RoboGrowth - Prosessilouhinnalla ja RPA-prototyypeillä osaaminen kasvuun

Kuva
RoboGrowth vain logo2
Digitalisoituvan tiedon räjähdysmäinen kasvu pakottaa uudistamaan prosesseja. Tietotyön tehostamista haetaan automatisoimalla toistuvia rutiininomaisia tehtäviä ohjelmistorobotiikan (Robotic Process Automation, RPA) avulla. Hankkeessa kehitetään prosessilouhinnan ja ohjelmistorobotiikan osaamista Etelä-Karjalan alueella digitalisaation ja vihreän siirtymän edistämiseksi. Hankkeen aikana tuotetaan digitaalisen osaamisen koulutusta ja kehitetään yleiskäyttöisiä RPA-prototyyppejä alustatalouden mahdollisuuksia hyväksikäyttäen. Hankkeen kohderyhmänä ovat eteläkarjalaiset työssä olevat, työttömät ja työmarkkinoiden ulkopuolella olevat, opiskelijat ja itsensä työllistäjät.
Toteutusaika
-
Projektin tila
Käynnissä
Toteutusalue
Kansallinen
Rahoitus
ESR 2014-2020 Flat Rate
LABin rooli
Hallinnoija
Yksikkö
Liiketoiminta
Painoala
Innovaatiot
Projektissa tapahtuu

Esite

Prosessilouhinnan ja raportoinnin pilotin esittely

Joulukortti

 • RoboGrowth-tietoisku: To 8.12. klo 12-12:45 Parempi ymmärrys asiakkuudesta - Oman ja ulkoisen datan yhteiskäyttö. Managing Director Arto Hämäläinen Alpha Logos Softwarelta kertoi kaksi esimerkkiä oman ja ulkoisen datan yhteiskäytöstä: Vakuutusyhtiö ja paikallinen kauppias. Miten yhdistää asiakastietoa ja myyntidataa mm. ilmatieteenlaitoksen avoimeen dataan ja miten luoda siitä arvoa.

 • RoboGrowth-tietoisku: ti 22.11. klo 9-9:45 Microsoft Power Platform, tiedonjalostuksen ja -rikastamisen mahdollistajana. Tech Architech Teemu Ruokoniemi Loihde Analyticsista esitteli Microsoft Power Platformia, erityisesti tiedonjalostuksen ja -rikastamisen mahdollistamisen näkökulmasta. Esityksen aikana kuulimme myös mitä low codella tarkoitetaan ja miten sitä voi hyödyntää osana liiketoiminnan prosesseja.

 • RoboGrowth-tietoisku: Ke 9.11. klo 9-10 Taloushallinnon automaatio tulevaisuudessa, ISV Manager Kari Ryynänen, Visma Solutions Oy. Tietoiskussa kuultiin monipuolinen kattaus siitä, mitä taloushallinnon automaatio on tulevaisuudessa. Miten järjestelmät kehittyvät ja mitä koneoppiminen ja prosessilouhinta tuovat mukanaan.

 • RoboCamp ry järjesti robotiikkatapahtuman to 20.10. klo 13-18 Imatralla. Robottien, cobottien ja robotiikan esittelyä sekä kohtaamisia. Tapahtumassa mukana mm. ITA Nordic, Rajobit, Universal Robots, Machine Tool, ABB Robotics, Omron, SunRob Robotics, Virefin, Kehy, LAB, Etelä-Karjalan Hallituspartnerit ja Etelä-Karjalan Osuuspankki. RoboGrowth-hanke mukana klo 13-15! Tule juttelemaan toimistoautomaatiosta ja katsotaan miten voisimme olla avuksi.

 • Prosessilouhinnan ja raportoinnin pilotti starttasi 12.10.2022 aloitustyöpajalla. Pilottiyrityksenä Itula Oy ja asiantuntijanayrityksenä Solita Oy. Pilotissa kehitetään kevään 2023 RoboGrowth-hankkeen avoimeen verkko-opetukseen case-materiaalia prosessilouhinnasta ja Microsoft Power BI raportoinnista. Kerromme pilotin etenemisestä seuraavissa uutiskirjeissä. Pilotista järjestetään kaikille avoin webinaari 16.2.2023 klo 9-10.
 • Toimistoautomaation innovointityöpajassa ti 27.9. 8-12. Aamupäivän aikana 58 opiskelijaa innovoi 10 case-ryhmässä ratkaisuja yritysten todellisiin toimistoautomaation kehittämispulmiin. Ryhmiä ohjasivat työelämäsparraajat. Tilaisuus toteutettiin yhteistyössä MINT-hankkeen ja Robocamp ry:n kanssa. Tilaisuus sai hyvää palautetta, lue lisää Innovaatioita toimistoautomaatioon. Ideoiden työstämistä voidaan jatkaa LABin tietojenkäsittelyn opiskelijoiden syksyn ja kevään projektityökurssilla.

