Täsmätyökykyisten nuorten potentiaali käyttöön oikeanlaisella tuella ja työtehtävien räätälöinnillä

Kuva
ASKELMAT-hankkeessa etsitään ratkaisuja haasteisiin, joita täsmätyökykyiset nuoret kohtaavat työllistymispoluillaan.
Hallituksen asettaman 75 prosentin työllisyysastetavoitteen toteutuminen edellyttää, että osatyökykyisten ja vaikeasti työllistyvien, nuorten, ikääntyvien sekä maahanmuuttajataustaisten osallistumista työmarkkinoille lisätään. LAB-ammattikorkeakoulussa etsitään parhaillaan ratkaisuja haasteisiin, joita täsmätyökykyiset nuoret kohtaavat työllistymispoluillaan.

LAB-ammattikorkeakoulun, Lahden Diakonialaitoksen ja Harjulan Setlementti ry:n Askel askeleelta osallisuuspolku Päijät-Hämeessä (ASKELMAT) -yhteishankkeen tavoitteena on nostaa esiin vaikeimmin työllistyvien henkilöiden potentiaali työmarkkinoilla. Myös työyhteisöjä kannustetaan ja koulutetaan kohtaamaan erilaisista taustoista tulevia henkilöitä.

”Tällä hetkellä moni töissä oleva tai töitä hakeva ei täytä työpaikan vaatimuksia. Kun työtehtäviä uudelleen määritellään tekijöiden kykyjen mukaisesti, ovat tekijät täysin työkykyisiä kyseisessä tehtävässä. Täsmätyö tarkoittaa kohdennettuja tai kustomoituja työtehtäviä, jotka ovat suunniteltu tekijälleen. Työtä mukauttamalla, kuten työtehtäviä, -aikoja ja -oloja räätälöimällä osatyökykyinen voi tehdä työnsä täystyökykyisenä, ja näin myös henkilön potentiaali pääsee käyttöön”, kiteyttää hankkeessa asiantuntijana toimiva Ulla Huhtalo LAB-ammattikorkeakoulusta.

Hanke etenee työpakettien kautta, joiden kohderyhmänä on sekä nuoria että työyhteisöjä. Osallistujiksi tavoitellaan jopa 50 alle 30-vuotiasta nuorta ja 15 työntekijää.

”Jokaisen nuoren kanssa tehdään yksilöllinen suunnitelma etenemisen suhteen. Kaikille tarjotaan tukea saumattomasti yli organisaatiorajojen ja erilaisia toimintamuotoja hyödyntäen”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Outi Jokinen LABista.

Lisäksi hankkeessa järjestetään kuukausittain tapahtumia, joissa jaetaan tietoa Päijät-Hämeen täsmätyökykyhankkeiden palveluista ja keskustellaan täsmätyökyvyn, työllisyyden sekä osallisuuden teemoista. Lue lisää hankkeen verkkosivuilta.

Euroopan sosiaalirahaston rahoittaman ASKELMAT-hankkeen toteutusaika on 1.5.2021–31.3.2023.

Lisätietoja:

Outi Jokinen
TKI-asiantuntija
outi [dot] jokinenatlab [dot] fi

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.

Sijainti