Päijät-Hämeen Kulttuurirahaston apurahansaajien joukossa Muotoiluinstituutin opiskelijoita

Kuva
3 white reels
Suomen Kulttuurirahaston Päijät-Hämeen rahasto myönsi apurahoja yleis- ja nimikkorahastoistaan yhteensä 513 000 euroa, kaikkiaan 58 saajalle. Apurahoja myönnettiin myös LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin opiskelijoille, joista ylempää AMK-tutkintoa opiskeleva Marjut Uotila sai jo toistamiseen apurahan yleisrahastosta.

Yrittäjä ja vaatesuunnittelija Marjut Uotilalle myönnettiin 13 000 euroa apurahaa Ikuisia vaatteita -toimintamallin kehittämistyöhön. Viime vuonna saamallaan Päijät-Hämeen Kulttuurirahaston apurahalla hän toteutti osallistavan Value of Clothing -muotitaideteoksen, joka herätteli ihmisiä vastuullisempaan muotikäyttäytymiseen. Marjut viimeistelee parhaillaan YAMK-tutkintoaan Muotoiluinstituutissa.

”Apurahan saaminen mahdollistaa Value of Clothing -projektissa aloitetun työn jatkamisen ja siitä saadun kokemuksen hyödyntämisen. Tärkeimpiä havaintojani oli se, että ihmiset haluavat tehdä hyviä valintoja, mutta niiden tekeminen täytyy tehdä heille helpoksi. Ikuisia vaatteita -toimintamallissa olen miettinyt uudelleen, mitä arvoa vaate tuo käyttäjälleen ja pyrin vastaamaan siihen kestävällä tavalla, unohtamatta muodin elämyksellisyyttä ja ilmaisuvoimaa taiteenlajina”, kertoo Uotila.

Marjutin apurahatyöskentelyn tavoitteena on toteuttaa kokeilujen kautta konkreettisia ja toimivia vaatteita, jotka mahdollistavat kestävän tavan nauttia muodista. ”Kaikkia vaatteita ei välttämättä tarvitse itse omistaa ja joitain vaatteita voi jättää myös perinnöksi omille lapsilleen.”

Kuva
Marjut Uotila, vaatesuunnittelija

Marjut Uotila | Kuva: Oona Rouhiainen

Katso koko luettelo vuonna 2020 myönnettävistä Päijät-Hämeen Kulttuurirahaston apurahoista.

Apurahoja jaetaan Päijät-Hämeessä syntyneille tai maakunnassa toimiville henkilöille ja yhteisöille sekä Päijät-Hämeeseen liittyviin ja sitä kehittäviin hankkeisiin. Kulttuurirahaston hallitus päätti maaliskuun lopulla lisätä maakuntarahastojen myöntämien apurahojen määrää vastauksena koronaepidemian aiheuttamille kulttuurikentän vaikeuksille. Lisätietoja Suomen Kulttuurirahaston verkkosivuilta.

Oman yrityskonseptin kehittäminen innosti jatkamaan YAMK-tutkinnon parissa

Vaatesuunnittelija, yrittäjä ja Muotoiluinstituutista aikoinaan valmistunut Marjut Uotila päätti jatkaa opintojaan YAMK-tutkinnon parissa. Muoti- ja vaatetusalan jatkuva murros ajoi naisen miettimään oman osaamisen kehittämistä ja sitä, miten muutokseen kannattaa vastata.

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.

Sijainti