 • Irti rutiinitehtävistä - automaation aamupäivä ti 23.8. klo 9-11 keräsi toimistoautomaatiosta kiinnostuneita LABin Lappeenrannan kampukselle ja Zoomiin. RoboGrowth-hankkeen ensimmäinen verkostoitumis- ja tietoiskutilaisuus toteutettiin hybridisti, luokassa ja linjoilla oli yhteensä yli 50 henkilöä! 👍 Mielenkiintoisia puheenvuoroja ja ajatuksia herättäviä automaatioita. Kiitos esiintyjille ja osallistujille!! 👏 Aineistot löydät täältä: Videot ja esitysmateriaalit. Tapahtuman ohjelma:

  • 9:00-10:00 Esimerkkejä toimistoautomaation käytöstä E-K:ssa
   • Ohjelmistorobotit käytännössä, robottitoteutusten TOP 3, Vice President Olli Ainasvuori, Digia Oyj/MOST Digital
   • Palkanlaskijan robotit, Payroll & HR Analyst Tyyne Kokkonen, Azets Insight
   • Opettajan automaatiot, Lehtori Liisa Uosukainen, LAB 
   • Polku RPA-osaajaksi, RPA Consultant Mikko Kaipainen, CGI 
  • 10:00 - 10:15 RoboGrowth-hankkeen esittely, Lehtori Marianne Viinikainen, LAB

  • 10:15-11:00 Järjestelmä- ja palvelutoimittajien puheenvuorot

   • Prosessilouhinta, Business Designer & Director, Henrik Lano, Solita 
   • Power Automate, Tietotyöratkaisut myynti, Jaakko Suutari, Data Group SataIT
   • Ohjelmistorobotiikka, Founder, CEO Joni Ranta-Eskola, Rajobit 
   • Hyperautomaatio, Vice President and head of digital sales Antti Toivanen, HiQ
 • https://lab.fi/fi/uutiset/prosessilouhinta-ja-ohjelmistorobotiikka-tehostavat-toimistotyota

 • Käytätkö tietokonetta? Haaveiletko omasta toimistorobotista? Vastaa toimistotyön prosessien ja niiden automatisointiin liittyvään osaamiskartoitukseen. Vastaaminen vie noin 2 minuuttia. Kyselyllä kerätään tietoa, minkälaiselle osaamiselle on tarve ja sen perusteella suunnitellaan kevään 2023 koulutus. Kartoitukseen 31.5.2022 mennessä vastanneiden (yhteensä 159 vastausta) kesken arvottiin laadukkaat Sonyn vastamelukuulokkeet (arvo 249 eur). Voittajaksi valikoitui LUTin opiskelija. Hänelle on ilmoitettu voitosta henkilökohtaisesti. Lue lisää osaamiskartoituksen tuloksista: Toimistoautomaation uudet teknologiat kiinnostavat eteläkarjalaisia

 • Katso hankkeen esittelyvideo RoboGrowth - prosessilouhinnan ja ohjelmistorobotiikan osaaminen kasvuun (kesto 1:34)

 • Tilaa RoboGrowth-uutiskirje lähettämällä sähköpostia tästä: robogrowthatgmail [dot] com (subject: RoboGrowth%20uutiskirjeen%20tilaus)

 • Peru RoboGrowth-uutiskirje lähettämällä sähköpostia tästä: robogrowthatgmail [dot] com (subject: RoboGrowth%20uutiskirjeen%20peruutus)

 • Hankkeen yhteistyökumppanit:

Yhteistyökumppanit

 

Tavoitteet
- Kartoitetaan osaamistarve yhdessä alueen vaikuttajaorganisaatioiden kanssa.
- Syvennetään osaamista prosessilouhinnasta ja ohjelmistorobotiikasta sekä niiden toimittajista, työvälineistä ja digitaalisista alustoista.
- Aktivoidaan kohderyhmänä olevia henkilöitä ja alueen organisaatioita järjestämällä tietoiskuja prosessilouhinnasta ja ohjelmistorobotiikasta.
- Suunnitellaan ja toteutetaan opintopistemitoitettu verkkokoulutus prosessilouhinnasta ja ohjelmistorobotiikasta.
- Luodaan prosessien kehittämisen ja ohjelmistorobotiikan osaamisverkosto.

Hankkeen vaikuttavuus
Hankkeella haetaan ratkaisua Etelä-Karjalan alueen ihmisten ja organisaatioiden tarpeeseen pysyä digitalisaatioon liittyvän kehityksen mukana ja kärjessä.

Tietosuojailmoitus

Projektipäällikkö
Marianne Viinikainen
Lehtori
marianne [dot] viinikainenatlab [dot] fi

Uutiset aiheesta