Prosessilouhinnan avulla tunnistetaan yrityksen kehittämiskohteet

Kuva
RoboGrowth-hanke
Digitalisoituvan tiedon räjähdysmäinen kasvu pakottaa uudistamaan prosesseja joka toimialalla. Tietotyötä tehostetaan ohjelmistorobotiikan avulla ja automatisoimalla toistuvia rutiininomaisia tehtäviä. LAB-ammattikorkeakoulun maksuton verkkokurssi tarjoaa eväät oman ja yrityksen prosessiajattelun edistämiseen sekä kasvattaa digitaalisia taitoja ja automaatio-osaamista.

Prosessit ovat organisaatioiden ytimessä, ja ne edellyttävät jatkuvaa kehittämistä. Perinteisesti prosesseja on kehitetty työpajojen ja haastattelujen avulla. Tehokkaammaksi ja faktapohjaiseksi menetelmäksi on noussut prosessilouhinta, jossa prosesseja mallinnetaan ja analysoidaan tietojärjestelmistä kerättävän lokidatan, esimerkiksi kirjanpito- ja palkanlaskentajärjestelmän, avulla.

”Prosessilouhinnassa prosessit läpivalaistaan ja visualisoidaan automaattisesti. Louhinnasta saatavat tulokset toimivat suunnittelun pohjana, ja sen avulla voidaan vastata toiminnan kannalta kriittisiin kysymyksiin: mitä, milloin ja miksi jotain tapahtuu”, projektipäällikkö ja lehtori Marianne Viinikainen LAB-ammattikorkeakoulusta kertoo.

Prosessilouhinta mahdollistaa yrityksen tehottomien toimintojen ja pullonkaulojen paikantamisen. Onnistunut prosessien yhtenäistäminen ja yksinkertaistaminen tuottaa tulosta sekä lyhyellä että pitkällä aikatähtäimellä.

Karsi turhat toimistotyön rutiinitehtävät  

RoboGrowth-hankkeen maksuttomalla verkkokurssilla pureudutaan erityisesti prosessien kehittämiseen ja prosessilouhintaan, tekoälyyn, ohjelmistorobotiikkaan sekä hyperautomaatioon. Kurssilla muun muassa harjoitellaan tunnistamaan ja analysoimaan tietotyön työvaiheita datan ja tekoälyn avulla.

”Kun työntekijällä on perusymmärrys prosessimaisesta ajattelusta, prosessien mallintamisesta, digitaalisesta datasta ja työvälineistä, niin asioista keskusteleminen helpottuu. Työntekijä alkaa nähdä omassa toiminnassaan mielenkiintoisia mahdollisuuksia, ja hän voi keskustella näistä niin kollegoiden, johdon kuin IT-henkilöiden kanssa. Omasta työstään voi innostua uudella tavalla”, Viinikainen kannustaa.

Toimistoautomaation perusteet -verkkokurssi (MOOC) on maksuton ja avoinna kaikille kiinnostuneille 15.8. saakka. Kurssille voi myös tulla suorittamaan yksittäisiä osioita, jos haluaa päivittää osaamistaan esimerkiksi pelkän ohjelmistorobotiikan saralla.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Lisätiedot:

Marianne Viinikainen
Lehtori
marianne [dot] viinikainenatlab [dot] fi

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.