RoboGrowth - Prosessilouhinnalla ja RPA-prototyypeillä osaaminen kasvuun

Kuva
RoboGrowth vain logo2
Digitalisoituvan tiedon räjähdysmäinen kasvu pakottaa uudistamaan prosesseja. Tietotyön tehostamista haetaan automatisoimalla toistuvia rutiininomaisia tehtäviä ohjelmistorobotiikan (Robotic Process Automation, RPA) avulla. Hankkeessa kehitetään prosessilouhinnan ja ohjelmistorobotiikan osaamista Etelä-Karjalan alueella digitalisaation ja vihreän siirtymän edistämiseksi. Hankkeen aikana tuotetaan digitaalisen osaamisen koulutusta ja kehitetään yleiskäyttöisiä RPA-prototyyppejä alustatalouden mahdollisuuksia hyväksikäyttäen. Hankkeen kohderyhmänä ovat eteläkarjalaiset työssä olevat, työttömät ja työmarkkinoiden ulkopuolella olevat, opiskelijat ja itsensä työllistäjät.
Toteutusaika
-
Projektin tila
Käynnissä
Toteutusalue
Kansallinen
Rahoitus
ESR 2014-2020 Flat Rate
LABin rooli
Hallinnoija
Yksikkö
Liiketoiminta
Projektissa tapahtuu
  • Katso hankkeen esittelyvideo RoboGrowth - prosessilouhinnan ja ohjelmistorobotiikan osaaminen kasvuun (kesto 1:34)

  • Käytätkö tietokonetta? Haaveiletko omasta toimistorobotista? Vastaa toimistotyön prosessien ja niiden automatisointiin liittyvään osaamiskartoitukseen. Vastaaminen vie noin 2 minuuttia. Kyselyllä kerätään tietoa, minkälaiselle osaamiselle on tarve ja sen perusteella suunnitellaan kevään 2023 koulutus. Kartoitukseen 31.5.2022 mennessä vastanneiden (yhteensä 159 vastausta) kesken arvottiin laadukkaat Sonyn vastamelukuulokkeet (arvo 249 eur). Voittajaksi valikoitui LUTin opiskelija. Hänelle on ilmoitettu voitosta henkilökohtaisesti.

  • https://lab.fi/fi/uutiset/prosessilouhinta-ja-ohjelmistorobotiikka-tehostavat-toimistotyota

  • Irti toimiston rutiinitehtävistä - automaation aamupäivä ti 23.8. klo 9-11. Tule kuulemaan toimistoautomaation uusista digitaalisista ratkaisuista ja verkostoitumaan alueen opiskelijoiden ja muiden aiheesta kiinnostuneiden ihmisten, yritysten ja järjestelmätoimittajien kanssa. Ilmoittaudu tapahtumaan 21.8. mennessä tästä.

  • Toimistoautomaation innovointityöpaja ti 27.9. 8-12. Innovaatiotyöpajassa opiskelija-asiantuntijatiimit kehittävät ratkaisuja automaatiotarpeisiin. Onko sinulla tarvetta toimistorobotille tai haluaisitko jonkun muun automaatioon liittyvän casen kehitettäväksi? Ilmoita mielenkiinnosta ottamalla yhteyttä hankeasiantuntijoihin. Hyviä ideoiden työstämistä voidaan jatkaa LABin tietojenkäsittelyn opiskelijoiden syksyn ja kevään projektityökurssilla.

  • Etsimme myös prosessilouhinnan pilottiyritystä. Jos olet kiinnostunut testaamaan syksyn 2022 aikana, mitä lisäarvoa prosessilouhinta toisi teidän yritykselle, niin ota yhteyttä hankkeen asiantuntijoihin. Olemme varanneet pilottia varten hankerahaa ulkopuolisilta asiantuntijoilta ostettavaan palveluun.

Tavoitteet
- Kartoitetaan osaamistarve yhdessä alueen vaikuttajaorganisaatioiden kanssa.
- Syvennetään osaamista prosessilouhinnasta ja ohjelmistorobotiikasta sekä niiden toimittajista, työvälineistä ja digitaalisista alustoista.
- Aktivoidaan kohderyhmänä olevia henkilöitä ja alueen organisaatioita järjestämällä tietoiskuja prosessilouhinnasta ja ohjelmistorobotiikasta.
- Suunnitellaan ja toteutetaan opintopistemitoitettu verkkokoulutus prosessilouhinnasta ja ohjelmistorobotiikasta.
- Luodaan prosessien kehittämisen ja ohjelmistorobotiikan osaamisverkosto.

Hankkeen vaikuttavuus
Hankkeella haetaan ratkaisua Etelä-Karjalan alueen ihmisten ja organisaatioiden tarpeeseen pysyä digitalisaatioon liittyvän kehityksen mukana ja kärjessä.

Tietosuojailmoitus

Projektipäällikkö
Marianne Viinikainen
Lehtori
marianne [dot] viinikainenatlab [dot] fi

Uutiset aiheesta