Maahanmuuttajille ohjausta ja tietoa opiskelusta

Kuva
Infoa ja ohjausta maahanmuuttajille
Maahan muuttaneille henkilöille tarkoitetut opiskeluinfot jatkuvat Lahdessa loka-marraskuun aikana. Lisäksi tarjolla on henkilökohtaista ohjausta korkeakoulutukseen liittyvissä asioissa.

Opiskeluinfojen teemat ja ajankohdat

Palvelutorilla järjestettävien info- ja keskustelutilaisuuksien avulla pyritään tukemaan maahan muuttaneiden hakeutumista korkeakoulutukseen. Infoissa kerrotaan erilaisista koulutusmahdollisuuksista sekä hakemiseen ja opiskeluun liittyvistä asioista.

20.10.2022 klo 16
Suomen koulutusjärjestelmä

Suomessa koulutus on polku työelämään. Infossa kerrotaan Suomen koulutusjärjestelmästä ja annetaan vinkkejä erilaisista koulutusmahdollisuuksista.

25.10.2022 klo 16
Ammattikoulu ja ammattikorkeakoulu – mitä eroja?

Missä insinööri ja opettaja opiskelevat? Entä lähihoitaja ja mekaanikko? Mikä on ammattikoulu ja ammattikorkeakoulu? Onko koulutuksessa eroja? Mikä on sinun polkusi opiskeluun?

3.11.2022 klo 16
LAB-ammattikorkeakoulu: haku ja valintakoe

Haaveiletko korkeakouluopinnoista, mutta et ole varma, miten pääset? Mitä valintakoe sisältää? Infossa kerrotaan LAB-ammattikorkeakoulusta ja siitä, miten sinne haetaan.

17.11.2022 klo 16
LAB-ammattikorkeakoulun mahdollisuudet maahanmuuttajille

Mihin koulutukseen on mahdollista hakea? Onko mahdollista aloittaa opiskelu ammattikorkeakoulussa ilman pääsykoetta? Infossa kerrotaan erilaisista vaihtoehdoista.

Jos sinulla on kysymyksiä tai tarvitset lisätietoa, tule kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Tilaisuudet järjestetään Lahden Palvelutorilla Lava (Klubi) -tilassa. Palvelutori sijaitsee Kauppakeskus Trion toisessa kerroksessa.

Infotilaisuudet pidetään selkeällä suomen kielellä sekä englannin kielellä. Osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä myös venäjäksi ja ukrainaksi. Infot kestävät noin tunnin.

Infotilaisuuksien esite (pdf)

 

Henkilökohtaista ohjausta korkeakoulutukseen liittyvissä asioissa

Maahan muuttaneilla henkilöillä on mahdollisuus saada myös henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa esimerkiksi opiskelusta tai korkeakouluun hakemisesta. Ohjauskielinä käytetään suomea, englantia ja venäjää.

Ohjausta maahanmuuttajille tarjotaan Lahden Palvelutorilla (Kauppakeskus Trio, 2. kerros) tiistaisin klo 10–12 ilman ajanvarausta.

Myös muulloin on mahdollista saada ohjausta, henkilökohtaisen ajan voi varata osoitteesta mariia [dot] baliasinaatlab [dot] fi.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Infotilaisuudet ja ohjauksen tarjoaa OSKE LAB -hanke

OSKE LAB -hanke tukee korkeakoulutettujen maahan muuttaneiden työllistymistä. Korkeakoulutettujen lisäksi hankkeen palveluista hyötyvät korkeakouluopinnoista kiinnostuneet sekä korkeakoulussa parhaillaan opiskelevat maahanmuuttajat. Lahden OSKE LAB -hankkeen rahoittajana on Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lisätietoa: https://lab.fi/fi/oske-lab
Ota yhteyttä: oskeatlab [dot] fi

OSKE LAB löytyy myös Instagramista: @oske_lab

 

Lisätietoa OSKE LAB -hankkeesta

Marja Kiijärvi-Pihkala
TKI-asiantuntija
marja [dot] kiijarvi-pihkalaatlab [dot] fi
Sijainti