Suosittu KOE -muotinäytös esittelee alan tulevia tähtiä

Kuva
KOE23-muotinäytöksen bannerimainos nainen valkoisessa paidassa ja valkoisessa hameessa
KOE-muotinäytös on LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin vuosittainen näytös, jossa esitellään puettavan muotoilun koulutuksesta valmistuvien opiskelijoiden opinnäytetyömallistot. Näytös järjestetään Helsingissä ja Lahdessa.

LABin Muotoiluinstituutin puettavan muotoilun koulutus keskittyy kestävään kehitykseen ja kiertotalouteen. KOE-muotinäytös nostaa esiin 12 valmistuvan suunnittelijan opinnäytetyömallistot. Näytöksessä nähdään myös alempien vuosikurssien suunnittelemia ja zero waste -tekniikalla valmistamia töitä.

”Mallistoihin on käytetty hurjasti aikaa, sillä jokainen luomus perustuu tutkimukseen, ei pelkkään inspiraatioon. Eräskin opiskelija hautasi mallistonsa kankaita maan alle tutkiessaan niiden kompostoitumista ja sen vaikutusta maaperään”, lehtori ja KOE-näytöksen tuottaja Susanna Björklund kertoo.

Maatuvien materiaalien lisäksi näytöksessä nähtävien mallistojen aiheita ovat mm. häämekkojen uudelleenkäyttö muotisuunnittelussa, fetissikulttuurin vaikutus pukeutumiseen, denimin uudelleenkäyttö, led-valojen hyödyntäminen ulkovaatetuksessa sekä esteettinen kestävyys.

Vuoden 2023 muotinäytös järjestetään Helsingissä 24.5. ja Lahdessa 17.5. Helsingissä näytös on osa arvostettua Fashion in Helsinki -tapahtumaa, joka kokoaa yhteen alan kotimaiset ja kansainväliset vaikuttajat suomalaisen muodin äärelle.

Muodin huipulle voittaja Pali Albin, finaalikolmikkoon edennyt Jarkko Karppinen sekä kilpailussa mukana olleet Krista Virtanen ja Anna Palmén ovat kaikki LABin Muotoiluinstituutin lahjakkaita alumneja. He ovat aikanaan esitelleet omat opinnäytetyömallistonsa KOE-muotinäytöksessä. Näytös toimi etenkin Albinille uran ponnahduslautana, jonka myötä hänen töitään on näkynyt esimerkiksi useiden suomalaisten muusikkojen yllä.

KOE-muotinäytös järjestetään Helsingissä Jätkäsaaren L3-makasiinissa 24.5. klo 20.00 ja Lahdessa Malskin Sammiosalissa 17.5. klo 19.00. Näytöksiin on ennakkoilmoittautuminen, ja voit ilmoittautua seuraavien linkkien kautta:

» Helsinki (Ilmoittaudu tästä Helsingin KOE-muotinäytökseen)

» Lahti (Ilmoittaudu tästä Lahden KOE-muotinäytökseen)

 

Lue lisää ja tutustu suunnittelijoihin:

» www.koefashionshow.com

» IG: @koefashionshow

 

Muotoiluinstituutin opiskelijoiden kevätnäyttely Malvassa

Samanaikaisesti KOE-muotinäytöksen kanssa avautuu Muotoiluinstituutin kevätnäyttely Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvassa 17.5. Näyttelyssä on nähtävissä monipuolinen kokoelma töitä Muotoiluinstituutin eri aloilta ja jokaiselta vuosikurssilta.

Lisätiedot:

Susanna Björklund
Lehtori
susanna [dot] bjorklundatlab [dot] fi
Sijainti