Muotoiluinstituutin opiskelijalle menestystä äitiyspakkauksen suunnittelukilpailussa

Kuva
LABin Muotoiluinstituutin opiskelijan Riina Haapakallion suunnittelema kuosi äitiyspakkaukseen.
Vuosien 2028–2029 laatikossa nähdään Riina Haapakallion suunnittelema "Lämpö"-kuosi.
Kelan äitiyspakkauksen 85-vuotisjuhlavuoden kunniaksi vuodelaatikolle etsittiin uutta kuvitusta suunnittelukilpailulla. LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutissa opiskelevan Riina Haapakallion suunnittelema kuosi on yksi voittajatöistä.

Suomen kuuluisimman laatikon eli Kelan äitiyspakkauksen ulkoasu tulee olemaan vuosina 2028–2029 Riina Haapakallion käsialaa. LABissa graafista suunnittelua opiskelevan Haapakallion työ sai 72,8 prosenttia kaikista Yhteisöllisyys ja perhe -kategoriassa annetuista yleisöäänistä. Hän voitti suunnittelemallaan Lämpö-kuosilla.

”Kilpailukategorioita oli kaikkiaan kolme, joista valittiin uudet kuosit vuosien 2024–2029 äitiyspakkauksiin. Koin valitsemani teeman haastavaksi, jonka vuoksi halusin osallistua juuri siihen”, Haapakallio kertoo.

Haapakallion kuosissa metsä symboloi monelle suomalaiselle rauhaa, tasapainoa ja harmoniaa.

”Kuvituksessa esiintyy erilaisia eläinperheitä, ja kannessa on karhuemo nukkumassa pentunsa kanssa. Kohdeyleisön ollessa varsin laaja, valitsin aiheeksi jotain, johon useamman meistä on helppo samaistua: luonto, sen kiertokulku ja tasapaino.”

Haapakallio on pienen lapsen äiti, ja omat vanhemmuuskokemukset toimivatkin inspiraationa kuosille. ”Yritin palata niihin tunteisiin, joita kävin läpi silloin, kun sain oman äitiyspakkauksen eteeni. Siinä kaikessa oli jotain niin luonnollista onnea ja lämpöä, ja ne tunteet halusin tuoda esille kuvituksessa.”

Monessa perheessä laatikko toimii vauvan ensisänkynä, ja myöhemmin siinä säilytetään esimerkiksi vaatteita tai muuta tavaraa. Laatikko ja sen kuvitus jää siten monen suomalaisen arkeen ja elämään jopa vuosikymmeniksi. Äitiyspakkaus herättää vuodesta toiseen myös kansainvälistä kiinnostusta.

Haapakallio on mielissään, että hänen suunnittelemansa kuosi tulee näkymään useiden suomalaisten tärkeässä elämänvaiheessa.

”Häkellyin kuullessani, että suunnittelemani kuvitus on yksi voittajatöistä. Äitiyspakkauksella on lähes ikoninen asema Suomessa. Tämä kannustaa jatkamaan luovaa työskentelyä ja innostaa tulevaan!”

» Lue lisää Kelan tiedotteesta.

 

Kuva
Riina Haapakallio

 

Lisätiedot:

Riina Haapakallio, +358 40 196 4292, riina [dot] haapakallioatstudent [dot] lab [dot] fi

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.

Sijainti