset pienyrittäjät pohtimaan tulevaisuuttaan

Kuva
detail laptop photoshop student
LAB-ammattikorkeakoulussa kehitetty työpajamalli tarjoaa eteläkarjalaisille pienyrittäjille mahdollisuuden kartuttaa tulevaisuustaitojaan keväällä 2022 alkavassa verkkokoulutuksessa.

Rajalliset resurssit vaikuttavat tyypillisesti pienyrittäjien mahdollisuuksiin varautua toimintaympäristön muutoksiin. LAB-ammattikorkeakoulussa kehitetty TUTU-verstas-työpajamalli tarjoaa eteläkarjalaisille pienyrittäjille mahdollisuuden pysähtyä hetkeksi tulevaisuustaitojen äärelle.

”Pitkän aikavälin tutkimuksissa on havaittu, että yritysten tulevaisuusvalmius tukee menestymistä liiketoiminnassa. On erittäin tärkeää, että yrityksissä osataan ja uskalletaan haastaa vallalla olevia synkkiäkin tulevaisuuskuvia. Siten voidaan lievittää negatiivisten mielikuvien luomaa ahdistusta ja havaita uudenlaisia mahdollisuuksia. Kyky kuvitella ohjaa muutosta”, TUTU-verstas-hankkeen projektipäällikkö Kimmo Heponiemi sanoo.

Syksyyn 2023 mennessä järjestetään kuusi erillistä neljän virtuaalityöpajan sarjaa, joissa elinkeinoelämässä työskentelevät henkilöt pääsevät kartuttamaan tulevaisuustaitojaan. Työpajojen lisäksi järjestetään tulevaisuusajattelua syventäviä webinaareja. Työpajojen ja webinaarien tavoitteena on kasvattaa yritysten ennakointikykyä murrosajassa sekä vahvistaa alueen elinkeinoelämää.

Työpajoissa tutustutaan ensin tulevaisuusajattelun keskeisiin käsitteisiin. Myöhemmin sukelletaan pintaa syvemmälle tutkimaan muuttuvaa toimintaympäristöä, muutokseen vaikuttavia ajureita ja ajureita ohjaavia arvoja ja uskomuksia.

”Työpajat opettavat menetelmiä, joita jokainen voi hyödyntää omassa työssään ja toiminnassaan. Niiden avulla tulevaisuuden haasteisiin voi varautua entistä paremmin, tunnistaa mahdollisuudet tehokkaammin ja löytää niitä asioita, jotka eivät muutu, vaikka maailma ympärillä muuttuu”, Heponiemi kiteyttää.

Yksi esimerkki hankkeen annista on 18.1.2022 järjestettävä Näkymiä tulevaisuuteen -webinaari, jonka keynote-puhujana on futuristi Elina Hiltunen. Webinaarissa käsitellään muun muassa megatrendien ja heikkojen signaalien vaikutusta yritysten toimintaympäristöön.

TUTU-verstas työpajamalli on kehitetty LAB-ammattikorkeakoulussa ESR-rahoitteisessa TUTU-verstas - Tulevaisuustaidot tutuiksi mikro- ja pienyrityksille -hankkeessa. Keväällä 2022 järjestetään kaksi työpajasarjaa, joista ensimmäinen 1.2.–22.3. ja toinen 9.2.–23.3. Tarkemmat tiedot julkaistaan hankkeen verkkosivuilla ja Facebook-kanavalla 2.1.2022 mennessä.

Lisätietoja:

Tulevat tapahtumat

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.

Sijainti